Gadgetzone.nl - Home

Oppo onthult smartphone Find 7 met '50 megapixel' camera

 19 maart 2014 12:01:32, door Robert Hagen,  


De berichten dat de nieuwste smartphone van Oppo, de Oppo Find 7, is voorzien van een 50 megapixel camera blijken te kloppen. Het Chinese Oppo heeft het toestel gisteren officieel onthuld en er zit inderdaad een camera op die foto's maakt met een resolutie van 8.160 x 6.120 pixels. Uiteraard is er wel een 'maar' in dit verhaal.

De camera in de Find 7 is niet voorzien van een echte 50 megapixel sensor, maar een 13 megapixel IMX214 CMOS-sensor van Sony. Door een softwarematig trucje en de nieuwe Pure Image 2.0 beeldprocessor van Oppo kunnen foto's worden opgevijzeld tot 50 megapixels. Dat gebeurt doordat de camera heel snel achter elkaar tien foto's maakt en de beste vier automatisch samenvoegt tot een 50 megapixel 'Super Zoom' foto van ongeveer 10 MB groot.





De resultaten zijn volgens een eerste test door Engadget verrassend goed. Bij close-ups is nog veel detail te zien en Engadget durft zelfs te zeggen dat de 20 megapixel camera van de Xperia Z1 wordt overtroffen. Wat hierbij zeker helpt, is dat de 1/3,06 inch sensor een bandbreedte heeft van 480 megapixel-per-seconde (33 procent sneller dan de sensor in de Find 5) en de lens van de camera een diafragma heeft van f/2.0.





De camera biedt echter meer dan alleen de Super Zoom-functie. Zo kun je ook foto's maken met een langere sluitertijd tot wel 32 seconden en HDR GIF-jes. Ook op videogebied heeft de Find 7 heel wat in zijn mars. Zo kan het toestel video in de 4K-resolutie opnemen met 30 fps en slow-motion video met 100 fps.

Indrukwekkend is dat de Find 7 aan de voorkant ook nog eens een 5 megapixel camera met F/2.0-lens heeft en enkele van de bovengenoemde functies.

Quad HD-scherm
De Find 7 zal verkrijgbaar zijn in twee verschillende uitvoeringen, te weten de Find 7a (/Find 7 Lite) en de Find 7. De eerste is voorzien van een 5,5 inch Full HD scherm, een 2,3 GHz Snapdragon 800-processor, 2 GB werkgeheugen, 16 GB opslagcapaciteit en een accu met een capaciteit van 2.800 mAh.

De duurdere Find 7 heeft een aantal upgrades, waaronder een quad HD-scherm met een resolutie van 2.560 x 1.440 pixels. Oppo is pas de tweede fabrikant na Vivo met een dergelijk display. Daarnaast biedt deze uitvoering een 2,5 Ghz Snapdragon 801-processor, 3 GB werkgeheugen, 32 GB opslagcapaciteit, een accu met een capaciteit van 3.000 mAh, en een achterkant met koolstofvezeltextuur.





De twee modellen zijn verder gelijk, met onder meer Gorilla Glass 3 op het scherm, een microSD-kaartslot (max 128 GB), een microSIM-slot, 4G/LTE, een pulserend 'skyline' notificatielampje, MaxxAudio plus Dirac HD audio-verbetering en de 'VOOC' snellaadfunctie waarmee de batterij in slechts een half uur kan worden opgeladen tot 75 procent. Niet onbelangrijk om hierbij te vermelden is dat Oppo potentiële problemen met de warmte van de batterij heeft getackeld door een vijflaagse thermische coating en een robuust frame van titanium en aluminium.

Prijzen
De Find 7 draait op Android 4.3, dat door Oppo is omgedoopt tot Color OS 1.2 en niet heel anders zal zijn dan op de Oppo N1. De Find 7a is vaanf medio april verkrijgbaar voor 499 dollar (359 euro), de Find 7 volgt in mei of juni met een prijs van 599 dollar (430 euro).





zie ook Zie ook:
Oppo lanceert smartphones Reno2 en Reno2 Z (video)
OPPO lanceert betaalbare smartphones A9 2020 en A5 2020
OPPO maakt lanceringsdatum Reno2 bekend
Oppo lanceert RX17 Pro in Europa
Oppo lanceert mid-range smartphone K1 in China
'Oppo R19 heeft camera in het display'



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy