Gadgetzone.nl - Home

Zopo lanceert 220 euro kostende octa-core smartphone ZP998

 22 november 2013 14:20:23, door Robert Hagen,  


Het Chinese Zopo heeft met de Zopo ZP998 's werelds eerste smartphone met een octa-core processor gelanceerd. De ZP998 is uitgerust met de nieuwe MT6592-processor van MediaTek, die acht kernen heeft en een kloksnelheid van 1,7GHz. Het toestel is tevens voorzien van een 5,5 inch Full HD scherm, 2GB werkgeheugen, een 14 megapixel camera met F2.0-lens, NFC en dual-band Wi-Fi.




Volgens MediaTek is de MT6592-processor sneller dan de Snapdragon 800-processor die in veel high-end smartphones te vinden is. In Antutu haalt het toestel in ieder geval een benchmarkscore van 28118, hetgeen redelijk hoog is. De processor wordt ondersteund door een 700MHz Mali 450MP4 GPU. Hiermee lijkt het vrijwel zeker dat de ZP998 meer dan geschikt is om op te gamen.





De 9,1 mm dikke ZP998 draait op Android 4.2, waar Zopo zelf het een en ander aan heeft toegevoegd. Zo bevat de camera-app wat 'Beatification'-opties om foto's te verfraaien en kun je de telefoon uit de slaapstand halen door middel van 'gesture commands'. Schrijf je met je vinger bijvoorbeeld een 'C' (van 'call') op het scherm, dan wordt direct de telefoonapp gelanceerd. Met de 'e'
lanceer je de browser en met de 'z' haal je de telefoon alleen uit de slaapstand. Ook is het mogelijk om je eigen gestures in te stellen.





De ZP998 is verder voorzien van 32GB opslagcapaciteit, een microSD-kaartlezer voor nog eens 64GB extra opslagcapaciteit, een 5 megapixel camera aan de voorkant, Bluetooth 4.0, USB OTG, Wi-Fi Direct, Wi-Fi Display en een batterij met een capaciteit van 2.400mAh.

Gezien de high-end specificaties zou je wellicht een relatief hoge prijs verwachten, maar dat valt enorm mee. De Zopo ZP998 is internationaal verkrijgbaar voor slechts 299,99 dollar (zo'n 220 euro).







zie ook Zie ook:
'Zopo komt met deca-core smartphone'
HEMA overweegt juridische stappen tegen importeur Zopo-smartphones
Eerste Nederlandse winkel Chinese smartphonefabrikant Zopo geopend
Chinese smartphonefabrikant Zopo opent 'flagstore' in Rotterdam



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (1)
29.11.2013 18:39 • nieuwschierig
Waar is deze te bestellen?

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy