Gadgetzone.nl - Home

Vrouwen zijn grotere tabletfans dan mannen

 11 november 2013 15:28:15, door Robert Hagen,  


Vrouwen zijn grotere tabletfans dan mannen, zo blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Peil.nl onder 1.136 Nederlanders in opdracht van Goos-e, een bedrijf dat flexibele tablethouders levert. 69 Procent van de vrouwen gebruikt de tablet langer dan een half uur per dag ten opzichte van 62 procent procent van de mannen. Ook verschilt het gebruik van de tablet aanzienlijk.

Vrouwen (18 procent) gebruiken de tablet vaker voor het spelen van games dan mannen (11 procent) en mannen (62 procent) surfen er vaker mee op internet ten opzicht van vrouwen (56 procent). Mannen gebruiken de tablet ook vaker op het toilet (8 procent) dan vrouwen (5 procent).





Slaapkamer populair
Verreweg het grootste deel van de respondenten gebruikt zijn tablet bij voorkeur in de woonkamer (83 procent). Ook de slaapkamer (34 procent) en de tuin (25 procent) zijn populair. Het toilet is een minder populaire plek om een tablet te gebruiken (7 procent). Mannen gebruiken de tablet echter vaker op het toilet (8 procent) dan vrouwen (5 procent). Ook in bed wordt de tablet door de man vaker gebruikt (36 procent) dan door de vrouw (31 procent).

Man surft vaker, vrouw speelt games
De meerderheid van de ondervraagden (59 procent) gebruikt de tablet het meest om te surfen op internet en om games te spelen (14 procent). Voor het afspelen van muziek (2 procent) wordt de tablet verrassend genoeg relatief weinig gebruikt. Datzelfde geldt ook voor het gebruiken als bedieningspaneel voor bijvoorbeeld stereo of domotica. Daarnaast is er een verschil in sekse te constateren. Mannen surfen relatief vaker op internet (62 procent) dan vrouwen (56 procent) terwijl vrouwen vaker games spelen (18 procent) dan mannen (11 procent).

Flexibiliteit belangrijkst
Op de vraag hoe de ideale tablethouder eruit ziet, vindt 42 procent dat het plaatsen van de tablet in elke gewenste positie de belangrijkste eigenschap moet zijn van een ideale tablethouder. Vrouwen vinden de flexibiliteit van een houder nog belangrijker (46 procent) dan mannen (38 procent). Bijna een derde van de ondervraagden (27 procent) vindt het belangrijk dat het mogelijk is de iPad of tablet zonder handen te gebruiken.

"Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders veel waarde hechten aan flexibiliteit bij zowel het gebruiken van een tablet als een houder", zegt Geertjan Vorstenbosch, ontwerper van de Goos-e. "We zien daarnaast dat de iPad ook veelvuldig wordt gebruikt in ruimtes waar traditioneel geen tv staat zoals in de tuin of op vakantie. In beide gevallen biedt de Goos-e daarvoor uitkomst."

Grootste ergernis
Grootste ergernissen bij het gebruik van een tablet zijn de weerspiegeling van het scherm (26 procent), wanneer websites niet geschikt zijn voor mobiele apparaten (25 procent) en het lang moeten vasthouden van de tablet (11 procent). Ook het feit dat de tablet niet in de optimale of gewenste positie kan worden gehouden (8 procent) wordt als ergernis ervaren.

Ouderen gebruiken tablet langer
Een derde van de respondenten gebruikt de tablet dagelijks een uur of langer. Nederlanders ouder dan 45 jaar maken dagelijks langer gebruik van de tablet dan de jongere generatie. Waar 64 procent van Nederlanders in de leeftijdscategorie van 18 tot 34 jaar de tablet dagelijks een uur of langer gebruikt, is dit bij Nederlanders ouder dan 45 jaar 79 procent.





zie ook Zie ook:



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy