Gadgetzone.nl - Home

Vrouwen zijn grotere tabletfans dan mannen

 11 november 2013 15:28:15, door Robert Hagen,  


Vrouwen zijn grotere tabletfans dan mannen, zo blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Peil.nl onder 1.136 Nederlanders in opdracht van Goos-e, een bedrijf dat flexibele tablethouders levert. 69 Procent van de vrouwen gebruikt de tablet langer dan een half uur per dag ten opzichte van 62 procent procent van de mannen. Ook verschilt het gebruik van de tablet aanzienlijk.

Vrouwen (18 procent) gebruiken de tablet vaker voor het spelen van games dan mannen (11 procent) en mannen (62 procent) surfen er vaker mee op internet ten opzicht van vrouwen (56 procent). Mannen gebruiken de tablet ook vaker op het toilet (8 procent) dan vrouwen (5 procent).

Slaapkamer populair
Verreweg het grootste deel van de respondenten gebruikt zijn tablet bij voorkeur in de woonkamer (83 procent). Ook de slaapkamer (34 procent) en de tuin (25 procent) zijn populair. Het toilet is een minder populaire plek om een tablet te gebruiken (7 procent). Mannen gebruiken de tablet echter vaker op het toilet (8 procent) dan vrouwen (5 procent). Ook in bed wordt de tablet door de man vaker gebruikt (36 procent) dan door de vrouw (31 procent).

Man surft vaker, vrouw speelt games
De meerderheid van de ondervraagden (59 procent) gebruikt de tablet het meest om te surfen op internet en om games te spelen (14 procent). Voor het afspelen van muziek (2 procent) wordt de tablet verrassend genoeg relatief weinig gebruikt. Datzelfde geldt ook voor het gebruiken als bedieningspaneel voor bijvoorbeeld stereo of domotica. Daarnaast is er een verschil in sekse te constateren. Mannen surfen relatief vaker op internet (62 procent) dan vrouwen (56 procent) terwijl vrouwen vaker games spelen (18 procent) dan mannen (11 procent).

Flexibiliteit belangrijkst
Op de vraag hoe de ideale tablethouder eruit ziet, vindt 42 procent dat het plaatsen van de tablet in elke gewenste positie de belangrijkste eigenschap moet zijn van een ideale tablethouder. Vrouwen vinden de flexibiliteit van een houder nog belangrijker (46 procent) dan mannen (38 procent). Bijna een derde van de ondervraagden (27 procent) vindt het belangrijk dat het mogelijk is de iPad of tablet zonder handen te gebruiken.

"Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders veel waarde hechten aan flexibiliteit bij zowel het gebruiken van een tablet als een houder", zegt Geertjan Vorstenbosch, ontwerper van de Goos-e. "We zien daarnaast dat de iPad ook veelvuldig wordt gebruikt in ruimtes waar traditioneel geen tv staat zoals in de tuin of op vakantie. In beide gevallen biedt de Goos-e daarvoor uitkomst."

Grootste ergernis
Grootste ergernissen bij het gebruik van een tablet zijn de weerspiegeling van het scherm (26 procent), wanneer websites niet geschikt zijn voor mobiele apparaten (25 procent) en het lang moeten vasthouden van de tablet (11 procent). Ook het feit dat de tablet niet in de optimale of gewenste positie kan worden gehouden (8 procent) wordt als ergernis ervaren.

Ouderen gebruiken tablet langer
Een derde van de respondenten gebruikt de tablet dagelijks een uur of langer. Nederlanders ouder dan 45 jaar maken dagelijks langer gebruik van de tablet dan de jongere generatie. Waar 64 procent van Nederlanders in de leeftijdscategorie van 18 tot 34 jaar de tablet dagelijks een uur of langer gebruikt, is dit bij Nederlanders ouder dan 45 jaar 79 procent.

zie ook Zie ook:Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

30-01Deze iPhone van titanium is geïnspireerd door de Tesla Cybertruck (video)

30-01Elektrische Hummer bevestigd door GMC (video)

30-01Zo ziet de eerste smartwatch van Oppo eruit

24-01Maak je eigen Raspberry Pi mini-arcadekast

07-01Sony verrast op CES met elektrische auto Vision-S (video)

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Sony komt weer met fantastisch PS4-reclamefilmpje!
Sony komt weer met fantastisch PS4-reclamefilmpje!
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
PlayStation 4 is op één na best verkochte console aller tijden PlayStation 4 is op één na best verkochte console aller tijdenDe Sony PlayStation 4 is de op één na best verkochte gameconsole aller tijden. Dit kwartaal gingen 2,8 miljoen exemplaren van de PS4 (en PS4 Pro) over de toonbank, terwijl in het vorige kwartaal al de mijlpaal van 100 miljoen werd bereikt. Daarmee passeerde de PS4 de eerste PlayStation, waarvan er 102,5 miljoen zijn verkocht. »
Chinese smartphones
Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa
Xiaomi komt met nieuwe 256GB-versie Redmi Note 8 Pro Xiaomi komt met nieuwe 256GB-versie Redmi Note 8 Pro
Blackview introduceert A80 Pro Blackview introduceert A80 Pro
Vivo S5 laat niet lang meer op zich wachten Vivo S5 laat niet lang meer op zich wachten
 Meer nieuws over Chinese smartphones 
Nostalgie
Sony VAIO UX nu met 64GB SSD Sony VAIO UX nu met 64GB SSDSony heeft zijn VAIO UX-umpc een flinke upgrade gegeven. Het apparaatje draait nu op Windows Vista Premium en is uitgerust met een snellere 1,2GHz Core 2 Solo U2200-processor en een 64GB SSD. De VAIO UX biedt een 4,5 inch scherm (1024 x 600), Wifi 802.11a/b/g, Bluetooth 2.0+EDR, een 1,3 megapixel webcam, een CF-slot, vingerafdrukscanner en 1GB geheugen. »
Volg Gadgetzone 

GADGETZONE © 2005-2019
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy