Gadgetzone.nl - Home

Nissan onthult nieuwe Qashqai

  7 november 2013 22:01:52, door Robert Hagen,  


Nissan heeft de nieuwe Qashqai onthuld, de opvolger van het zo succesvolle model uit 2007. Met de Qashqai zette Nissan de trend als het gaat om het crossover-model. Maar liefst 2 miljoen Qashqais zijn tot nu toe verkocht. De nieuwe Qashqai moet dit succes zien te continueren met onder meer een vernieuwd design en nieuwe technologie. Zo is de crossover voorzien van een compleet pakket innovatieve assistentiesystemen, het zogeheten Nissan Safety Shield.




Safety Shield
Het Safety Shield bestaat onder meer uit Front Collision Avoidance, een ingebouwd radarsysteem dat voortdurend de weg voor de auto monitort. Dreigt er gevaar, dan klinkt eerst een waarschuwingssignaal in de auto om je erop te attenderen dat de afstand tot de voorligger kleiner wordt. Reageer je niet, dan wordt automatisch geremd. Eerst licht, maar als de afstand dan nog verkleint, dan wordt krachtig geremd, indien nodig tot stilstand.

Daarnaast is er Driver Attention Support, een systeem dat waarschuwt als je aandacht verslapt en je dreigt in te dommelen. Driver Attention Support heeft volgens Nissan tien minuten nodig om je rijstijl te leren kennen. Het systeem geeft een pauzewaarschuwing op het dashboard wanneer je minder gecontroleerd rijdt en gaat slingeren.





Ook behoort Traffic Sign Recognition tot het Safety Shield. Met behulp van een in het front geplaatste camera worden verkeersborden met de maximumsnelheid geprojecteerd op het instrumentenpaneel van de Qashqai.

Het Safety Shield bestaat verder uit Lane Departure Warning, een systeem dat een waarschuwing geeft als je van baan dreigt te veranderen terwijl je je knipperlicht niet gebruikt, Blind Sport Warning, Moving Object Detection (parkeerhulp) en High Beam Assist.





NissanConnect
Behalve de systemen van het Saftey Shield biedt de Qashqai ook nog Chassis Control, Intelligent Parking Assist en een nieuwe versie van het info- en entertainmentsysteem NissanConnect. NissanConnect omvat nu een groot 7 inch touchscreen en maakt verbinding mogelijk met smartphones, zodat je al rijdend van online diensten kunt gebruikmaken. Nissan werkt aan speciale apps voor muziek, social networking, entertainment en reisinformatie. Het nieuwe NissanConnect-systeem opereert op basis van de onlangs geïntroduceerde Google Search- en Send To Car-functies, waarmee je vanuit huis een route kunt inprogrammeren.

Het systeem biedt ook Bluetooth audiostreaming en koppeling met mobiele telefoons, evenals aux-in en usb-aansluitingen. Bovendien is het systeem voorbereid op luisteren naar digitale DAB-radiozenders.





Het nieuwe NissanConnect bestaat tevens uit een 5 inch scherm in het instrumentenpaneel. Het is volgens Nissan een van de uitgebreidste displays die tegenwoordig in het instrumentarium van auto's te vinden zijn. Het is mogelijk om zelf de kleuren aan te passen. Ook is er een veelvoud aan informatie te vinden en verschijnen hier de aanwijzingen en waarschuwingen van de Nissan Safety Shield-systemen. Verder zijn hier ook de gemiddelde en actuele snelheid weer te geven, het brandstofverbruik, aanwijzingen van de navigatie, audiogegevens en de verkeersborden van Traffic Sign Recognition.

Het scherm fungeert tevens voor weergave van de instellingen van Chassis Control, adviezen voor eco drive, bandenspanning en de gekozen 4WD-modus. Je kunt ook de mate van stuurbekrachtiging en stuurgevoel, de verlichting, de werking van de centrale vergrendeling, de gevoeligheid van de automatisch inschakelende verlichting en ruitenwissers en de settings van de boordcomputer personaliseren.





Nieuwe motoren
Voor de nieuwe Qashqai is ook een serie nieuwe, zeer efficiënte motoren ontwikkeld. Elke krachtbron is voorzien van turbotechniek om bij een relatief kleine cilinderinhoud toch een hoog vermogen te bereiken bij een gunstig brandstofverbruik en een lage CO2-emissie vanaf 99 g/km. Ook een flinke gewichtsreductie draagt bij aan de efficiency van de nieuwe Qahqai. Bij sommige uitvoeringen is een gewichtsverlaging bereikt van maar liefst 40 kg, ondanks een uitgebreidere uitrusting.

De voorwielaangedreven versies nemen historisch gezien het grootste aandeel in de verkopen voor hun rekening. Toch levert Nissan ook van het nieuwe model een vierwielaangedreven ALL-MODE 4x4-i-versie. Er is keuze uit een handgeschakelde zesversnellingsbak en de geheel nieuwe, automatische Xtronic-transmissie.

De nieuwe Qashqai is ook veelzijdig. De ingenieurs van Nissan hebben een aantal handigheidjes ontwikkeld die de auto nog praktischer moeten maken. De binnenruimte is toegenomen en ook de bagageruimte is groter dankzij een in hoogte verstelbare vloer. Ook is er een bergruimte voor de hoedenplank, voor wanneer die niet in gebruik is.

De nieuwe Qashqai, overigens het eerste model op basis van het CMF-platform (Common Module Family) van de Alliantie Renault-Nissan, is leverbaar vanaf februari 2014. Bestellen kan vanaf 25 november 2013.







zie ook Zie ook:
Zelfreinigende Nissan in actie te zien (video)
Nissan showt futuristische elektrische sportwagen BladeGlider in Japan (video)
Nissan komt met speciale Batman-uitvoering Nissan Juke Nismo
Nissan komt met Android-app voor Leaf-rijders
Nissan onthult hybride conceptcar Ellure



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy