Gadgetzone.nl - Home

Apple ziet verkoop iPhones toenemen

 28 oktober 2013 22:30:10, door Robert Hagen,  


Apple heeft in het vierde kwartaal van zijn financiële boekjaar maar liefst 33,8 miljoen iPhones verkocht, 26 procent meer dan de 26,9 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft Apple vandaag bekendgemaakt. Ook de verkoop van de iPad loopt nog steeds goed, met 14,1 miljoen verkochte iPads tegen 14 miljoen een jaar geleden. Wel krijgt Apple te maken met steeds stevigere concurrentie, vooral van aartsrivaal Samsung.

Samsung verkocht in dezelfde periode maar liefst 86 miljoen smartphones, al moet daarbij de kanttekening worden geplaatst dat Samsung veel meer verschillende modellen heeft dan Apple, waaronder ook diverse budgetsmartphones. De directe concurrent van de iPhone is de Galaxy S4 en daarvan werden er 16 miljoen verkocht.

Tegenover de 14,1 miljoen iPads die Apple wist te slijten, staan in dezelfde periode 10,5 miljoen verkochte tablets van Samsung. Dat lijkt nog een groot gat, maar de vraag is hoe lang dit nog zo blijft. Terwijl de iPad-verkoop slechts marginaal toenam, zag Samsung de verkoopaantallen van zijn Android-tablets verdubbelen.

Apple boekte in het vierde kwartaal een winst van 7,5 miljard dollar op een omzet van 37,5 miljard dollar. Hierop hadden de recent geïntroduceerde iPad Air en iPad mini met Retina-scherm nog geen invloed, terwijl slechts een week aan verkopen van de nieuwe iPhone 5S en 5C is meegerekend.

Tim Cook, de ceo van Apple, is erg tevreden met de goede cijfers van het afgelopen jaar en de recordomzet in het vierde kwartaal, waarin bijna 34 miljoen iPhones werden verkocht. "We kijken ernaar uit om de feestdagen in te gaan met onze nieuwe iPhone 5C en iPhone 5S, iOS 7, de nieuwe iPad mini met Retina-scherm en de ongelooflijk dunne en lichte iPad Air, nieuwe MacBook Pro's, de radicaal vernieuwde Mac Pro, OS X Maverick en de volgende generatie iWork- en iLife-apps voor OS X en iOS", aldus Cook.



[Engadget]





zie ook Zie ook:
Apple presenteert iPhone Xs en Xs Max (video)
Motorola spot met Samsung en Apple in slim reclamefilmpje (video)
Apple hard op weg naar marktwaarde van 1 biljoen dollar
Apple gaat korting geven op iPhone in ruil voor oude Android-telefoon
Apple onthult 4,7 en 5,5 inch iPhones
'Apple onthult nieuwe iPhone op 9 september'



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy