Gadgetzone.nl - Home

BMW lanceert elektrische auto i3

 30 juli 2013 13:00:32, door Robert Hagen,  


BMW heeft de i3 onthuld, een volledig elektrisch aangedreven auto. De auto werd drie jaar geleden al als conceptcar gepresenteerd, maar wordt nu dan eindelijk officieel gelanceerd. Vanaf november staat 'ie bij de dealers met een prijslijst die begint bij 35.500 euro. De i3 heeft standaard een range van 130-160 kilometer, maar dit kan worden uitgebreid met een range-extender (vanaf 39.990 euro). De actieradius is dan maximaal 300 kilometer.




Uiteraard zit de i3 vol met gadgets en de nieuwste technische snufjes. Zo zijn er twee losse schermen voor het instrumentarium en (audio)entertainment, een Bluetooth-carkit en een smartphone-app voor iOS- en Android-smartphones. Met die app kun je vanalles regelen, zoals de stroomtoevoer als de auto aan het opladen is, de airco (climate control) en de verwarming. Op je smartphone kun je ook zien waar laadpunten in de buurt zijn en of je die met de huidige lading kunt halen.

De i3 is vooral bedoeld als stadsauto. Als je in de stad rijdt, dan gaat de auto in de 'recuperatiemodus': zodra het gaspedaal wordt losgelaten, fungeert de elektromotor als generator. Dit heeft een remmend effect, waardoor je het rempedaal in stadsverkeer nauwelijks hoeft te gebruiken (single-pedal control concept). Bij hogere snelheden, bijvoorbeeld op de snelweg, is de zogeheten 'coastingmode' actief die de aandrijving ontkoppelt bij het loslaten van het gaspedaal.

De bijna 4 meter lange i3 is 1,77 meter breed en weegt 1.195 kg. De auto zal verkrijgbaar zijn in zes verschillende kleuren, waarvan vier metallic.



















zie ook Zie ook:
BMW i8 Roadster gepresenteerd op Los Angeles Auto Show
BMW werkt aan elektrische Mini en X3 SUV
Turkse technici bouwen BMW om tot real-life transformer (video)
BMW ontwikkelt lantaarnpaal die ook als oplaadpunt fungeert
BMW verwerkt infodisplays in stuur (video)



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy