Gadgetzone.nl - Home

Samsung onthult Galaxy Note 8.0 op Mobile World Congress

 24 februari 2013 10:59:30, door Robert Hagen,  


Samsung heeft op het Mobile World Congress in Barcelona de Galaxy Note 8.0 onthuld, een tablet met een 8 inch scherm. Dat scherm heeft een resolutie van 1280 x 800 pixels, oftewel dezelfde resolutie als van de grotere Galaxy Note 10.1. Vanwege het kleinere scherm is de pixeldichtheid een stuk groter (189 ppi) en is het beeld dus scherper. De slechts 7,95 mm dikke Note 8.0 beschikt over een 1,6GHz Exynos 4 Quad-processor, 2GB RAM en de inmiddels bekende S Pen, een stylus die bij alle Notes wordt geleverd.

De Note 8.0 draait op Android 4.1.2 Jelly Bean en is voorzien van Wi-Fi a/b/g/n, Bluetooth 4.0, A-GPS, 16GB/32GB opslagcapaciteit, een microSD-slot, een 4600mAh batterij, een 5 megapixel camera en een 1,3 megapixel camera aan de voorkant.





Vernieuwde S Pen
De bijgeleverde S Pen is verbeterd en biedt een aantal nieuwe mogelijkheden. Naast S Planner en S Note is er nu bijvoorbeeld ook Air View, waarmee je een preview van allerlei soorten content, zoals e-mails, foto's, video's en aantekeningen, kunt bekijken door simpelweg de S Pen boven een bestand te houden. Ook zijn er nieuwe mogelijkheden om content snel te bewerken via S Pen Genture en kun je je creativiteit op je foto's loslaten met behulp van Paper Artist en Photo Note.

Speciaal geoptimaliseerd voor de S Pen is de nieuwe Flipboard-app. Daarmee kun je al je feeds van sociale netwerken en nieuwssites in één oogopslag bekijken. Als je de S Pen boven een Flipboard 'headline' houdt, krijg je direct een preview te zien. De Note 8.0 is de eerste tablet met deze app en ook de eerste met Awesome Note. Met Awesome Note kun je onbeperkt notities maken, waaronder memo's, dagboekaantekeningen en 'Must Remember'-lijstjes.





E-reader en afstandsbediening
Ook nieuw op de Note 8.0 is de Reading Mode, dat het lezen van een e-book wat prettiger moet maken. Daartoe wordt het scherm (helderheid 160cd/m2, kleurtemperatuur 5600K en een contrastratio van 200:1) zo ingesteld dat deze zo fijn mogelijk is voor je ogen.

Tevens is de Note 8.0 als afstandsbediening te gebruiken voor je tv en dvd-/Blu-rayspeler dankzij de voorgeïnstalleerde Peel Smart Remote-app

De Galaxy Note 8.0 (16GB-versie die is uit te breiden met een microSD-kaart) is vanaf het tweede kwartaal van 2013 in Nederland verkrijgbaar voor een adviesprijs van 399 euro. Ook verschijnen er bijbehorende accessoires zoals een beschermende pouch in donkergrijs, roodroze of limegroen. Daarmee kun je de tablet zowel horizontaal als verticaal neerzetten.





zie ook Zie ook:
Samsung kondigt waterdichte 8 inch tablet Galaxy Tab Active aan
'Nieuwe tablet Galaxy Tab S van Samsung voorzien van AMOLED-scherm'
Samsung kondigt dunnere en lichtere Galaxy Tab 4-tablets aan
Nvidia komt met 4G-versie Tegra Note 7
Samsung kondigt budgettablet Galaxy Tab 3 Lite aan
'Samsung komt met goedkope tablet Galaxy Tab 3 Lite'



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy