Gadgetzone.nl - Home

iPhone 5: platter, krachtiger en 4 inch Retina-scherm

 12 september 2012 21:11:58, door Robert Hagen,  


Vandaag was eindelijk de dag waar velen al maanden naar uitkeken: de dag dat Apple weer een nieuwe iPhone aankondigde. Over de iPhone 5 deden ook al maanden diverse geruchten de ronde en er zou hier en daar zelfs al een lege behuizing zijn opgedoken. Het merendeel hiervan blijkt te kloppen. De iPhone 5 heeft een tweekleurige behuizing van glas en aluminium, beschikt over een 4 inch Retina-scherm (1136 x 640, 326ppi) en is met een dikte van 7,6 mm maar liefst 18 procent dunner dan de iPhone 4S.




De iPhone 5 is ook een stuk lichter (nu 112 gram). Het 4 inch scherm is niet alleen iets groter, maar biedt ook betere kleurverzadiging en volledige sRGB-rendering. Doordat het scherm wat langer is, past er een extra set icoontjes op. De first-party apps zijn al aangepast om het nieuwe scherm te benutten. Oudere apps werken ook gewoon, maar zullen worden weergegeven tussen twee zwarte balken totdat de ontwikkelaar met een update komt.

Nieuwe processor
Als het gaat om de hardware is nog meer nieuws te melden. Zo bevat de iPhone 5 een nieuwe A6-processor, die volgens Apple twee keer zo snel is als die in 4S. De nieuwe processor is ook een stuk effecienter, waardoor de batterij met LTE/4G aan (ook nieuw) nog goed is voor een spreektijd van 8 uur. Met alleen Wi-Fi (802.11a/b/g/n) aan is de spreektijd zo'n 10 uur.





Camera
De camera is nauwelijks veranderd ten opzichte van die in de iPhone 4S. We hebben het hier over een 8 megapixel BSI-sensor, een uit vijf elementen bestaande lens en een diafragma van f/2.4. De belangrijkste verbetering zit in de snelheid, die er volgens Apple zo'n 40 procent op vooruit is gegaan. Ook nieuw is een panoramafunctie, waarmee je een aantal foto's kunt combineren om een 28 megapixel panoramafoto te maken, en de mogelijkheid om Full HD video (1080p) op te nemen. De camera aan de voorkant is overigens wel aanzienlijk verbeterd. Deze heeft nu ook een BSI-sensor en kan video in 720p-resolutie opnemen.

iOS6
Natuurlijk draait de nieuwe iPhone ook op een nieuwe versie van iOS, te weten iOS6. Het systeem kent weer vele nieuwe mogelijkheden, waaronder verbeterde Siri-functionaliteit, Passbook, Facebook-integratie en een nieuwe navigatie-app. Het meeste hiervan was al bekend.

Apple heeft tot slot gezorgd voor een verbeterde microfoon en een nieuwe 8-pins connector ('Lightning' genaamd) die 80 procent kleiner is geworden.

Wit en zwart
De iPhone 5 zal aanvankelijk verkrijgbaar zijn in de kleuren wit en zwart. De prijzen voor de 16GB-, 32GB- en 64GB-modellen blijven hetzelfde ten opzichte van de huidige prijzen.





zie ook Zie ook:
Deze iPhone van titanium is geïnspireerd door de Tesla Cybertruck (video)
Jongeren hebben meer dan 2.000 euro over voor nieuwste iPhone
iPhone Xr is 'betaalbaardere' iPhone X (video)
Apple presenteert iPhone Xs en Xs Max (video)
Gouden 'iPhone Xs' kost 111.000 euro
Motorola lanceert iPhone X-kloon P30



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (2)
13.09.2012 00:19 • Pat
Zozo…wat is nu zoooooooooo speciaal aan de nieuwe iPhone ?
Google map e.d. weg….afbreuk aan ios…EN weer een stap in de isolatie van de Apple omgeving…
Andoide for life !

20.09.2012 00:52 • Techmode
[quote]Pat schreef op 13.09.2012 00:19:
Zozo…wat is nu zoooooooooo speciaal aan de nieuwe iPhone ?Google map e.d. weg….afbreuk aan ios…EN weer een stap in de isolatie van de Apple omgeving…Andoide for life ![/quote]

jij hebt helemaal gelijk eindelijk iemand, die niet trapt in schaapjes gedrag.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy