Gadgetzone.nl - Home

Apple brengt Samsung mokerslag toe: Koreanen moeten 1 miljard dollar boete betalen

 25 augustus 2012 19:18:04, door Robert Hagen,  


Een Amerikaanse rechter heeft bepaald dat Samsung inbreuk heeft gemaakt op patenten van Apple. Om die reden is Samsung veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan Apple van maar liefst 1,05 miljard dollar, oftewel zo'n 840 miljoen euro. Volgens de rechter heeft Samsung op meerdere producten verschillende functies en kenmerken van Apple overgenomen, waaronder 'pinch-and-zoom' (inzoomen) en de interface van het homescherm.

Wat de zaak nog verergert voor Samsung, is het oordeel van de jury dat leidinggevenden binnen het bedrijf wisten of hadden kunnen weten dat Samsungs producten inbreuk maakten op de patenten van Apple.

Samsung had ook een schadevergoeding van Apple geëist wegens schending van patenten met de iPhone 3G en 3GS. De rechter vond deze claims echter ongegrond en oordeelde dat Apple Samsung helemaal niets is verschuldigd.

Uiteraard is Apple in een eerste reactie zeer content met de uitspraak. Het bedrijf uit Cupertino stelt dat de uitspraak eens te meer laat zien dat "stelen niet juist is". Samsung op zijn beurt noemde de uitspraak "een nederlaag voor de Amerikaanse consument" die zal leiden tot minder keus, minder innovatie en hoge prijzen.




[Engadget]





zie ook Zie ook:
Zeer zeldzaam prototype Apple Macintosh wordt geveild
Samsung lanceert nieuwe monitors voor werk en gaming
Al het nieuws van het Apple Event in 108 seconden (video)
Zeldzame Apple 1-computer onder de hamer
'Apple-producten gaan gemiddeld ruim vier jaar mee'
Nieuwe koelkast Samsung voorzien van voice-assistent en AKG-speakers



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (7)
25.08.2012 21:57 • Bj*
Heel juiste beslissing lijkt mij ! Samsung starte het copiƫren van de look and feel van de IPhone nadat de eerste 3G uitkwam. History does NOT lie...

26.08.2012 14:25 • 115641
Daar gaan we weer...

Kinderachtig spelletje. Nietes, welles, nietes, welles.

Maak gewoon je beste telefoon en laat de consument beslissen. iOS is geen Android en vice versa.

26.08.2012 18:45 • Ben
Homescreen gestolen? Heeft de iPhone wel een homescreen? Een lijstje met apps noem ik absoluut niet zo. Verder pinch to zoom gestolen? Was dat er niet al lang VOOR Apple de markt kwam verzieken? En dan nog is het een debiel patent. Daar kruipen toch geen milioenen in?
Ik vraag me btw echt af of Apple nog lang zal leven. Aangezien ze zo aangeprezen worden door hun (vind ik) redelijk lelijke desines (VOORAL iPhone 4(S)) en ze alles er al twee jaar hetzelfe uitziet verwacht ik van niet. En stiekem hoop ik dat ook.

26.08.2012 23:19 • Thomas18GT
[quote]Ben schreef op 26.08.2012 18:45:
Homescreen gestolen? Heeft de iPhone wel een homescreen? Een lijstje met apps noem ik absoluut niet zo. Verder pinch to zoom gestolen? Was dat er niet al lang VOOR Apple de markt kwam verzieken? En dan nog is het een debiel patent. Daar kruipen toch geen milioenen in?Ik vraag me btw echt af of Apple nog lang zal leven. Aangezien ze zo aangeprezen worden door hun (vind ik) redelijk lelijke desines (VOORAL iPhone 4(S)) en ze alles er al twee jaar hetzelfe uitziet verwacht ik van niet. En stiekem hoop ik dat ook.[/quote]

Haha, zonder Apple had jij nog met zo'n klap-telefoontje gelopen. Hoezo de markt verzieken? Of ga je me nu vertellen dat Android zonder iOS er ook zo uit had gezien? Ik denk eerder dat ze waren doorgegaan met hun Blackberry kopie.

28.08.2012 00:04 • 115641
[quote]Thomas18GT schreef op 26.08.2012 23:19:
Haha, zonder Apple had jij nog met zo'n klap-telefoontje gelopen. Hoezo de markt verzieken? Of ga je me nu vertellen dat Android zonder iOS er ook zo uit had gezien? Ik denk eerder dat ze waren doorgegaan met hun Blackberry kopie.[/quote]

Blijft gissen natuurlijk. Misschien was er wel een andere partij opgestaan en ging de mobieltjes evolutie nog sneller. Met "wat als" kom je niet ver.

Concurrentie moet gewoon het belangrijkste zijn. Je concurrent kapot proberen te maken, vind ik een teken van zwakte. Je moet uitgaan van je eigen sterke punten en de consument zal dan vanzelf volgen. Mensen blijven voor een status symbool kiezen.

Vind dit niet de juiste richting voor Apple en ik denk persoonlijk dat een open platform als Android een grotere kans van slagen heeft op de lange termijn. Veel meer mogelijkheden om het in home-applicaties te verwerken en met elkaar te laten communiceren i.p.v. wachten totdat Apple met een koelkast komt waar iOS in verwerkt is.

28.08.2012 21:36 • Ben
Dan loop ik liever rond met 'n goeie klaptelefoon dan een een met een touchscreen die En meer kost En kapotvalt van de eerste keer En meer plek inneemt in m'n zak En waar je niet op kunt typen als je handschoenen ofzo aanhebt.
Mijn volgende is zeker weten een goeie oude Nokia met knopjes van maar 40 euro dat ding gaat gegarandeerd langer mee dan eenderwelke tochphone die allemaal vanaf 100 euro beginnen.

03.09.2012 17:50 • Maria
Amerikaanse rechter => Amerikaans bedrijf wint.

Hoe zou dat nou kunnen?

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy