Gadgetzone.nl - Home

(breaking news) Google neemt Motorola over

 15 augustus 2011 15:11:41, door Robert Hagen,  


Google neemt Motorola Mobility over, de tak van Motorola die onder meer smartphones en tablets produceert. Dat heeft Google maandag aangekondigd. Met de deal is een bedrag gemoeid van 40 dollar per aandeel, oftewel zo'n 12,5 miljard dollar. Met de aankoop wil Google zijn besturingssysteem Android en het bijbehorende ecosysteem meer concurrentiekracht geven, maar het belangrijkst zijn hoogstwaarschijnlijk de vele patenten die Moto in bezit heeft. Die patenten kan Google goed gebruiken in eventuele toekomstige rechtszaken tegen onder meer Apple.

Motorola, dat al een aantal Android-smartphones en een Android-tablet op de markt heeft, leed in het tweede kwartaal van dit jaar een verlies van 56 miljoen dollar. Het bedrijf gaat door als een aparte divisie van Google en blijft Android in licentie nemen. Interessant is de vraag wat er gaat gebeuren met de Moto Blur-interface. Daarnaast is het nog onbekend wat Google voortaan gaat doen met de introductie van nieuwe Nexus-toestellen, waarvoor in het verleden HTC en Samsung als partner werden aangenomen.




[Engadget]





zie ook Zie ook:



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (3)
15.08.2011 22:00 • muisje88
alleen voor de pattenten koopt google motorola flop merk in nederland niet in america zijden ze op 3fm nieuws

16.08.2011 12:48 • Anoniem
Hadden ze beter een paar jaar geleden palm kunnen overkopen. Die hebben veel meer patenten en waren destijds ook nog goedkoper....

16.08.2011 19:47 • Anoniem2
Dat is niet helemaal waar... Motorola heeft juist veel kennis en patenten in de gsm 4g module die in de nieuwe toestellen zitten. Dit had en heeft Palm niet.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy