Gadgetzone.nl - Home

Chinese gamers kunnen straks niet langer dan 3 uur gamen

 Gepubliceerd op 23.08.05 ,  


De Chinese overheid heeft een nieuw systeem ontwikkeld dat verslaving aan online games moet tegengaan. Veel Chinezen zijn verslaafd aan online games. Met het nieuwe systeem, dat op elk spel in China zal worden toegepast, is het niet mogelijk om langer dan 3 uur achter elkaar te gamen.

Er kan wel langer dan 3 uur worden gespeeld, maar na die periode zullen automatisch alle vaardigheden en dergelijke van het karakter in het spel worden gehalveerd. Als er langer dan 5 uur achter elkaar wordt gespeeld, zal het niveau van de speler tot het minimum van het spel worden gereduceerd. Ook kunnen spelers geen schatten meer vinden of prijzen winnen.

Het systeem kan niet worden bedonderd door meteen na het uitloggen weer snel in te loggen. Pas na 5 uur wordt het systeem gereset en kunnen de gamers weer normaal verder spelen.

Volgens Kou Xiaowei van de Audiovisual and Internet Publication Department of the General Administration of Press and Publication (GAPP) kan het systeem voorkomen dat jongeren verslaafd raken aan online games. Volgens de GAPP is 3 uur achter elkaar gamen 'gezond', 3 tot 5 uur gamen 'vermoeiend' en meer dan 5 uur achter elkaar spelen 'ongezond'.

Aan het systeem wordt meegewerkt door zeven van de grootste aanbieders van online games in China. Als het systeem klaar is, zullen zij het meteen toepassen in hun games. Het gaat daarbij om game-titels als 'World of Warcraft', 'The Legend of Mir II', 'The World of Legend', 'Fantasy Westward Journey Online' en 'MU'.

Vanaf oktober zal het systeem worden getest en vanaf eind 2005 - begin 2006 moet het verplicht worden toegepast in alle multiplayer online role playing games en de gewone games in China.





[Interfax China]





zie ook Zie ook:
Nintendo 3DS gestolen uit Chinese fabriek (video)
Chinese bedrijven kopieren nu ook games



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (1)
12.09.2005 12:52 • Rob
Niet meer dan 3 uur Warcraften? Arme Chinezen...

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy