Gadgetzone.nl - Home

ASUS introduceert ultraplatte laptop UX21

 30 mei 2011 21:25:41, door Robert Hagen,  


ASUS heeft de UX21 geïntroduceerd, een ultraplatte, slechts 17 mm dikke laptop met een aluminium behuizing. Het apparaat kan worden uitgerust met een Core i7-processor en een SATA III SSD, en is voorzien van USB3.0-connectiviteit, metalen toetsen en een glazen trackpad. Noemenswaardig is ook dat de laptop vanuit slaapstand in slechts 2 seconden kan worden opgestart dankzij speciale software van ASUS.

Helaas is over de prijzen nog niets bekendgemaakt.










[Engadget]





zie ook Zie ook:
Asus en HP presenteren eerste Windows 10-pc's met Snapdragon-processor
Asus Transformer Book T300 Chi is dunner dan MacBook Air
ASUS introduceert 11 inch dual-screen ultrabook TAICHI
Nieuwe netbook ASUS met besturingssysteem MeeGo
ASUS introduceert krachtige netbook Eee PC 1215N



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (7)
31.05.2011 13:58 • W
Hij Is Wel Heel Erg Macbook Air
Ik Voel Weer Een Rechtzaak Aankome

31.05.2011 15:30 • Dennis A.
Haha ja ik wou hetzelfde zeggen. Nou een rechtzaak denk ik niet, dat doet apple nooit tegen zulke merken. Maar het is toch echt een rip-off van de macbook air...

01.06.2011 08:27 • Kenneth
Je hoeft onderhand alleen het logo te veranderen... desondanks ziet het er nog best goed uit.

01.06.2011 10:39 • Menno
Het is natuurlijk niets nieuws dat andere fabrikanten worden 'geinspireerd' door het ontwerp van Apple laptops. Het begon al bij de [url=http://en.wikipedia.org/wiki/PowerBook_100]Powerbook 100[/url], die model heeft gestaan voor zo ongeveer elke moderne laptop.

Maar ASUS wil wel tegenwoordig wel [url=http://www.tuaw.com/2010/02/10/asus-wants-to-be-another-apple/]erg[/url] [url=http://www.macrumors.com/2011/05/31/is-asus-trying-to-be-apple/]graag[/url] op Apple lijken...

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 01.06.2011 11:12[/i]

01.06.2011 11:42 • Robert
Volgens mij was die presentatie van de Padfone gewoon grappig, misschien zelfs een beetje sarcastisch, bedoeld en in ieder geval met een bewuste knipoog naar Apple. Dat lijkt me duidelijk als je die vent constant ziet lachen en hij nota bene nog zegt dat het 'Steve' was die hem belde. Maar Apple-fanboys roepen natuurlijk maar al te graag dat andere bedrijven Apple kopiƫren...

En wat dat andere artikel (uit februari 2010) betreft: dat is duidelijk geschreven door een Apple-fanboy die Android en Chrome OS als 'niche' omschrijft. Lachwekkend. Het is bovendien niet raar dat een topman van een bedrijf zegt een succesvolle strategie als die van Apple te willen kopiƫren, maar dan op zijn eigen manier met open-source software. Apple heeft een briljante manier gevonden om via een uitgebreid ecosysteem consumenten heel veel geld afhandig te maken, logisch dat een ander bedrijf dat ook wil. ASUS doet daar dus ook niet geheimzinnig over of zo.

Ik vind het ook een beetje onzin dat deze UX21 op een Apple-laptop lijkt. Waarom? Omdat hij zo plat is? Mogen andere fabrikanten geen platte laptops maken? Ik vind deze UX21 bovendien veel mooier dan welke Apple-laptop dan ook.

02.06.2011 09:37 • Menno
Oh sorry, ik was de vergeten na die laatste opmerking. Maar feit is dat Apple al jaren leidend is op het gebied van laptop-design. Asus heeft vrijwel altijd wel een macbook-kloon in het assortiment gehad.

Maar je wilt toch niet serieus beweren dat dt ding niet sprekend op de [url=http://www.apple.com/macbookair/includes/overview_hero2.html#zoom-view-slide-2]macbook air[/url] lijkt? Het enige verschil is de aluminium toetsen ipv zwart plastic, een zwarte rand om het scherm en een iets andere plaatsing van de poorten. Is verder ook niet zo'n probleem, zo te zien is er dan nu eindelijk een PC laptop op de markt met een fatsoenlijke trackpad .

Het is btw ook [url=http://www.crunchgear.com/wp-content/uploads/2011/05/lenovo-x1.jpg]best[/url] [url=http://www.gadgetgrid.com/wp-content/uploads/2010/01/Dell-Adamo.jpg]mogelijk[/url] om een dunne laptop met een origineel design te maken.

03.06.2011 22:14 • Kenneth
Waarom altijd als iemand zegt dat het gekopieerd is van apple is het gelijk een fanboy?
Neem de Samsung galaxy S2. Als je naar de voorkant kijkt, het samsung logo weg haalt dan heb je gewoon een iphone 4 maar dan met een 4.3 inch scherm en een vierkante knop in plaats van rond.
Wie dit ontkent is....
Hiermee wil ik niet zegge dat het een verkeerde telefoon is, zeker niet.
Heb er namelijk zelf 1
Duss no fanboy talk here... maar ontkennen dat die op een iphone lijkt zal ik niet

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy