Gadgetzone.nl - Home

Microsoft: 1,5 miljoen Windows Phone 7-toestellen verkocht

 21 december 2010 17:23:16, door Robert Hagen,  


Microsoft meldt dat in de eerste zes weken na de lancering van Windows Phone 7 wereldwijd 1,5 miljoen mobiele telefoons met het nieuwe besturingssysteem zijn verkocht. Het cijfer heeft betrekking op de verkoop door fabrikanten aan verkooppunten en betekent dus niet dat er daadwerkelijk 1,5 miljoen WP7-toestellen aan consumenten zijn verkocht.




Het aantal van 1,5 miljoen lijkt veel, maar valt in het niet bij de verkoopcijfers van de iPhone en Android-toestellen. Van de iPhone 4 gingen in de eerste drie dagen al 1,7 miljoen exemplaren over de toonbank. De Samsung Galaxy S, een Android-smartphone, werd in een periode van 45 dagen ruim 1 miljoen keer verkocht. Dat zijn er weliswaar geen 1,5 miljoen, maar de Galaxy S is slechts één model terwijl al meerdere WP7-toestellen van verschillende merken (Samsung, HTC, LG) verkrijgbaar zijn. Als de vergelijking zou worden gemaakt met alle Android-telefoons, dan wint Android met overmacht.

Volgens Microsoft is dit echter appels met peren vergelijken, omdat Windows Phone 7 een compleet nieuw product is dat tijd nodig heeft om te groeien. Microsoft stelt dat andere eerste generatie mobiele besturingssystemen in de eerste maanden na de lancering vergelijkbaar prestereerden (van de allereerste iPhone werd na 74 dagen het miljoenste exemplaar verkocht, red.).

Microsoft zegt tevreden te zijn met de huidige stand van zaken en zich te richten op de lange termijn. Het bedrijf gelooft erin dat aankomende updates en een ecosysteem van operators, fabrikanten en inmiddels 18.000 ontwikkelaars ertoe zullen bijdragen dat WP7 een groot succes wordt.

[via nu.nl]





zie ook Zie ook:
Deze iPhone van titanium is geïnspireerd door de Tesla Cybertruck (video)
Boris Johnson maakt selfie met Huawei-smartphone kort na toespelingen op verbod
Motorola introduceert randloze smartphone One Hyper (video)
Alcatel lanceert betaalbare smartphone Alcatel 3X
Iconische Motorola RAZR maakt comeback als peperdure smartphone (video)
Xiaomi introduceert smartphone Mi CC9 Pro met 108 megapixel camera



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (2)
21.12.2010 17:49 • Patrick
Uiteindelijk betekent dit allemaal toch geen fluit. Microsoft moet er eerst maar voor zorgen dat het OS wereldwijd gelokaliseerd wordt en officieel beschikbaar. Pas dan kunnen serieuze aantallen gemaakt worden.

Hopelijk wordt WP7 weer een grote derde speler in de markt waar door concurrentie alledrie de platformen er op vooruit gaan.

24.12.2010 22:47 • michel
Microsoft meldt dat er al 1,5 miljoen verkocht zijn tuurlijk..

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy