Gadgetzone.nl - Home

Sony spot met iPhone-games in PSP-reclame (video)

 17 augustus 2010 21:01:48, door Robert Hagen,  


Sony heeft een reclamefilmpje uitgebracht waarin duidelijk wordt gemaakt dat de iPhone - uiteraard in tegenstelling tot Sony's PSP - door échte gamers niet serieus kan worden genomen. Ene Marcus Rivers laat fijntjes weten dat de iPhone alleen maar is gemaakt om 'je oma te sms'en en je vriendinnetje te bellen', terwijl de PSP is gemaakt voor 'big boy games', waarvan sommige slechts 9,99 dollar kosten.

Met de reclame hoopt Sony waarschijnlijk iets te doen aan het feit dat Apple met de iPhone en iPod touch steeds meer marktaandeel wint op de markt voor games.







[Engadet]





zie ook Zie ook:
Sony bevestigt lancering PlayStation 5 in 2020
Sony maakt volledige lijst games PlayStation Classic bekend (video)
'Specificaties Sony PS4.5 NEO uitgelekt'
Sony kondigt update PlayStation 4 met Share Play en YouTube-uploads aan
Sony heeft meer dan 10 miljoen PlayStation 4-consoles verkocht
Sony gaat PS3-games naar Sony-tv's streamen



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (10)
17.08.2010 22:33 • Techmode
Maar voor echte portable games moet je echt bij psp zijn, wat je kan halen op de ipod producten is 3x niks, met een paar uitzonderingen daargelaten.

17.08.2010 23:06 • Menno
Sony begint nu echt wanhopig te worden. De nieuwste generatie smartphones heeft betere graphics dan de PSP, en met een grotere installed base ook nog eens een grotere markt. Er is steeds minder reden om een aparte draagbare console te hebben. Het enige echte voordeel van een PSP of DS is de aanwezigheid van speciale game-controls op de behuizing.

17.08.2010 23:33 • GarlonNL
@Menno Sony heeft gelijk dat de iPhone geen gameconsole maar een telefoon is. Ook heb ik nog geen telefoon gezien met zoveel ondersteuning van grote developers als de PSP en DS. En welke telefoons zijn grafisch beter als de PSP? iPhone en android toestellen niet.

18.08.2010 09:22 • Techmode
[quote]Menno schreef op 17.08.2010 23:06:
Sony begint nu echt wanhopig te worden. De nieuwste generatie smartphones heeft betere graphics dan de PSP, en met een grotere installed base ook nog eens een grotere markt. Er is steeds minder reden om een aparte draagbare console te hebben. Het enige echte voordeel van een PSP of DS is de aanwezigheid van speciale game-controls op de behuizing.[/quote]

die hebben zeker geen betere graphics dan de psp. En als ze het wel hadden dan zie ik als gamer geen nut om een smartphone te kopen voor de games. Doordat die games kort en bovendien heel heel saai zijn, op een paar uitzonderingen daargelaten.

18.08.2010 20:55 • Menno
Jij zal mischien geen smartphone kopen om games op te spelen als je al een PSP hebt, maar daar gaat het niet om: Als je al een smartphone hebt die prima games kan draaien, waarom zou je dan nog een PSP kopen? Dat is waar Sony bang voor is.

Misschien dat de nieuwste smartphones nog net niet sneller zijn dan de PSP, de volgende generatie zal dat zeker wel zijn en anders wel de generatie daarna. Het is gewoon niet mogelijk om tegen die constante stroom upgrades op te boksen met een apparaat als de PSP, dat toch wel minstens 5 jaar per generatie mee moet gaan.

En misschien dat de games op de PSP of DS nu beter zijn, maar met de enorme hoeveelheid iDevices en Android apparaten die op de markt zijn komen daar vanzelf goede games van grote uitgevers op. Sony en Nintendo zullen moeten accepteren dat een groot deel van de portable gamesmarkt voor de smartphones zal zijn.

Heb je btw de demo van Rage op de iPhone gezien, van ID software? Ziet er toch wel zeer strak uit, van PSP en 3DS niveau. http://www.youtube.com/watch?v=keu4GiTGQ6M

18.08.2010 22:57 • Kenneth
Sorry maar zeg nou zelf, als je moet kiezen tussen gamen op een PSP en DS of een Iphone of andere telefoon, waar zou je dan voor kiezen. Er zijn een paar leuke games voor de Iphone dat geef ik zelf toe. Maar dat ding is bedoeld om te bellen, met gewoon wat extra's voor onderweg zoals muziek, film, en wat ''domme'' spelletjes. Je kan mij egt niet vertellen dat je je een paar weken zou kunnen vermaken met Iphone spelletjes, inplaats van PSP games.

18.08.2010 23:05 • Techmode
[quote]Menno schreef op 18.08.2010 20:55:
Jij zal mischien geen smartphone kopen om games op te spelen als je al een PSP hebt, maar daar gaat het niet om: Als je al een smartphone hebt die prima games kan draaien, waarom zou je dan nog een PSP kopen? Dat is waar Sony bang voor is. Misschien dat de nieuwste smartphones nog net niet sneller zijn dan de PSP, de volgende generatie zal dat zeker wel zijn en anders wel de generatie daarna. Het is gewoon niet mogelijk om tegen die constante stroom upgrades op te boksen met een apparaat als de PSP, dat toch wel minstens 5 jaar per generatie mee moet gaan. En misschien dat de games op de PSP of DS nu beter zijn, maar met de enorme hoeveelheid iDevices en Android apparaten die op de markt zijn komen daar vanzelf goede games van grote uitgevers op. Sony en Nintendo zullen moeten accepteren dat een groot deel van de portable gamesmarkt voor de smartphones zal zijn.Heb je btw de demo van Rage op de iPhone gezien, van ID software? Ziet er toch wel zeer strak uit, van PSP en 3DS niveau. http://www.youtube.com/watch?v=keu4GiTGQ6M[/quote]

Er zijn al uitgevers bezig met de iphone en andere telefoons, maar deze games zijn veel kleiner dan op de handhelds. Tevens worden de meeste goede games door sony en nintendo interne studio's gemaakt, er zijn maar weinig ontwikkelaars die goede games op de psp en ds hebben gelanceerd.

Tevens is het maken van zo'n game een duur werkje en een smartphone wordt niet gekocht voor te gamen. Meestal worden op deze systemen casual games gespeeld, dus het is een erg risico voor ontwikkelaars om zo;n groot spel (ontwikkelingskosten) te brengen naar een markt die niet voorspelbaar is.

Tevens zijn smartphones niet gemaakt voor games, misschien de touchscreen maar deze is niet zo gevoelig als bijvoorbeeld de touchscreen op de ds of de knoppen op de psp.

Die link is een tech demo en die kan mij in die vorm niet overtuigen, als er nou een game uit zou komen zoals dat had je helemaal gelijk.

18.08.2010 23:09 • Techmode
[quote]Kenneth schreef op 18.08.2010 22:57:
Sorry maar zeg nou zelf, als je moet kiezen tussen gamen op een PSP en DS of een Iphone of andere telefoon, waar zou je dan voor kiezen. Er zijn een paar leuke games voor de Iphone dat geef ik zelf toe. Maar dat ding is bedoeld om te bellen, met gewoon wat extra's voor onderweg zoals muziek, film, en wat ''domme'' spelletjes. Je kan mij egt niet vertellen dat je je een paar weken zou kunnen vermaken met Iphone spelletjes, inplaats van PSP games.[/quote]

menno bedoelt niet de games in de huidige vorm, maar als er psp games, grote games, naar de iphone komen.



[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 18.08.2010 23:09[/i]

19.08.2010 22:14 • Kenneth
Ja dat snap ik wel, maar dat bedoel ik ook. Waar speel je liever op een Ds/PSP of een Iphone/smartphone. Iphone speelt prut vergeleke met een DS of PSP want die zijn gemaakt voor puur alleen gamen, een iphone niet

23.08.2010 20:11 • Thomas11NL
Hmm, Gamen op de iPhone is leuk, voor een paar minuten, even tussendoor dus.

In de trein kan ik me geen 2 uur vermaken met een spelletje op de iPhone.

Op de PSP of DS lukt me dat prima.

En ja, ik ben een gamefreak, ik heb een iPhone 3GS, een PSP én een DS Lite.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy