Gadgetzone.nl - Home

Review LG HB965 DF homecinemaset

 14 juni 2010 11:59:22, door Patrick van Loon,  


De LG HB965 DF, een Blu-rayspeler, mediaserver en AV-receiver in-één, belooft veel functionaliteit voor een vriendelijke prijs. Gadgetzone kreeg de mogelijkheid om te testen hoe ver deze set die belofte waar kan maken. Voor een straatprijs van rond de 400 euro is het in ieder geval een interessant aanbod in de stijlvolle Infinia-lijn van LG.

Allereerst de droge specs op een rij:

ALGEMENE KENMERKEN

AUDIO VERMOGEN
- 2.1 Home Cinema
- Vermogen: 560W
- Front: 180W x 2
- Subwoofer: 200W

CONNECTIVITEIT
- 3x HDMI
- Component
- Optische audio-ingang
- Ethernet
- Wi-Fi 802.11b/g/n
- iPod-aansluiting: Direct Docking, compatibel met iPhone
- USB 2.0
- Portable in
- Composiet

MULTIMEDIA
- Netcast/YouTube/Picasa/Accu wheater
- DLNA/CIFS
- USB-opname (2, alleen cd)
- Bonus View (BD profile 1.1)
- Network / BD Live (BD profile 2.0)
- SIMPLINK
- Music ID CD (Gracenote)
- Muziek/foto/video via USB 2.0
- Externe harddisk playback NTSF/Fat32
- iPod dock - 'gemaakt voor iPod'
- iPod Video Support

TECHNISCHE KENMERKEN
- Resolutie 1080p 24/50Hz
- 1080p Upscaling
- Quick booting/Loading

AFSPEELBARE DISCFORMATEN
- BD-ROM / BD-R / BD-RE
- dvd,dvd±r/rw
- DTS cd, audio-cd, cd-r/rw

AV FORMAAT
- mpeg2, mpeg4 AVC (H.264), DivX, DivX HD, mkv, avc HD (dvd±r/rw)

AUDIO
- HD-Audio, Dolby digital, Dolby digital plus, Dolby TrueHD, DTS, DTS-HD (Master-Audio)

RADIO
- FM/MW
- Preset-geheugen: 50
- RDS (PS, PTY, CT, RT)

AFMETINGEN (BXHXD) MM
- Reciever: 439x66.5x283.6
- Front speaker: 250x756x165
- Subwoofer: 236x435x391





Looks en installatie
De set maakt onderdeel uit van de Infinia-lijn en is daardoor stijlvol vormgeven. Het hoogglans zwarte materiaal ziet er mooi uit, maar is behoorlijk gevoelig voor krassen. Zoals gebruikelijk is de installatie van dit soort apparatuur een fluitje van een cent. Werkelijk binnen een paar minuten is de set aangesloten (voor de gelegenheid op de LE8500 Full Ld tv van LG) en hadden we verbinding met ons draadloze netwerk. Simpeler kunnen wij het ons niet voorstellen.

Zoals de specificatielijst hierboven al laat zien, heeft deze speler een indrukwekkende lijst van mogelijkheden, dus was het lastig om te bepalen waar te beginnen. Uiteindelijk viel de keuze op de Blu-ray/dvd afspeelmogelijkheid. We hebben al eerder mogen spelen met Blu-rayspelers van LG en die ervaringen waren altijd positief. De verwachtingen waren dan ook hoog.

Het was dan ook enigszins teleurstellend toen bleek dat onze verwachtingen niet echt werden waargemaakt. De speler is trager dan we van LG gewend zijn en dat is jammer. Voordat we in het hoofdmenu van Avatar waren aanbeland, waren we anderhalve minuut verder. Nu is die Blu-ray wel berucht vanwege het feit dat lang niet alle spelers er mee overweg kunnen, maar goedkopere concurrenten kunnen dit klusje sneller klaren. Later bleek dat we dit aanzienlijk konden verkorten door de 'quick boot'-functie. Dan gebruikt de speler echter meer stroom en dat is in deze groene tijden eigenlijk ongewenst. Eenmaal opgestart is alles echter weer als vanouds. De menustructuur is simpel en doeltreffend, de beeldkwaliteit om van te watertanden en deze keer kregen we er ook nog goed geluid bij. Daarover echter later meer.

'Oude' dvd's kan deze speler upscalen en het is ook goed te zien dat dat gebeurt. Dvd's zien er echt beter uit zonder dat er allerlei nare bijverschijnselen bij komen. Uiteraard speelt de 965 ook cd's af. Dit gaat zoals met de meeste Blu-rayspelers vergezeld van een eenvoudig afspeelmenu op tv en een animatie/screensaver. Dit werkt eenvoudig, doch doeltreffend.

Geluid
Deze set voorziet in twee front speakers en een bass-speaker. De frontspeakers zijn vormgegeven als zuilen. Door de strakke vormgeving staan ze in vrijwel ieder interieur. De bass-speakers worden ouderwets aangesloten via een snoertje en zijn van het passieve soort. Het geluid dat deze set produceert is goed. Het volume kan behoorlijk hoog worden gezet zodat je echt een film in 'gezogen' wordt. Alleen met een 5.1- of 7.1-set zal je die ervaring nog kunnen verbeteren. Het geluid blijft lang helder, maar gaat het echt hard, dan treedt er wel wat vervorming op. Doordat de zuilen zo plat zijn, ontbreekt er wel wat dynamiek in het middengebied. Echt hinderlijk is het niet, maar audiopuristen zullen er niet blij mee zijn.

Connectiviteit
De HB 965 beschikt over Wi-Fi 802.11n en dat is een welkome aanvulling op de standaard LAN-aansluiting. Via een stabiele verbinding streamt de speler Youtube-filmpjes zonder enige vorm van hapering. Hiervoor gebruikt LG de eigen vertrouwde interface en die werkt simpel en doeltreffend. Bij het zoeken worden tekstsuggesties gedaan, waardoor filmpjes veel gemakkelijker kunnen worden gevonden.

Datzelfde geldt voor Picassa webalbums en Accu weather. Dit zijn echter veel minder capaciteit-intensieve applicaties, waardoor het voordeel van Wi-Fi 802.11n niet uit de bus komt

Daarentegen komt dat wel mooi van pas wanneer je de dlna-mediaserver gaat gebruiken. Met de meegeleverde software kun je van iedere pc die is aangesloten op het netwerk een mediaserver maken. De interface van deze software is heel simplistisch opgezet. Misschien wel een beetje te simpel. Bij het uitproberen van een aantal filmpjes konden we niet altijd de juiste instellingen vinden om alles correct af te laten spelen. De lijst met formaten dat deze speler kan afspelen, is echter indrukwekkend. Populaire formaten als mkv, DivX (HD), AVC-HD, mpeg4 AVC (H.264) lust deze speler allemaal. Is het bestand in het juiste formaat, dan werkt het verder allemaal heel simpel via het duidelijke menu op het scherm. Dit alles lukt zowel via Wi-Fi als via de usb-aansluiting die op het apparaat aanwezig zijn.

Bij de set wordt ook een iPod-dock geleverd en hiermee kunnen je mediabestanden rechtstreeks vanaf een iPod of iPhone worden afgespeeld. Ook dit werkt via hetzelfde eenvoudige menu en werkt uitstekend.

Ten slotte beschikt de HB 965 DF ook nog over een radiotuner met RDS. Dit werkt prima.

Conclusie
Met de HB 965 DF home cinemaset zet LG een interessant product op de markt. Met een behoorlijke hoeveelheid aansluitmogelijkheden, goede online functionaliteit in de vorm van Netcast-applicaties en de uitgebreide afspeelmogelijkheden via dlna en usb is dit een interessante alleskunner. Puur als speakerset willen we het oordeel 'goed' vellen, maar ook niet meer dan dat. De kwaliteit van de ingebouwde Blu-rayspeler is meer dan prima, maar het is niet een van de snelste. Samenvattend haal je met dit product een goede alleskunner in huis voor een zeer interessante prijs.





zie ook Zie ook:
HBO laat je zelf volgorde van nieuwe serie 'Mosaic' bepalen (video)
Review Android-mini-pc MK809 III B
LG laat flexibel oled-scherm in actie zien (video)
Overzicht 1 aprilgrappen 2014 (video)
Nieuwe led-lamp LG knippert als je gebeld wordt
LG Hom-Bot is ergste nachtmerrie voor vuil (advertorial)



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy