Gadgetzone.nl - Home

'Meer dan 450.000 iPads verkocht'

  8 april 2010 23:10:33, door Robert Hagen,  


Steve Jobs meldde vandaag tijdens het evenement rond de aankondiging van iPhone OS 4 dat er al meer dan 450.000 iPads zijn verkocht. Daarnaast zijn 3,5 miljoen iPad-apps gedownload en zijn er al 3.500 verschillende apps voor de iPad beschikbaar. Ook zei Jobs dat wereldwijd inmiddels 50 miljoen iPhones en 35 miljoen exemplaren van de iPod touch zijn verkocht.

Overigens is het nog onduidelijk of er daadwerkelijk 450.000 iPads zijn verkocht. Mogelijk heeft Apple ook de nog niet verkochte exemplaren meegeteld die nog in de winkels van bijvoorbeeld Best Buy liggen.




[Engadget]





zie ook Zie ook:
Apple boekt wederom records met nieuwe iPads (video)
Apple verkoopt in één maand 1 miljoen iPads
Ruim 300.000 iPads verkocht in één dag
'Apple verkoopt 400.000 iPads in eerste weekend'



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (11)
09.04.2010 00:04 • Trence
Met andere woorden; 500.000 stuks in één week

09.04.2010 09:41 • Vincent
Krijgen we nu elke dag een update met het aantal verkochte exemplaren? Toch mooi om te zien hoe de marketing machine, dat apple voor een groot deel is, zijn werk doet... Elke nieuws site komt bijna elke dag met dezelfde updates. Het aantal zegt wel wat, maar niet alles natuurlijk. Zo is onduidelijk of de niet verkochte exemplaren worden meegeteld.. tsja, deze methode hebben we in het verleden vaker gezien, bij de xbox 360 bijvoorbeeld.

Persoonlijk is het niet geheel onverwacht, maar is het vooral interessant wat de verkoop de komende weken gaat doen. Zoals bekend, heeft Apple een erg trouwe aanhang, die zonder twijfel er 1 zullen aanschaffen. Dit zijn ook de mensen die dit gelijk vanaf dag 1 zullen doen... Maar wat is de vraag van de Ipad onder de "normale" gebruiker die vaak wel verder durft te kijken dan Apple? En nee, ik kraak hier Apple niet af.. alleen zie ik serieus niet de meerwaarde in zo'n overprised tablet (mijn mening).

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 09.04.2010 09:42[/i]

09.04.2010 20:56 • Marc
Ik wou het nog net niet zeggen.

12.04.2010 21:34 • Patje
Apple heeft met de iPad een toestel op de markt gebracht dat wel degelijk heel veel voordelen biedt t.o.v. een laptop of zelfs internet op je tv. Binnenkort heeft iedereen i.p.v. z'n tv-magazine of laptop gewoon z'n iPad naast 'm liggen als ie tv kijkt. Om te kijken wat er op tv is zoek ik het zelf al op op m'n iMac die naast me staat... om iets op te zoeken op het internet zonder op m'n tv te moeten overschakelen naar het internet om zo de anderen in de huiskamer die ook tv kijken niet te storen. Om vlug even m'n mails te checken bvb. Even vlug een telefoonnummer op te zoeken. De iPad wordt de afstandsbediening waar je alles kan mee doen vanuit je luie zetel zonder te moet opstappen naar je vaste computer... eventueel in een ander kamer, om iets op te zoeken. Je kan hem ook meenemen naar je bed om daar nog wat naar je favoriete sites te kijken en als ie naast je in de zetel ligt kan je tijdens een kort moment dat er niets op tv is even kijken naar het laatste nieuws op de krantensites.

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 12.04.2010 21:36[/i]

13.04.2010 09:06 • Vincent
@Patje: Al die dingen die jij zojuist opsomt als de grote voordelen van de ipad zijn nu juist de dingen die je ook al kunt met de kleinere Iphone.. Met mijn Iphone kan ik ook nummers opzoeken en sterker nog, ik kan de opgezochte nummers nog bellen ook ;)

Ik vind Apple best aardige producten hebben, maar ik verbaas me meer en meer over de mensen die blind voor een bepaald merk kunnen gaan om vervolgens een hele rits "voordelen" op te noemen, die er, als ze zelf iets beter nadenken, helemaal niet zijn. Soms krijg ik het idee dat ze zelf ook niet helemaal voor 100% overtuigd zijn van de meerwaarde, en ze dat proberen te maskeren door zoveel mogelijk mensen ervan te overtuigen er ook 1 aan te schaffen. Want tsja, als iedereen er 1 heeft zullen de negatieve dingen minder snel aan het licht komen.

Voorlopig kijk ik wel even hoe de markt reageert. Ik zeg niet dat de ipad zal mislukken aangezien Patje des te meer bewijst hoe sterk de marketing machine van Apple daadwerkelijk is. Ik denk alleen dat het interessant wordt om te zien welke soortgelijke producten de concurrenten op de markt zullen brengen.

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 13.04.2010 09:07[/i]

13.04.2010 13:11 • michel
@ Vincent, wat je (terecht) opmerkt over het verhaal van Patje klopt het kan ook op een iPhone of een iPod Touch maar zo moet je het denk ik niet zien.

Ik denk dat Apple hiermee een apparaat in de markt heeft gezet voor die mensen die thuis op de bank een boek willen lezen, de krant, een filmpje kijken, een spelletje, enz. dat dit dus ook werkt op een iPod Touch of iPhone klopt maar kan me voorstellen dat niet iedereen een iPod Touch of een iPhone heeft.

Maar ook ik kijk wel of ik er een wil hebben, heb een iPod Touch (kan ik o.a. aan de autoradio koppelen voor b.v. de vakanties), een iPhone maar ook een laptop dus zie ook nog niet de nut voor mij is.

13.04.2010 13:42 • Vincent
@michel: Ik ben benieuwd of de grootste groep mensen waarop apple zich richt (mensen met een laptop) werkelijk zitten te wachten op een tool die duur is en eigenlijk niet veel meer kan dan de laptop. Ik zie mezelf in de toekomst misschien nog wel de stap maken naar zo'n tablet, maar ik weet niet of deze van apple zal zijn. Ook de concurrentie zal binnenkort soortgelijke producten op de markt zetten.. ik wacht af

13.04.2010 16:41 • Menno
@Vincent: ja, dat kan ook allemaal met een iPhone. Maar door het grotere scherm met een hogere resolutie kunnen sommige dingen nou eenmaal beter op een iPad. Daarom zijn het ook 2 verschillende apparaten die je in verschillende situaties gebruikt.

Ik denk dat dingen als het onderweg bekijken van websites, eBooks of films ook beter op een tablet zullen werken dan op een netbook.
Ik zie dan ook wel een grote toekomst voor dit soort apparaten, of het nou iPads zijn of andere tablets.

13.04.2010 18:37 • michel
Je zult versteld staan hoeveel mensen met een laptop een iPad kopen er zijn nu een half miljoen verkocht en in de tijd van de iPhone was er ook een groot visionair die ooit riep dat de iPhone nooit een groot aandeel zou krijgen. Een toestel die qua hardware en software achterloopt en nog duur ook.

EN kijk nu eens de visionair heeft een een grote flop achter de rug met Vista en Zune (ja ja Steve Ballmer) en de iPhone is een groot succes.

Zal de iPad een succes worden dat weet niemand maar de opmerkingen a la Steve Ballmer zijn te dom voor woorden.

14.04.2010 05:22 • Patje
@Vincent: De marketingmachine van Apple is idd niet te onderschatten maar zelden hoor ik mensen die ontevreden zijn over hun iPhone of iMac bvb. Wel lees ik bvb dat van de 100 Japanners die een Wii gekocht hebben na 6 maanden er nog slechts 32 zijn die hem gebruiken, de rest heeft hem in een hoek liggen. Over een hype gesproken! In bepaalde situaties is een iPhone makkelijker te gebruiken maar het grotere scherm van de iPad is toch een groot voordeel om er zaken mee te doen niet minder handig zijn met een iPhone. Iets opzoeken op het internet kan natuurlijk evengoed met een iPhone maar filmpjes bekijken, een boek lezen en langere artikels lezen op het internet is toch handiger op een tablet. Als ik onderweg ben met de trein en zo zijn er toch heel wat mensen, leest een iPad toch gemakkelijker. Nu maar hopen dat men verder wil investeren in het internet voor op de trein en dat de ontvangst niet geregeld uitvalt!

14.04.2010 11:19 • Vincent
Maar die Ipad krijg je toch ook in 3G versies?
Zoals ik al aangaf, ik zie mijzelf in de toekomst echt wel zo'n tablet aanschaffen, maar ik wacht toch eerst tot de concurrentie mee gaat doen.. (wat ze zeker zullen doen).

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy