Gadgetzone.nl - Home

Jobs haalt opnieuw uit naar Flash

 18 februari 2010 23:54:20, door Robert Hagen,  


Steve Jobs heeft opnieuw harde woorden gesproken over de Flash-technologie van Adobe. Volgens de Apple-topman is het weglaten van Flash op de iPad te vergelijken met het verdwijnen van de floppy-drive op de iMac. Jobs vindt dat Flash overbodige technologie is die ingeruild moet worden voor een betere optie.

Zijn uitspraken deed Jobs tegenover de Wall Street Journal tijdens een promotietour voor de iPad. Hij zou Flash niet alleen met floppy's hebben vergeleken, maar ook met het verdwijnen van verouderde technologieën als FireWire 400, lcd-schermen zonder LED-backlight en muziek op cd's. Jobs meent ook dat Flash een beveiligingsrisico is en veel te veel van de processor eist. Zo zou de batterij van de iPad nog maar 1,5 uur in plaats van de huidige 10 uur meegaan als Flash wordt gebruikt.

De mede-oprichter van Apple stelt dat Flash vervangen moet worden door HTML5 en H.264 voor video's. Veel experts zijn hier voorlopig nog tegen, omdat deze technieken geavanceerd programmeerwerk vereisen, er vragen zijn over de beveiliging van video's en ondersteuning door oudere (Internet Explorer) browsers niet gegarandeerd is.

[Electronista]





zie ook Zie ook:
Apple steunt nieuw boek over Steve Jobs en bekritiseert biografie Walter Isaacson
Trailer en 'behind the scenes' Steve Jobs-film (video)
Ashton Kutcher verkleed als Steve Jobs
Apple I brengt 374.500 dollar op, briefje Steve Jobs 27.500 dollar
'Sony betaalt miljoenen voor verfilming biografie Steve Jobs'
Steve Jobs overleden



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (9)
19.02.2010 08:43 • Vincent
Ik vind apple best aardige producten hebben, maar de arrogantie gaat mij soms toch echt te ver! Er wordt gesuggereerd dat de Ipad de beste internet ervaring zou moeten geven.. maar als een groot aantal websites gewoon flash in zijn websites verwerkt dan klopt deze statement gewoon niet! De sites zijn simpelweg incompleet!

19.02.2010 10:50 • Bakvis
Ja en wanneer Jobs meent dat CD's ook oude techniek zijn weet hij ook niet waar hij het over heeft. Er is naar mijn idee nog geen vervanger die dezelfde geluidskwaliteit levert (ook de dvd's zijn geen pure muziekdragers)

19.02.2010 15:15 • Jackolas
het is altijd hetzelfde met apple.. zolang zij hun zakken kunnen vullen met geld kan het hun niks schelen wat de rest van de wereld er van vind.

19.02.2010 16:37 • waRoo
bla bla bla......

geef de ander maar weer de schuld van jullie domme fouten en tekortkomingen.

stelletje idioten en geldwolven daar bij verrote appel!

19.02.2010 19:33 • Menno
@Bakvis: Lossless formaten als FLAC en Apple Lossless hebben dezelfde geluidskwaliteit als een CD. Voor 99,9% van de wereldbevolking is een goede kwaliteit MP3, AAC of OGG gewoon gelijkwaardig. Ook zijn er betere fysieke formaten als SACD, DVD-A of DAT (die allemaal geflopt zijn). Digitaal kan je ook betere kwaliteit halen, zoals bijvoorbeeld 24 bits/92khz (niet dat je het verschil hoort maar is handig bij het mixen etc).

Maar Jobs doelt er denk ik meer op dat fysieke formaten in het algemeen ouderwets zijn. Hij ziet natuurlijk liever dat alles digitaal wordt verkocht, eventueel opgeslagen in de cloud.

Zelf ga ik btw tegenwoordig het liefst voor een LP met een downloadcode: een mooi fysiek exemplaar, en het gemak van digitaal.

22.02.2010 11:26 • Maria
Het gebrul tegen flash is vooral bedoeld om de apple store te beschermen. Met flash kun je namelijk eindeloos veel gratis applicaties draaien, wat natuurlijk niet de bedoeling is van Jobs.

22.02.2010 19:59 • Menno
Dat zou best kunnen. Alleen ondersteunt de iPhone dan wel weer HTML5, waar je in principe alles mee kan wat ook met Flash kan, alleen dan in een open standaard (dus daar gaat je samenzweringstheorie). Het is gewoon heel slecht dat een groot deel van het web op een gesloten technologie als Flash draait. 10 jaar geleden was Flash nog revolutionair en nuttig, over 2 jaar zal het volledig achterhaald zijn.

28.02.2010 23:42 • michel
Flash zuigt ook enorm, is ook bagger op de Mac.
Vind de opmerking van Jackolas wel lachen zolang Apple hun zakken kunnen vullen, is Bill Gates niet de rijkste man ter wereld????
Is hij niet van Microsoft??????


05.03.2010 18:41 • Ilja
Zeg Jobs doe es normaal, wat is er mis met muziek op CD's ???/

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy