Gadgetzone.nl - Home

Microsoft introduceert Windows Phone 7 (video)

 15 februari 2010 19:53:50, door Robert Hagen,  


Microsoft-topman Steve Ballmer heeft op het Mobile World Congress, dat maandag van start is gegaan in Barcelona, het langverwachte Windows Phone 7 (WP7) geïntroduceerd. Dit is een geheel nieuw besturingssysteem voor mobiele telefoons met een compleet andere 'look & feel' dan Windows Mobile. Het systeem is van de grond af opgebouwd en doet sterk denken aan de interface van de Zune mediaspelers.




In WP7 zijn voor het eerst de Zune mediaspeler en Xbox Live geïntegreerd. Het volledig nieuwe startscherm bestaat uit verschillende, dynamische 'tegels' die je verticaal op en neer kunt scrollen en waarin je zelf bijvoorbeeld applicaties, contacten en playlists kunt plaatsen. Daarnaast zijn er zogeheten 'hubs', zoals een People hub waarin alles dat met je contacten te maken heeft wordt samengevoegd. In de People hub zijn bijvoorbeeld ook updates op Facebook en Windows Live geïntegreerd. Zo zijn er ook Office, Games en Marketplace hubs.





Ook Internet Explorer is vernieuwd en ondersteunt multi-touch en geavanceerde sub-pixel rendering. Volgens Microsoft zullen alle WP7-telefoons multi-touch ondersteunen en voorzien zijn van accelerometers en snelle hardware.

Nieuw is ook dat Microsoft het niet langer toestaat dat fabrikanten en providers een eigen schil om het systeem heen bouwen, zoals HTC's Sense en TouchWiz van Samsung. Alleen tegels en diensten kunnen worden aangepast. Alle WP7-telefoons hebben dus in principe dezelfde interface en aanvankelijk ook zelfs evenveel knoppen op het toestel zelf: slechts drie knoppen aan de voorkant (terug, start en zoeken).

Voor de hardware heeft Microsoft al diverse partners, waaronder Dell, Garmin-Asus, HTC, HP, LG, Samsung, Sony Ericsson, Toshiba en Qualcomm. Andere partners bij de lancering zijn AT&T, Deutsche Telekom, T-Mobile, Orange, SFR, Sprint, Telecom Italia, Telefónica, Telstra, T-Mobile USA, Verizon Wireless en Vodafone.





Beperkingen
Bij de introductie van WP7 werd ook meteen duidelijk dat het systeem enkele beperkingen heeft ten opzichte van Windows Mobile. Zo wordt Flash nog niet ondersteund en is multitasking momenteel ook nog niet mogelijk. Dat eerste zal waarschijnlijk niet lang uitblijven. Volgens Ballmer heeft Microsoft 'geen bezwaar' tegen het toevoegen van Flash. Overigens gaat Microsoft ook gewoon door met investeren in Windows Mobile 6.5.

[Electronista]





zie ook Zie ook:
Britse provider O2 voert datalimiet voor smartphones in
Samsung bekritiseert Retina-scherm iPhone 4
Tien redenen om de iPhone 4 links te laten liggen
Apple introduceert iPhone 4 en iOS4 (video)
Witte next-gen iPhone gespot
HTC wil importverbod voor iPhone, iPad en iPod



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (5)
15.02.2010 20:46 • Menno
OMG! Geen flash en multitasking! Massive fail!

Maar ff serieus, ziet er gelikt uit. Ook goed dat al die eigen interfaces worden afgeschaft, dat leidt alleen maar tot verwarring, fragmentatie en inconsistentie tussen toestellen en applicaties. Ik vraag me alleen af of dat horizontaal en verticaal scrollen in de praktijk wel handig is.
Ik lees ook niks over de mogelijkheden om WM6 apps te draaien, er gingen geruchten dat dat niet mogelijk zou zijn.

15.02.2010 21:53 • waRoo
Klote wat een eisen zeg.

ik vindt htc sense wel heel erg leuk en gebruiksvriendelijk.

ik weet niet of ik mijn htc hd2 wel wil upgraden naar wipho7.als de gratis upgrade beschikbaar wordt gesteld natuurlijk!

erg jammer van het ontbreken van multitasking natuurlijk maar, als het goed is werkt adobe al aan flash voor windows mobile.


[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 15.02.2010 21:55[/i]

15.02.2010 23:54 • zzz
design ziet er ook gelikt uit

16.02.2010 07:25 • Patrick
[quote]Nieuw is ook dat Microsoft het niet langer toestaat dat fabrikanten en providers een eigen schil om het systeem heen bouwen, zoals HTC's Sense en TouchWiz van Samsung. Alleen tegels en diensten kunnen worden aangepast[/quote]

Wat ik er van begrepen heb, is dat dat in eerste instantie niet mag. In 2011 mogen er kleine aanpassingen worden gedaan en pas in 2012 (als de wereld dan nog niet vergaan is ) mogen ze weer helemaal los.
Idee er achter is dat de gebruikers dan gewend zijn aan de nieuwe WP7 interface en het net zo herkenbaar is als bijvoorbeeld het OS van de iPhone. Door alle schilletjes rond WM6.1 is daar nu namelijk geen sprake van.

Ik ging er van uit dat mijn volgende smartphone wel op Android zou gaan draaien, maar nu ik dit zie ben ik wel heel benieuwd hoe dit zich daar toe verhoudt. Daarnaast lijkt Android zich in zijn eigen voet te schieten met de net-niet-compatible met elkaar zijnde versies 1.5, 1.6, 2.0, 2.1 en de binnenkort te verwachten 2.2. Niemand zit toch te wachten op het geouwehoer van wel/niet updaten van de ROM's en het daardoor missen van handige features.

Ow en die HD2 is toch een van de weinige toestellen waarvan bevestigd is dat er een WP7 update aan komt?

(en stiekem moet ik met die naam toch steeds denken aan WP5.1, the good old tekstverwerken van voor het MS office tijdperk).

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 16.02.2010 07:30[/i]

16.02.2010 10:59 • Gisae
De interface werkt dus hetzelfde als dat van de ZuneHD. De ZuneHD werkt erg prettig, ik hoop alleen niet dat je al je foto's, muziek e.d. altijd via een appart programma op de telefoon moet zetten. Nu is dat nog een van de grootste voordelen van winmob.
Ook leuk dat er facebook, twitter en weet ik veel wat in zit, maar hopelijk kan dat ook uit.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy