Gadgetzone.nl - Home

Garmin introduceert fietscomputer Edge 500

  1 september 2009 21:24:52, door Robert Hagen,  


Garmin introduceerde vandaag de Edge 500, een in samenwerking met wielerploeg Team Garmin-Slipstream ontwikkelde fietscomputer. Het apparaatje zou ongekende mogelijkheden bieden voor zowel de wielerprof als voor beginners. De Edge 500 weegt maar 56 gram en heeft een hooggevoelige GPS-ontvanger met HotFix.

De Edge 500 houdt onder andere snelheid, afstand, tijd, GPS-positie, hoogte en de verbruikte calorieën bij. De geïntegreerde ANT+ technologie zorgt ervoor dat de Edge 500 draadloos synchroniseert met compatibele trapkrachtmeters, snelheids-, cadans- en hartslagsensors. Exacte stijgings- en dalingspercentages worden berekend met behulp van een luchtdrukhoogtemeter. De nieuwe GPS-fietscomputer van Garmin werkt tot 18 uur op de oplaadbare batterij.

"Als hoofdsponsor van onze wielerploeg geeft Garmin ons de garantie dat wij altijd rijden met de beste technologie", zegt Christian VandeVelde, renner van Team Garmin-Slipstream en 8ste in de Tour de France 2009. "Tijdens de training hebben wij gevraagd om een kleiner toestel met een groot scherm, eenvoudig te gebruiken toetsen en een robuuste steun. Garmin heeft naar ons geluisterd. De Edge 500 is exact waar we om gevraagd hadden en zelfs meer dan dat. Het toestel geeft zelfs de stijgsnelheid, verbruikte calorieën en temperatuur weer."

Voor een precieze berekening van het aantal verbruikte calorieën, gebaseerd op de hartslag van de gebruiker, werkte Garmin nauw samen met Firstbeat Technologies uit Finland. Deze organisatie is marktleider op het gebied van hartslaganalyse en de bijbehorende software voor de sportindustrie. Hierdoor merkt de Edge 500 in combinatie met Garmin's hartslagmonitor zelfs de kleinste veranderingen in hartslag op en gebruikt dit voor een correcte berekening van het aantal verbruikte calorieën.

"In de wielersport, waar elke gram en iedere seconde telt, zijn de accurate, uitgebreide gegevens van de Edge 500 uniek", aldus Jonathan Vaughters, directeur van Slipstream Sports. "Het is in alle opzichten de perfecte tool voor training en voor wedstrijden - tijdritten, beklimmingen, sprints en ontsnappingen. In combinatie met Garmin Connect kunnen wij de ritgegevens direct na afloop analyseren en zien waar onze renners zich kunnen verbeteren. Ook hebben onze fans en de media hierdoor inzicht in de prestaties van de individuele rijders."

Gebruikers van Garmin Connect kunnen de resultaten van Team Garmin-Slipstream namelijk online bekijken, downloaden en analyseren. Er wordt onder andere informatie gegeven over de tijd, afstand, snelheid, hoogte en hartslag van de rijders op afgelegde trajecten.

De nieuwe Garmin Edge 500 wordt begin 2010 verwacht. De prijzen worden later bekendgemaakt.





zie ook Zie ook:
Nieuwe gadget Garmin projecteert navigatie op voorruit
Garmin introduceert Smart Traffic in Nederland
Garmin kondigt Dakota 10 en 20 aan
Garmin komt met eerste GPS-systeem voor vrachtwagens
Garmin nüvi 550 biedt fotonavigatie en geocach-profiel



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy