Gadgetzone.nl - Home

Logitech introduceert Darkfield Laser Tracking-muizen

 20 augustus 2009 21:30:09, door Robert Hagen,  


Logitech introduceerde vandaag twee muizen met het nieuwe Darkfield Laser Tracking. Hiermee is volgens Logitech een probleemloze werking op vrijwel alle oppervlakken mogelijk, inclusief een glazen ondergrond en een glanzend oppervlak. De nieuwe Logitech Performance Mouse MX en de Logitech Anywhere Mouse MX zijn beide voorzien van de nieuwe technologie.

De Performance Mouse MX is een full-size desktop muis voor dagelijks gebruik, terwijl de Anywhere Mouse MX een meer compacte notebookmuis is voor gebruik onderweg.




"Laptops zijn de laatste tijd uitermate populair vanwege de vrijheid om op elk gewenst moment en op elke plek in contact te treden met de digitale wereld. Maar tot op heden was er nog geen enkele muis verkrijgbaar die volledig aan kon sluiten op deze hoge mate van flexibiliteit", stelt Rory Dooley, senior vice president en general manager van de Logitech Control Devices business unit. "Dankzij Logitech Darkfield komt daar nu verandering in. Of je 's ochtends het laatste nieuws wilt opvragen aan de keukentafel of in een chique vergaderruimte nog even een spreadsheet aan wilt passen op een glazen tafel: de nieuwe Logitech-muizen voeren de taken uit alsof het de gewoonste zaak van de wereld is."

Darkfield
De techniek die dit mogelijk maakt, is het nieuwe Darkfield van Logitech. De standaard laser tracking-technologie is sterk afhankelijk van de mate waarmee de muissensor details op een oppervlak kan waarnemen. Hoe meer onregelmatigheden er zichtbaar zijn, hoe gemakkelijker het wordt voor de sensor om referentiepunten te herkennen. Hiermee kan de beweging van de muis accuraat berekend worden. Dit is echter niet mogelijk wanneer een oppervlak volledig vlak en glanzend is, zoals glas. Hierop kan de lasermuis niet genoeg details registreren.

Om beweging op glas te registreren (minimale dikte: 4mm), benut Logitech Darkfield een sensor die microscopisch kleine deeltjes en krassen detecteert. Het totale oppervlak zelf blijft grotendeels buiten beschouwing. Vergelijk het met de manier waarop onze ogen tijdens een heldere nacht functioneren. De sensor van de muis 'ziet' het schone gebied van een glazen oppervlak als een donkere achtergrond met heldere stippen: stofdeeltjes. De sensor vertaalt de beweging van de stippen naar algehele beweging, de beweging van de muis.




Logitech Performance Mouse MX
De nieuwe technologie is verkrijgbaar in combinatie met twee nieuwe muizen: een full-size muis en een meer compacte notebook muis. Beide modellen bieden onder meer 'hyper-fast scrolling' voor het doorlopen van lange documenten en een 'click-to-click' modus voor meer precisie tijdens het navigeren door lijsten, foto's en slideshows.

De Performance Mouse MX is speciaal gevormd voor rechtshandige gebruikers en is dankzij een flexibel micro-USB oplaadsysteem eenvoudig op te laden via de computer of het stopcontact. Opladen is ook mogelijk tijdens gebruik van de muis. Voor verbeterde productiviteit heeft de muis vier programmeerbare duimknoppen voor onder meer het schakelen tussen applicaties en een zoomfunctie. De krachtgevoelige side-to-side scrolfunctie (softwarematig geactiveerd) moet het navigeren in webpagina's gemakkelijker maken.

Logitech Anywhere Mouse MX
Dankzij de compacte vorm is de Logitech Anywhere Mouse MX geschikt voor gebruik onderweg. De speciale, meegeleverde etui beschermt de muis tijdens transport. De contouren van de muis sluiten op natuurlijke wijze aan op vrijwel alle handen en de vooruit- en terugknop zijn handig binnen bereik geplaatst van de duim voor efficiënt navigeren in webbrowsers.

Logitech Unifying-ontvanger
Beide nieuwe Logitech-muizen worden ook geleverd met de onlangs aangekondigde Unifying-ontvanger. Een groot voordeel hiervan is dat er vijf andere compatible Logitech-toetsenborden en -muizen op aangesloten kunnen worden.

Prijs en verkrijgbaarheid
De Performance Mouse MX is vanaf deze maand verkrijgbaar voor 99,99 euro. De Anywhere Mouse MX is eveneens vanaf deze maand verkrijgbaar voor 79,99 euro.





zie ook Zie ook:
Nieuwe afstandsbediening Logitech speciaal voor smart tv's (video)
Nieuw Bluetooth-toetsenbord Logitech te koppelen met smartphone, tablet én pc
Logitech komt met Illuminated Living-Room Keyboard K830 (video)
Logitech komt met muis voor voetbalfans
Logitech lanceert muis met Windows 8-knop
Logitech introduceert Ultrathin Touch Mouse (video)



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (7)
20.08.2009 23:40 • jeroen
die notebook muis is wel wat voor mij! ik loop nu nog te "muizen" op een vingerpad.
maar 80 euro is wel veel.

21.08.2009 08:46 • ties2002
Logitech muizen zijn altijd duur geweest als ze net van de pers komen. Voordeel wel weet is dat je meestal 5 jaar garantie krijgt, en je weet dat je goed spul in huis haalt als je Logitech koopt.

21.08.2009 20:08 • Jort
Dat klopt, maar voor 80 euro..
Dan heb je volgensmij toch genoeg alternatieven.

25.08.2009 10:50 • Tim
Ik heb toen hij uit kwam de Revolution MX gekocht was toen ook erg duur. Gaat alleen nooit stuk!

25.08.2009 16:41 • V'Bow
[quote]Jort schreef op 21.08.2009 20:08:
Dat klopt, maar voor 80 euro..Dan heb je volgensmij toch genoeg alternatieven.[/quote]
eh... alternatieven, terwijl dit de eerste muizen met deze techniek zijn?

Prijsbepaling is niet slecht denk ik, de eerste lasermuis (MX1000) was ook al dezelfde prijs. Nog even de eerste reviews afwachten maar met m'n glazen bureau lijkt me dit wel super.

07.09.2009 10:02 • Ricky
ik heb de laptop versie besteld. 60 euro bij databyte. hoop dat ik hem deze week binnen krijg dan zal ik er meer over laten weten.

27.10.2009 11:16 • EnZinE
yes,
ik heb de muis eindelijk binnen en hij werkt als een zonnetje.
op glas kun je hem perfect gebruiken en als hij het dan niet doet voldoet een simpele vette wrijf over het glas.
de unifying ontvanger werkt prima, een klein stukje software binnen halen en ook mijn toetsenbord werkt er perfect op.

al met al ben ik zeker te spreken over dit product en hoop ik dat de techniek zo doorgaat.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy