Gadgetzone.nl - Home

Sonos introduceert Controller met touchscreen

 28 juli 2009 20:01:25, door Robert Hagen,  


Sonos introduceert de Sonos Controller 200 (CR200). Deze nieuwe, full-colour afstandsbediening voor het Sonos Multi-Room Music System beschikt over een ultraresponsief touchscreen. Daardoor maakt de CR200 het eenvoudig om met de vingertoppen snel alle favoriete muziek te vinden en af te spelen in elke kamer van het huis.



Alles aan de Controller 200 – van de hardware en het industrieel ontwerp tot en met de software – is er volgens Sonos op gericht om de bediening van het Sonos-systeem zo snel, gemakkelijk en prettig mogelijk te maken. De nauwkeurige en snelle bediening dankt de Sonos CR200 aan een 3,5 inch full-colour VGA-scherm (640x480 pixels) met touchscreenfunctionaliteit.

De interface van de Sonos Controller biedt een rijke, grafische weergave en laat albumafbeeldingen en informatie zien over de artiest en het nummer. De CR200 is ergonomisch vormgegeven, heeft een behuizing van speciaal behandeld aluminium en de achterkant is van zacht, duurzaam rubber. De CR200 wordt standaard geleverd met het Sonos Oplaadstation.

Het toetsenbord op het touchscreen van de CR200 maakt het mogelijk snel wereldwijd naar muziek te zoeken. Je krijgt toegang tot online muziekdiensten als Deezer, tot meer dan 25.000 internetradiostations en podcasts, en natuurlijk tot je persoonlijke digitale-muziekbibliotheek.





Andere features
Meteen aan: als je de Controller oppakt of het touchscreen aanraakt, is het systeem meteen klaar om muziek af te spelen.

Specifieke toetsen: de mute-, volume- en zoneknoppen bieden sneltoetsen voor vaak gebruikte functies.

Snel, intuïtief zoeken: door de naam op het toetsenbord op het scherm in te typen, vind je snel de artiest, het nummer, het radiostation of het radioprogramma waarnaar je wilt luisteren. Het systeem geeft suggesties tijdens het typen.

Uitstekende draadloze prestaties: de CR200 werkt op het eigen, betrouwbare mesh-netwerk van Sonos: SonosNet. Dit biedt de beste draadloze prestaties, zonder storingen van andere apparaten.

Zonebeheer: met de Controller verbind je ruimten met elkaar en neem je de muziek mee terwijl je door het huis loopt. De muziek speelt in alle kamers zonder vertraging door.

Multi-room volumebeheer: met het touchscreen kun je het volume in een of meerdere kamers tegelijkertijd aanpassen.

Geschikt voor buitenshuis: de CR200 beschikt over een ontspiegeld beeldscherm, waardoor de Controller ook buitenshuis op een zonnige dag uitstekend is af te lezen.

Vervangbare batterij met lange levensduur: de lithium ion-batterij met hoge capaciteit gaat opgeladen ongeveer vijf dagen mee. De batterij is eenvoudig te vervangen.

Uitwisselbaar: de CR200 is uitwisselbaar met alle bestaande en eerder aangeschafte onderdelen van het Sonos Multi-Room Music System.

Sonos Software 3.0
Tegelijkertijd met de CR200 introduceert Sonos de Sonos Software 3.0. Deze update is voor alle Sonos-klanten met één druk op de knop te installeren. De Sonos 3.0-versie werkt probleemloos samen met alle bestaande Sonos Controllers, waaronder de CR100, Sonos Controller for iPhone en de Sonos Controller voor Mac of pc.

Sonos 3.0 biedt Controller-ondersteuning voor de meest recente besturingssystemen, zoals Mac OS 10.4 en hoger (waaronder 10.6), Windows XP en hoger (waaronder Windows 7) en iPhone OS 3.0. De nieuwe Sonos Controller-software 3.0 voor de iPhone is gratis beschikbaar via de Apple iTunes App Store.

Prijzen en beschikbaarheid
De Sonos Controller 200 inclusief oplaadstation heeft een adviesprijs van 349 euro. De Controller is per direct wereldwijd verkrijgbaar bij de geautoriseerde Sonos-dealers en via www.sonos.com. De CR200 is eveneens verkrijgbaar als onderdeel van de nieuwe Sonos Bundle 250 (999 euro), die verder bestaat uit een Sonos ZonePlayer 90 en een Sonos ZonePlayer 120. De Sonos CR200 vervangt de Sonos Controller 100.

Een demonstratie van het Sonos Multi-Room Music System is te vinden op www.sonos.com/demo.





zie ook Zie ook:
Ikea en Sonos werken samen (video)
Sonos kondigt Playbar aan
Sonos kondigt SONOS PLAY:3 aan
Sonos Wireless Dock (WD100) voor iPod en iPhone nu verkrijgbaar
Sonos introduceert zwarte ZonePlayer S5



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (2)
28.07.2009 20:08 • Menno
Leuk, maar voor 349 euro is wel erg veel geld voor een afstandsbediening die maar iets meer functionaliteit biedt dan de Sonos iPhone App. Die draait op een iPod touch van 219 euro, die je nog voor veel meer dingen kan gebruiken.
Maar goed, Sonos is altijd al een erg duur systeem geweest in vergelijking met bijvoorbeeld een squeezebox.

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 28.07.2009 20:08[/i]

29.07.2009 18:07 • Ilja
Ach en ze huppelen achter Apple aan. Laat ze maar allemaal verrot gaan, Apple Rulezzzzz.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy