Gadgetzone.nl - Home

Garmin komt met eerste GPS-systeem voor vrachtwagens

 17 mei 2009 23:27:31, door Robert Hagen,  


Garmin heeft de nüvi 465TF aangekondigd, het eerste GPS-systeem speciaal voor vrachtwagens. Met het apparaatje hoeven chauffeurs volgens Garmin niet meer te vrezen voor nauwe steegjes of lage viaducten.

De nüvi 465TF kan worden geïntegreerd met telematicaoplossingen en is compatibel met bepaalde software-applicaties van derden. Het systeem heeft diverse profielen voor vrachtwagens en biedt extra mogelijkheden, zoals geavanceerde navigatie en hulp bij vrachtwagenspecifieke wegbeperkingen, zoals hoogte, breedte, lengte, gewicht en gevaarlijke lading.





De chauffeur hoeft alleen maar de gegevens over de vrachtwagen, zoals afmetingen en lading, in te stellen. Het toestel berekent daarna een route gebaseerd op het gekozen vrachtwagenprofiel en op basis van beschikbare kaartgegevens.

Het nieuwe GPS-systeem is standaard uitgerust met gratis verkeersinformatie via Trafficmaster, zodat je op de hoogte bent van vertragingen en wegwerkzaamheden en deze kunt ontwijken. Ook word je door de nüvi gewaarschuwd voor truckspecifieke gevaren, zoals scherpe bochten, steile afdalingen en wegversmallingen, en kun je 30 dagen gratis gebruik maken van Cyclops flitspalendatabase.

De rijbaanassistent adviseert welke rijbaan je het beste kan volgen. Een knooppuntbeeld zorgt ervoor dat je ook op de hoogte bent van aankomende knooppunten met de bijbehorende bewegwijzering. De nïvi 465 TF biedt verder de mogelijkheid om een route met meerdere stops samen te stellen, ideaal voor het berekenen van de meest efficiënte route via diverse afleverpunten.

"Het komt regelmatig voor dat vrachtwagens problemen veroorzaken doordat zij over te smalle of ongeschikte wegen geleid worden of vast komen te zitten onder te lage bruggen. We hebben er alle vertrouwen in dat de nieuwe nïvi 465 TF ervoor zorgt dat dit minder voor gaat komen", zegt Remco Flikweert, commercieel manager van Garmin (Nederland). "Of het toestel nu ingezet wordt om beperkingen te vermijden of om efficiënt met brandstof om te gaan, deze nïvi zal het werk voor commerciële chauffeurs en wagenparkbeheerders makkelijker maken."





De nüvi 465TF heeft een aanraakscherm met hoge resolutie en een diagonaal van bijna 11 centimeter. Daardoor is apparaat goed af te lezen vanaf de bestuurdersplaats van de vrachtwagen. Het systeem kan werken op een 12 of 24 volt aansluiting. Het toestel is voorgeprogrammeerd met gedetailleerde wegenkaarten van het Verenigd Koninkrijk en het vasteland van Europa, biedt 3D kaartweergave of 2D overzichtsbeeld en geeft de snelheidslimieten van de hoofdwegen weer. Verder spreekt de nüvi 465TF straatnamen uit, zodat je afslag-voor-afslag gesproken aanwijzingen ontvangt.

Via Bluetooth kan er handsfree gebeld worden via compatibele gsm's. De nüvi stelt automatisch de tijd in aan de hand van de tijdzone waarin het apparaat zich bevindt en beschikt over een "Waar ben ik?"-functie. Hierdoor kan het toestel de dichtstbijzijnde locale (hulp)diensten weergeven.

De nüvi 465TF is vanaf het tweede kwartaal van 2009 beschikbaar met kaarten van Groot-Brittanië en Noord-Ierland. De uitbreiding naar het Europese wegennet staat gepland voor het vierde kwartaal van 2009. De verwachte consumentenadviesprijs van het toestel is 499 euro.





zie ook Zie ook:
Nieuwe gadget Garmin projecteert navigatie op voorruit
Garmin introduceert Smart Traffic in Nederland
Garmin introduceert fietscomputer Edge 500
Garmin kondigt Dakota 10 en 20 aan
Garmin nüvi 550 biedt fotonavigatie en geocach-profiel



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (1)
18.05.2009 22:20 • jeroen
Dat dit er nog niet was Lijkt mij een prima ding. Misschien worden zelfs de reistijden verminderd.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy