Gadgetzone.nl - Home

'Microsoft werkt aan iPhone-rivaal'

 28 april 2009 23:09:01, door Robert Hagen,  


In de Verenigde Staten gaan sterke geruchten dat Microsoft begin 2010 met een 'iPhone-rivaal' komt. Volgens de Wall Street Journal wordt het toestel niet door Microsoft zelf geproduceerd, maar heeft het bedrijf uit Redmond wel zeggenschap over het design, dat geïnspireerd zou zijn door de Zune.

Het toestel zou naast Windows Mobile 'nieuwe softwaremogelijkheden' en toegang tot Windows Marketplace for Mobile bieden. Dat laatste is standaard geïntegreerd in Windows Mobile 6.5. De telefoon zou een multimedia-smartphone met touchscreen zijn en uitkomen bij provider Verizon.

Hoe het toestel eruit gaat zien, is nog niet bekend. Gespeculeerd wordt dat het design wellicht iets weg zal hebben van de Zune HD die in september verwacht wordt.

[Electronista]





zie ook Zie ook:
'Microsoft onderschatte iPhone en Google'
'Microsoft neemt RIM over'



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (36)
29.04.2009 12:01 • michel
Waarom wordt er gelijk met de iPhone vergeleken.
Er zijn meer goede toestellen met dezelfde of betere specs.

Wordt er een beetje moe van iPodkiller, iPhonekiller, iPhonerivaal waarom geen Nokiarivaal, Samsungrivaal.

29.04.2009 20:05 • Max
I agree.

30.04.2009 11:30 • jeroen
omdat apple bij vele hoog in de bol geslagen is.

Maar hier zien we zeker ook niks van? eerst kwam microsoft met de zune en dat moest de ipod killer worden. Hier niks van gezien. Zal met dit ook wel gebeuren

01.05.2009 08:50 • michel
Ja het wel maar er zijn genoeg telefoons met betere specs bedoel laten we eerlijk zijn de iPhone blinkt niet uit van de specs ondanks dat ik er zeer tevreden mee ben.

Daarom begrijp ik de eeuwige vergeljking niet met de iPhone en de iPods.


01.05.2009 10:03 • Robert
Het gaat ook niet om de specs, maar om de populariteit van de iPhone (of de iPod). In de VS is het de meest verkochte mobiele telefoon/smartphone van dit moment (zelfs meer dan de RAZR V3). Het is dus niet zo vreemd dat er over een mogelijke iPhone-rivaal of iPhone-killer wordt gesproken als een concurrent met een nieuwe touchscreentelefoon komt.

02.05.2009 15:33 • cor
De iphone is ook al 2 jaar op de markt en er is nog steeds niemand in geslaagd om een betere telefoon te maken met een zo fijne interface. (heb alleen de g1 nog niet vastgehad) Zodra microsoft dat gelukt is komt apple waarschijnlijk met het nieuwe model. Ook krijgt de Apple de 3.0 software met NOG meer functies. :mrgreen: Het is dus logisch dat men de term "APPLE KILLER" gebruikt net zoals bv "Porsche killer".

02.05.2009 17:44 • Max
Kan zijn Robert, maar schijnbaar is dat een opgedrongen term dan, want je hoort hier niet anders dan reacties van mensen die het erg beu zijn (die term). Schijnbaar tellen hier wel de specificaties en niet zozeer de populariteit. Aan de andere kant moet je ook toegeven dat je er zelf op in speelt. Want jij hebt van Iphone-Killer Iphone-Rivaal gemaakt... Dus ergens moet die term jou ook hebben gestoord na al vele artikelen erover.

Maar als het om populariteit gaat, vraag ik me af waar ooit de Razr-Killer of de Nokia 1100-Killer was...

Op Cor ga ik niet meer reageren want ondanks de prima interface zijn er zoveel tekortkomingen dat ik vind dat je alleen de koning van de troon kunt stoten en dat is in mijn optiek niet de Iphone. Het is te gek voor woorden dat men hier sprak van het ultieme toestel maar bij de introductie niet eens 3G had.


[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 02.05.2009 17:52[/i]

02.05.2009 19:02 • Jepperdepep
Het is triest dat elke Touchscreen telefoon gelijk een iPhone killer word genoemd.

Met alle respect naar Apple toe...
Maar HTC is nog steeds het eerste met hun volledig touchscreen telefoontje.
Ik snap dat Apple zeer populair is onder veel mensen.
Maar ik snap dan weer niet waarom elke nieuwe telefoon met een volledig touchscreen geijk word vergeleken met de iPhone.

Noem bijvoorbeeld de Omnia...
1 De Omnia heeft betere Spec...
2 Het toestel draait niet eens op MacOS X

Maar nog steeds is de Omnia een iPhone killer os een namaak iPhone.
Toch allemaal onzin!
Wat is de iPhone dan vergeleken met de HTC Touch?

De term iPhone killer of Namaak iPhone word ik persoonlijk een beetje zat!

Het merk Apple word ik mede daarom Spuigzat.
Ze zeiken wel altijd op Windows...
Maar zonder windows zat nu 90% van de wereld bevolking niet op internet.

02.05.2009 20:18 • Max
Nee dan zaten we in het donker met een kaars aan bordspelletjes te doen.

Als microsoft nooit had bestaan dan hadden anderen de fakkel wel gedragen natuurlijk. Microsoft bestaat voor een groot deel uit overgenomen/overgekochte platformen van kleinere bedrijfjes die zijn doorontwikkeld. Zo was de eerse explorer om op Internet te gaan niet eens van Microsoft.

02.05.2009 21:48 • Menno
Sterker nog, microsoft heeft in de eerste jaren van het WWW nogal liggen slapen, ze gingen er zich pas serieus mee bemoeien toen het al vrij groot was (als het aan microsoft had gelegen was niet het 'open' internet maar hun eigen MSN netwerk het dominante netwerk geworden).

03.05.2009 00:35 • Jepperdepep
het gaat er gewoon in het algemeen over...
Zonder microsoft heeft 90% geen PC.

Want geen enkel groot bedrijf draait op mac.

03.05.2009 02:05 • ronaldofzo
zonder apple was microsoft er niet,
windows is gejat van apple allen microsoft heeft de software achterstevoren geschreven vandaar apple software beter werkt.
microsoft heeft veel bedrijven achterhun staan meer niet en het gebruik van de software is idd iets gebruiksvriendelijker gemaakt zodat het populairder is bij de mensen.

03.05.2009 03:24 • Robert
[quote]Max schreef op 02.05.2009 17:44:
Kan zijn Robert, maar schijnbaar is dat een opgedrongen term dan, want je hoort hier niet anders dan reacties van mensen die het erg beu zijn (die term). Schijnbaar tellen hier wel de specificaties en niet zozeer de populariteit. Aan de andere kant moet je ook toegeven dat je er zelf op in speelt. Want jij hebt van Iphone-Killer Iphone-Rivaal gemaakt... Dus ergens moet die term jou ook hebben gestoord na al vele artikelen erover. Maar als het om populariteit gaat, vraag ik me af waar ooit de Razr-Killer of de Nokia 1100-Killer was... Op Cor ga ik niet meer reageren want ondanks de prima interface zijn er zoveel tekortkomingen dat ik vind dat je alleen de koning van de troon kunt stoten en dat is in mijn optiek niet de Iphone. Het is te gek voor woorden dat men hier sprak van het ultieme toestel maar bij de introductie niet eens 3G had. [i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 02.05.2009 17:52[/i][/quote]
De media gebruiken inderdaad graag de term iPhone-killer of iets dergelijks en in mijn ogen is dat gewoon logisch. Ik stoor me er niet aan. Dat er nu toevallig 'iPhone-rivaal' staat, is omdat de [url=http://online.wsj.com/article/SB124093915558664239.html]Wall Street Journal[/url] het zo noemde. Dat sommige mensen de term iPhone-killer beu zijn, is - als je puur naar de specs kijkt - begrijpelijk, maar het gaat hier niet om de specs. Microsoft wil gewoon een telefoon die beter gaat verkopen dan de iPhone, althans, dat wordt gesuggereerd.

Over RAZR-killers gesproken:
http://gizmodo.com/gadgets/notag/-137607.php
http://www.reghardware.co.uk/2006/11/17/sony_ai_slimline_phone_rumour/
http://news.softpedia.com/news/LG-s-Newest-RAZR-Killer-is-on-the-Market-34968.shtml
http://www.gadgets-weblog.com/50226711/nokia_8801_aint_no_razrkiller.php
http://www.pdasnews.com/articles/282/1/SCG-V740-%96-a-%93RAZR-killer%94-be-Samsung:-details
http://www.tongfamily.com/archives/2006/07/htc-star-trek-is-the-razr-killer/
http://www.allaboutsymbian.com/news/item/5079_Nokias_RAZR-killer_the_N76-fir.php

En zo zijn er nog veel meer... In Nederland wordt daar niet over gesproken, omdat de RAZR in Nederland nou eenmaal niet zo populair was als in de VS... En de Nokia 1100 is een telefoon in een totaal andere prijsklasse met een totaal andere doelgroep. Het zou toch enigszins raar staan als je een high-end multimediamobieltje van HTC (ik noem maar iets) een 'Nokia 1100-killer' noemt, niet waar ?

03.05.2009 16:05 • Max
Nou nou... de Razr in Nederland niet zo populair...

Kan overigens best heel goed dat ze in de VS jaren geleden wel over Razr-Killer spraken, maar dat is ook hun taal. Gaat mij erom dat hier nu continu over Iphone-Killer wordt gesproken en dat toen met de Razr hier niet het geval was.

Feit dat ik de Nokia 1100 erbij haal is omdat deze meer verkocht is dan welke gsm dan ook. Dus als [b]jij[/b] spreekt dat de term Iphone-Killer wordt gebruikt vanwege zijn [b]populariteit[/b], dan zou de Iphone een [b]mogelijke Nokia 1100-Killer kunnen zijn[/b]. Want volgens mij is populariteit toch echt de [b]gemene deler [/b]tussen de Nokia 1100 en de Iphone.

Het is vreemd dat je het eerst over de boeg gooit dat het om populariteit gaat (en daarom de Iphone wordt vergeleken met veel betere toestellen), vervolgens draag ik een toestel voor die de koning van populaiteit is, en dan zeg je dat die niet kan worden vergeleken omdat het niet een high-end toestel is... wat is het nu?

En als je het wel over de boeg van high-end gooit, prima, maar ook dan komt de Iphone veel tekort en dus zou die niet hierin mogen worden meegenomen.

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 03.05.2009 16:11[/i]

03.05.2009 18:34 • Menno
Wat wil je nou pecies bereiken met dat hele verhaal? Feit is dat de iPhone in de media te boek staat als de toonaangevende mobiele telefoon. Daar kan je natuurlijk elke keer weer opmerkingen over maken, maar dat lijkt me niet erg zinvol... leer ermee leven.

Om er een auto-vergelijking tegenaan te gooien: in de ogen van de media is een Ferrari de ultieme sportwagen. Dat terwijl er ook auto's met betere specs te koop zijn, zoals een Koeningsegg of Pagani Zonda.

Ik hoop btw toch niet dat je stelt dat de iPhone meer gemeen heeft met de Nokia 1100 dan met pakweg een HTC Diamond .

03.05.2009 20:12 • Max
Nee dat stel ik ook niet, maar schijnbaar is goed lezen toch een crime voor veel mensen.

Ik stel letterlijk dat de gemene deler van de Nokia 1100 en de Iphone puur populariteit is. Maar weet je wat, ik zal er verder maar niet meer op in gaan want ik stoor mijzelf werkelijk mateloos aan het niveau wat zo nu en dan eens opsteekt. Je komt ook aanzetten met voorbeelden die niet eens per definitie verkeerd zijn, maar kant noch wal raken t.a.v. datgene wat ik stel.

Als je nu stelt dat wat de grootste gsm is, dan kun je toch ook de HTC Touch HD vergelijken met de Philips Diga. Van die twee toestellen is toch de gemene deler 'grootte'... Dat er dan nog mensen zijn die dat niet begrijpen en roepen dat de ene een high end toestel is uit 2008/2009 en de ander eentje uit 1992 ja dan wordt het echt tijd dat ik mijzelf zeer op de achtergrond ga opstellen want dit gaat nergens meer over.

Overigens dat icoontje achter je laatste zin, waar jij een theorie extrapoleert die ik nergens stel, dus onmogelijk kunt extrapoleren, getuigt van zoveel 'sneuheid'....

Maar zoals ik reeds heb aangegeven, sommige mensen zijn ronduit lomp, en begrijpen niet dat afhankelijk van de gemene deler die je kiest je best twee totaal verschillende producten ter vergelijking kunt stellen.

Wat een niveau weer.....

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 03.05.2009 20:32[/i]

03.05.2009 20:46 • Jan Smit
Haha dit maakt mijn saaie treinreis weer goed. Wat een heerlijke uithaal haha. Hij heeft wel gelijk. Natuurlijk is het afhankelijk van de soort deler. Je kan best die goedkope nokia met de I-phone vergelijken als de deler populariteit of in aantallen verkocht is. Je kunt ook een villa vergelijken met een boerenschuur als het om het aantal vierkante meter leefruimte gaat.

03.05.2009 21:01 • Menno
Natuurlijk, je kan alles wel vergelijken, zo ook een iPhone en een 1100, maar is het ook een zinnige vergelijking? In de context van dit artikel niet.

Misschien kan Max ook ingaan op het eerste deel van mijn reactie, als dat tenminste niet beneden zijn 'niveau' is... Ik begin het behoorlijk zat te worden om hier elke keer weer gezeur te lezen over het vermeende voortrekken van bepaalde producten door de media.

Overigens heeft microsoft altijd ontkend dat ze met een eigen telefoon bezig zijn, al zeggen ze dat zelf als dat er geen 'zune-phone' gaat komen. Het zou dus best kunnen dat ze een non-zune smartphone op de markt brengen. HTC, Samsung en andere farikanten van WN toestellen zullen daar alleen niet zo heel blij mee zijn.

03.05.2009 21:13 • Max
Ja de Iphone staat te boek als een toonaangevende mobiele telefoon. In de VS staat het zelfs bekend als dé uitvinding van het jaar. Moet ik dergelijke signalen van de pers serieus nemen dan?

Bij deze mijn reactie op je eerste stuk.

Sorry hoor, maar wat de pers vinden, is niet per definitie voor een heilig iets.

Sowieso slaat jouw hele reactie nergens op, want de discussie tussen Robert en mijzelf gaat erom wat nu de leidraad is om elke andere concurrerende mobiele telefoon als Iphone-Killer te zien. De één vindt de specificaties en de ander vindt de populariteit. Als je populariteit neemt, kun je best een vergelijking trekken met de Nokia 1100 of de Razr (sterker nog, er is een hevige stijd tussen de Iphone en de Razr aan de gang in de VS qua meest verkocht toestel aangezien beide toestellen nog gewoon te verkrijgen zijn daar).

[url]http://www.applematters.com/article/ultimate-death-match-iphone-versus-razr/[/url]

[i]As much as Steve was pushing the iPhone as a competitor for smart phones, and Steve was pitching that concept harder than a head high Nolan Ryan fastball, the truth is that the iPhone is only going to take on smart phones as a side project, the iPhone’s real target is the Motorola RAZR. Why the RAZR? Because at one time the RAZR was cool, the RAZR was status and the RAZR was hip. [/i]

[i]Back to the point, the market that Apple is really after isn’t the smart phone market, it is the people who need to be cool market, the people who bought the first cell phone, then bought the first startacs and then bought the first RAZRs. In other words, the iPhone is aimed squarely at those with disposable income who must be cool. [/i]

Als je vergelijkt m.b.t. specificaties dan kun je bijvoorbeeld de Touch HD nemen.

Ik heb niets meer of minder gesteld. Nergens zo'n domme opmerking dat ik vind dat de Nokia 1100 meer gemeen heeft met de Iphone dan de Diamond. Je moet dus gewoon beter lezen en mij minder onzin in de mond leggen.

Je hele laatste stuk begrijp ik al helemaal niet, want ik heb het nergens over de Zune Phone.

Ik stel ook nergens dat bepaalde merken worden voorgetrokken door de media. Al is dat natuurlijk 100% wel het geval, anders kun je nooit de Iphone tot uitvinding van het jaar uitroepen. De feiten zijn toch daar!! Hoe kun je nu toch een toestel uitroepen tot uitvinding van het jaar als het niet eens kan mmsen wat elk ander goedkoop toestel wel kan. Dan kun je onmogelijk ontkennen dat de media daar niet met een gekleurde bril kijken. Maar voor wie het nog niet weet, de VS heeft qua pers nu niet bepaald een neutrale inslag. Dat blijkt doorgaans wel als je beziet welke sponsoren doorgaans ten grondslag liggen aan het betreffende blad/artikel/documentaire enz.

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 03.05.2009 21:21[/i]

04.05.2009 00:47 • Robert
Max, STEL dat je gelijk hebt en je de Nokia 1100 en de iPhone mag vergelijken als het gaat om de populariteit, dan nog zou het nergens op slaan om [b]op dit moment[/b] de term Nokia 1100-killer te gebruiken. De Nokia 1100 is namelijk helemaal niet zo populair meer. Sterker nog, in Nederland (andere Westerse landen weet ik zo gauw niet) is hij niet eens meer verkrijgbaar.

De 1100 is uiteraard de meest verkochte mobiele telefoon ter wereld, maar velen zijn er verkocht in ontwikkelingslanden en China, waar het toestel min of meer ook voor ontwikkeld was. volgens de gegevens die ik gelezen heb, staat de 1100 dit jaar in de VS niet eens meer in de top-10.

De iPhone is [b]op dit moment[/b] de meest verkochte telefoon in de VS. Er worden dus meer iPhones verkocht dan Nokia's 1100 of welke Nokia dan ook. De iPhone is dus vele malen populairder dan de Nokia 1100. Conclusie: Nokia-1100 killer slaat helemaal nergens op, hoe je het ook wendt of keert. Zou je het over een (veel) langere periode bekijken en op mondiaal niveau, dan wordt het natuurlijk anders. Maar dat doen we hier niet.

Of de iPhone in Nederland op dit moment ook de nummer 1 is weet ik niet (volgens mij niet). Het kan zijn dat hier wel een Nokia of een Samsung op 1 staat. Als je het over de Nederlandse markt hebt, zou je in plaats van iPhone-killer dus misschien wel 'Samsung Omnia-killer' of iets dergelijks kunnen gebruiken.

04.05.2009 01:32 • Robert
Overigens Max, lezen is voor jou kennelijk ook moeilijk .

[quote]Nou nou... de Razr in Nederland niet zo populair...[/quote]

Ik zei dat de RAZR in Nederland niet zo populair was [b]als in de VS[/b]. En dat is gewoon een feit. De RAZR staat hier al jaren niet meer bovenaan in de 'hitlijsten'. Al in 2005 (een jaar na de lancering) werd het toestel van de troon gestoten door de Samsung D600 en daarna kwam de Nokia 6230i.

Niet gek dus dat hier maar weinig over een RAZR-killer werd gesproken. In 2005 werden mobiele telefoons overigens wel constant met de RAZR vergeleken, ook in Nederland. Zie bijvoorbeeld:

http://www.gadgetzone.nl//nieuws.php?id=606
http://www.gadgetzone.nl//nieuws.php?id=2103
http://www.gadgetzone.nl//nieuws.php?id=1117

[quote]En als je het wel over de boeg van high-end gooit, prima, maar ook dan komt de Iphone veel tekort en dus zou die niet hierin mogen worden meegenomen.[/quote]

Slaat ook nergens op dit. De iPhone IS een high-end mobieltje. Dat jij het niet als een high-end mobieltje ziet omdat HTC-toestellen wat meer functies hebben, daar heeft helemaal niemand iets mee te maken. Iedere telecomspecialist zou de iPhone onder de categerie high-end scharen, en terecht.

04.05.2009 02:27 • Max
Leuk als de baas zich er emotioneel in gaat mengen.

Luister Robert, ik zeg helemaal nergens dat de Iphone geen high end toestel is, maar dat het tekort komt als je het met andere high end toestellen gaat vergelijken.

De quote die je gebruikt lees jij totaal niet in de context van wat ervoor is geponeerd. Ik stel namelijk letterlijk dat je het of over de boeg gooit van populariteit of over de boeg van specificaties (high end dus). Ik had populariteit reeds besproken, ging dus over naar de tweede: high end toestellen. Als je iets de Iphone-Killer wilt noemen, moet je er toch van uit gaan dat qua specs deze de koning is. Dan komt mijn opmerking, dat als je het over de boeg gooit van high end, dan de Iphone nooit als de koning kan worden gezien daar het tekort komt bij andere toestellen.

Dat is iets HEEL anders dan stellen dat de Iphone geen high end toestel is. Waarschijnlijk, ik zeg maar wat hoor Robert, had ik dan het volgende zinnetje gebruikt:

De Iphone is in mijn optiek geen high end toestel...

Makes sense, not?

Maar als ik ooit zoiets zou hebben gesteld zou ik wel met een grote slinger kwijl aan mijn kin dat hebben getypt, want volgens mij heeft het toestel sowieso al een touchscreen, wat voor mij toch wel al voldoende is om als high end toestel te worden gezien.

Wie kan hier dus niet lezen??

Ik weet dat het moeilijk is hoor als je jezelf opwindt en na de eerste indruk direct begint te typen, maar een tip is om het bericht nogmaals door te lezen en dan pas je bericht te typen. Soms blijkt er namelijk meer achter te zitten dan op het eerste gezicht lijkt.

Ik wist op voorhand al dat je ging vallen over mijn zinnetje:

[quote]Nou nou... de Razr in Nederland niet zo populair...[/quote]

Ik stel niet meer of minder dat de Razr in Nederland wel net zo populair is geweest als in de VS. Maargoed in nominale aantallen natuurlijk niet, daar de VS ook wel zo'n 200 x Nederland is. Wees gerust Robert, ik had jouw zinnetje wel goed geïnterpreteerd.

- knip -

Overigens of de Nokia 1100 nu wel of niet meer bestaat, dat is toch geen leidraad om dat niet meer met de Iphone te kunnen vergelijken? Als je als Apple zijnde met jouw toestel de nummer 1 ever wilt worden, is de vergelijking met de Nokia 1100 toch echt een must lijkt mij. En als jij dan opmerkt dat dergelijke toestellen gebruikt zijn in derde wereldlanden (zou overigens niet begrijpen waarom dat niet meetelt...) dan wil ik wel even opmerken dat Apple aantallen rekent omtrent toestellen die wel aan providers zijn geleverd maar niet feitelijk zijn verkocht. Hoezo de boel verdraaien....

Dat je ook nog eens Gadgetzone voorbeelden geeft die een vergelijking met de Razr inhouden, slaat helemaal niet op wat ik steeds stel en wat anderen in dit artikel ook stellen, dat zij namelijk de TERM Iphone-Killer beu zijn. Het is toch hartstikke normaal dat toestellen met elkaar worden vergeleken, alleen de term Killer hekelt mij en anderen enorm, omdat het impliceert dat alles is nageaapt van de Iphone en dat slaat nergens op. Ik ‘sprak’ dus duidelijk over de term Killer en die zie ik NERGENS terug in jouw url’s.

Nogmaals, wie leest hier nu slecht?

Maar ik ga er een eind aan breien, want ik doe hier vast niet veel mensen een plezier mee (al is een leuke clash nooit verkeerd om eens te lezen toch?)

- knip -

U zijt allen gegroet! Ik bedank Ties en Michael die het nog wel met mij eens waren en wel eens een aanval op mij pareerden. Ook voor bepaalde gasten telt hetzelfde.

Vraag me af hoe lang dit bericht blijft staan...

04.05.2009 02:55 • Max
Ik las nog iets waar ik op wil reageren.

Robert:

[quote]Max, STEL dat je gelijk hebt en je de Nokia 1100 en de iPhone mag vergelijken als het gaat om de populariteit enz. enz.[/quote]

Hoezo STEL?

Ten eerste poneer ik alleen maar dat als je de term Iphone-Killer gebruikt, het of gevoed wordt via de populariteit of via de kwaliteit van het toestel (de specs etc).

Dus het gaat er helemaal niet om of ik gelijk heb of niet. Boeit me geen fuck of ik hier gelijk heb (sterker nog, ik heb niet eens één van de twee stellinginnames genomen) maar het is puur en alleen een richting die je neemt om te 'legaliseren' waarom je van de term Iphone-Killer kunt spreken.

Jij sprak namelijk in je vorige berichten over populariteit en dat de Iphone daarom met elk ander toestel wordt vergeleken.

[quote]Het gaat ook niet om de specs, maar om de populariteit van de iPhone[/quote]

Lijkt mij dan meer dan normaal dat je die met de meest verkochte toestellen ooit gaat vergelijken en ja dat zijn nu toevallig de Razr en de 1100.

Je zegt het zelf... populariteit...

En nog een laatste iets aan Ronaldofzo, die doorgaans de meest debiele gedachten heeft.

[quote]zonder apple was microsoft er niet,
windows is gejat van apple allen microsoft heeft de software achterstevoren geschreven vandaar apple software beter werkt.[/quote]

Geloof je dat soort onzin nu ook echt? Toen Microsoft reeds winst maakte, bestond Apple nog niet eens. In onderstaand filmpje van You Tube (wat geweldig is) zie je één van de weinige daadwerkelijke gesprekken waar Jobs en Gates samen zitten en vertellen over hun relatie enz enz. Hierin vertelt Jobs (met enige gene) dat hun eerste computer de Apple I software van Microsoft nodig had om het ding uberhaupt te kunnen produceren. Let wel, Apple bestond toen nog maar alleen uit Woz en Jobs. Vervolgens is Gates persoonlijk 3 dagen langsgeweest bij Jobs in zijn garage om e.e.a. te installeren. Apple betaalde daar toentertijd 31.000 USD voor. HOEZO DAN DAT MICROSOFT ZONDER APPLE NIET HAD KUNNEN BESTAAN. Sterker nog, Steve Jobs zegt letterlijk dat er een Microsoft ontwerp team bestaat wat werkt [b]voor[/b] Apple (wist ik zelf ook niet hoor) om Mac OS continu beter te maken. Apple huurt dus Microsoft mensen in voor hun eigen OS... Jobs zegt dat het eigenlijk één van de beste werkrelaties is die zij hebben met welk ander bedrijf dan ook.

Dus Ronaldofzo, zet dan gewoon niets neer....

http://www.youtube.com/watch?v=_5Z7eal4uXI&feature=PlayList&p=E62EB7F678AE5D2B&index=0&playnext=1

Zoveel mensen die lullen maar wat he, en volgens mij gaan ze het nog geloven ook na verloop van tijd. Ken je klassiekers.





[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 04.05.2009 03:34[/i]

04.05.2009 11:37 • michel
@ Max, Klopt en ben het ook wel met jouw eens Microsoft heeft Apple nodig en Apple heeft Windows nodig.

Microsoft had MS DOS gekocht en hierdoor Apple de Macintoch ontwikkeld.
Door de gebruiksvriendelijkheid heeft Microsoft Windows 95 ontwikkeld en alles is daarna gebruiksvriendleijk geworden betere compatibeliteit enz.

MAAAAARRR je moet het wel goed zeggen het ging in jouw voorbeeld om de Apple II

04.05.2009 11:44 • michel
[quote]Jepperdepep schreef op 03.05.2009 00:35:
het gaat er gewoon in het algemeen over...Zonder microsoft heeft 90% geen PC.Want geen enkel groot bedrijf draait op mac.[/quote]
Die zijn er, Abbey road gebruikt Mac, Walt Disney als het goed is ook en zo zijn er genoeg.

Maar 90% klopt niet het is 87%

04.05.2009 12:22 • Robert
Max, zo'n clash kan idd best grappig zijn, maar het is jammer dat je soms de neiging hebt om het een beetje te verpesten met argumenten die nergens op slaan.

Uit jouw woorden kan je wel degelijk opmaken dat jij de iPhone niet onder de categorie high-end schaart, ook als je de 'context' erbij haalt. Misschien bedoelde je het niet zo, maar het is niet anders te interpreteren.

[quote]Ik stel niet meer of minder dat de Razr in Nederland wel net zo populair is geweest als in de VS. Maargoed in nominale aantallen natuurlijk niet, daar de VS ook wel zo'n 200 x Nederland is. Wees gerust Robert, ik had jouw zinnetje wel goed geïnterpreteerd.[/quote]

De RAZR was in Nederland niet even populair als in de VS. In verhouding niet en in absolute aantallen niet. Ik heb het nergens over absolute aantallen gehad. Je leest dus weer eens dingen die er niet staan en je veronderstelling klopt helemaal niet.

[quote]Overigens of de Nokia 1100 nu wel of niet meer bestaat, dat is toch geen leidraad om dat niet meer met de Iphone te kunnen vergelijken? Als je als Apple zijnde met jouw toestel de nummer 1 ever wilt worden, is de vergelijking met de Nokia 1100 toch echt een must lijkt mij. En als jij dan opmerkt dat dergelijke toestellen gebruikt zijn in derde wereldlanden (zou overigens niet begrijpen waarom dat niet meetelt...)[/quote]

Natuurlijk is dat wel een leidraad. Je hebt in deze context toch over de iPhone-killer van dit moment? Niet over de meeste populaire telefoon ooit hoor, dat staat nergens. Dan kun je toch niet alles uit de historie erbij gaan halen? Dat je dat niet begrijpt, snap ik echt niet. Wat zal een Microsoft het interesseren dat de Nokia 1100 in het verleden zo goed verkocht heeft? Zij willen op dit moment gewoon een telefoon die beter verkoopt dan de iPhone. Daar gaat het hier om. Hence: iPhone-killer.

En natuurlijk maakt het wel uit of een groot deel van de 1100'tjes in ontwikkelingslanden zijn verkocht. Heeft ook weer met de context te maken. Je hebt het hier over de lokale markt, niet wereldwijd. Maar dat had ik al een paar keer gezegd.

[quote]Jij sprak namelijk in je vorige berichten over populariteit en dat de Iphone daarom met elk ander toestel wordt vergeleken. Lijkt mij dan meer dan normaal dat je die met de meest verkochte toestellen ooit gaat vergelijken en ja dat zijn nu toevallig de Razr en de 1100. Je zegt het zelf... populariteit...[/quote]

Hahaha ik wist al dat je dit ging zeggen. Allereerst: ik zie niet in waarom je het met de meest verkochte telefoons ooit moet gaan vergelijken. Het gaat om dit moment (tachtigste keer).

Ten tweede, het ging inderdaad om de populariteit ja. Door jouw nergens op gebaseerde stelling dat de Nokia 1100 meer verkocht wordt dan de iPhone (in je eerste reactie had je het [b]niet[/b] over 'meest verkochte [b]ooit[/b]' zocht ik even snel een verklaring. Toen ik 3 seconden langer nadacht, wist ik echter dat de 1100 helemaal niet populairder is dan de iPhone, op dit moment, in de Westerse wereld. Mijn eerdere verklaring was dan ook helemaal niet nodig.

[quote]Het is toch hartstikke normaal dat toestellen met elkaar worden vergeleken, alleen de term Killer hekelt mij en anderen enorm, omdat het impliceert dat alles is nageaapt van de Iphone en dat slaat nergens op. Ik 'sprak' dus duidelijk over de term Killer en die zie ik NERGENS terug in jouw url’s. Nogmaals, wie leest hier nu slecht?[/quote]

Hahaha, jij leest dus bijzonder slecht, want ik had eerder allang aangegeven dat hier in Nederland niet over RAZR-killers werd gesproken (reden daarvoor had ik ook al aangegeven). Ik gaf die URL's alleen maar om aan te geven dat in die tijd wel alles met de RAZR werd vergeleken. Dat staat er toch bij? Hoe bedoel je, slecht lezen?

En dat jij vindt dat 'killer' impliceert dat alles is nageaapt van de iPhone, tsja, dan raad ik je aan om in een Engels woordenboek even het werkwoord 'to kill' op te zoeken. Het impliceert alleen maar dat een product keihard moet gaan concurreren met de iPhone en beter moet gaan verkopen. Heeft niets met naapen te maken.

Nogmaals, dat mensen de eeuwige vergelijking met de iPhone beu zijn, kan ik begrijpen. Maar het is nu eenmaal een fenomeen. Het is een telefoon die een grote impact heeft gehad op de markt voor mobiele telefoons, hoe je het ook wendt of keert. Technisch kan hij misschien minder zijn dan andere telefoons, maar daar gaat het in deze context niet om.

Haha, in afwachting van je reactie...

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 04.05.2009 12:23[/i]

04.05.2009 13:52 • Menno
[quote]Max schreef op 03.05.2009 21:13:
Ja de Iphone staat te boek als een toonaangevende mobiele telefoon. In de VS staat het zelfs bekend als dé uitvinding van het jaar. Moet ik dergelijke signalen van de pers serieus nemen dan? [/quote]

Gezien het feit dat je er telkens weer opmerkingen over maakt, neem je het blijkbaar erg serieus. We weten ondertussen wel dat jij en een aantal andere gebruikers niet zo blij zijn met termen als 'iPhone killer', maar door er elke keer een enorme off-topic discussie over te beginnen verander je daar niks aan, het is alleen maar mateloos irritant.

Het laatste deel van mijn reactie (over de zune-phone) was dan ook een poging om nog iets on-topics te zeggen over dit nieuwsbericht.

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 04.05.2009 14:16[/i]

04.05.2009 17:04 • Patrick
Begon ik net een beetje een hoge pet van Max te krijgen doet ie dit... Wat boeit het nu wat "de gemene deler" is van een 1100 en een iPhone? Als vervogens de vergelijking als een tang op een varken slaat heeft helemaal niemand er wat aan. Laten we massaal "RAZR killer" gaan roepen, dat schiet echt op in een tijd dat zo'n toestel al lang outdated is. Hoewel de 1100 best veel verkocht is, was het toch op een andere manier "populair" (lees als in "gehyped") dan de iPhone.

Jammer jammer jammer.

04.05.2009 20:41 • Jan Smit
Trouwens de reacties zijn wel magertjes hoor. Neem nu patrick: de vergelijking is weldegelijk belangrijk. Ik heb gezegt dat je ook wel een villa met een schuur kan vergelijken en dat dan weer een persoon roept dat de 2 toestellen zo anders zijn en niet elkaar te vergelijken zijn. Damned is het echt zo moeilijk te snappen dan! En wat ook lachwekkend is zijn de reacties over het OFF TOPIC zijn, terwijl zoveeeellll personen dat doen maar alleen Max ervanlangs krijgt. Je hebt zelf meegedaan aan die discusie menno, wat zeur je dan?
En Michael hehe dat Disney die Mac gebruikt is omdat Jobs daar een van de bazen is.
En Robert de iphone impact komt door de pers. Zij hebben het zo groot gemmaakt. Ik heb er ook een maar hij voldoet helemaal niet. Nee veel gevoelige reacties maar het is wel allemaal op max hoor en dat is zeker niet allemaal terecht. En ronald je moet echt je mond houden als grote mensen praten hoor, sorry maar kan het niet hebben dat jij zulke reacties hebt en zelf in en in slecht over anderen iets zegt. Discrimineren mag je ook wel eens opzoeken in het woordenboek. leuke avond mensen!

04.05.2009 22:06 • Patrick
♪Als de morgen is gekomen....♪

04.05.2009 22:19 • Robert
@ Jan Smit: of de iPhone wel of niet groot is gemaakt door de pers doet er helemaal niet toe. Het is een feit dat de iPhone op dit moment 'groot' [b]is[/b] en dat andere fabrikanten de iPhone maar wat graag van de troon willen stoten.

Trouwens, even voor de goede orde: ik heb zelf geen iPhone en vind ook dat andere smartphones technisch gezien een stuk verder zijn dan de iPhone. Maar daar gaat het hier niet om.

04.05.2009 23:01 • sl
Tsja die andere smartphones staan misschien wel verder maar als je bijvoorbeeld een auto hebt met veel techniek en pk's maar is amper te besturen heb je er eigenlijk nog niks aan.

04.05.2009 23:12 • Robert
Mee eens.

06.05.2009 08:45 • michel
He alle berichten van Max zijn verwijdderd

11.05.2009 16:09 • Jort
ja inderdaad waarom zijn alle berichten van Max verwijderd??

12.05.2009 16:14 • michel
Dat vraag ik me ook al af.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy