Gadgetzone.nl - Home

Apple en Philips winnaars onderzoek Media Markt

 23 april 2009 21:31:45, door Robert Hagen,  


Apple en Philips komen als beste uit de bus bij de 'MediaAwards 2009'. Dit maakte Media Markt vandaag bekend op basis van zijn jaarlijkse consumentenonderzoek naar de beste elektronicamerken en -producten.

In de afgelopen drie maanden brachten 18.000 klanten van Media Markt hun stem uit voor hun favoriete elektronicamerk en -product. Dit leverde ruim 200.000 beoordelingen op in verschillende categorieën. Uit het onderzoek, uitgevoerd door Q & A Research, blijkt dat consumenten producten vooral op basis van kwaliteit, prijs-kwaliteitverhouding en gebruiksvriendelijkheid uitkiezen.

De MediaAward voor elektronicaproduct met het Mooiste design gaat naar de Samsung LE 52A656 LCD tv. In de categorie Beste innovatie en Hoogste gadgetgehalte valt Apple in de prijzen met de Apple iPhone 3G. Daarnaast zijn er prijzen voor TomTom Go930 en de Nintendo Wii voor respectievelijk het Nuttigste elektronicaproduct en het Meest gebruiksvriendelijke product.

Bij de prijs voor het favoriete merk beoordelen de consumenten de genomineerde merken op kwaliteit, prijs, innovatie en design. Philips komt als het meest betrouwbare, innovatieve en gebruiksvriendelijke merk uit de bus. Nederlanders beschouwen Apple als het coolste en Sony als het beste merk.

"De MediaAwards geven een stem aan onze klanten. Het is het enige onderzoek naar elektronicamerken en -producten in Nederland waarbij alleen de mening van de consument telt", aldus Joost Christiani, hoofd marketing Media Markt.





zie ook Zie ook:
Zeer zeldzaam prototype Apple Macintosh wordt geveild
Japanse supermarktketen Lawson opent eerste kassaloze winkel
Japanse supermarkt vervangt personeel door kunstmatige intelligentie (video)
Al het nieuws van het Apple Event in 108 seconden (video)
Zeldzame Apple 1-computer onder de hamer
'Apple-producten gaan gemiddeld ruim vier jaar mee'



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (11)
23.04.2009 23:54 • Max
Vaag...

Wanneer ben je het beste merk? En omvat dat niet o.a. betrouwbaarheid, innovatie en gebruiksvriendelijkheid? En toch maakt Media Markt hier een splitsing (in) tussen Sony en Philips. Vreemd omdat dat over elkaar lappende eigenschappen zijn.

a) Welk merk vindt u het beste? Sony
b) Welk merk vindt u het betrouwbaarst? Philips

Hoe kan dat nu in godsnaam? Als je Sony het beste vindt, dan brengt dat toch met zich mee dat het tevens het betrouwbaarste merk is? En zo niet, uit welke aspecten bestaat 'beste merk' dan eigenlijk wel niet?

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 23.04.2009 23:55[/i]

24.04.2009 06:06 • Dus
Ik word zo moe van dat hele Apple gedoe, ben er ondertussen wel klaar mee.
En smaak is persoonsgebonden, dus in de optiek van de eene, wil nog niet dat het daadwerkelijk het beste product is. Merken zijn emotie en emtotie is beinvloedbaar door marketing. Ik denk dat er maar weinig echt slechte A-merken zijn tegenwoordig.

25.04.2009 00:04 • jeroen
nja t ligt er bij mij vooral aan wat voor ervaringen je met een merk hebt. LG blijf ik troep vinden (met name mobieltjes) Philips blijf ik ook troep vinden (met name mp3 spelers) muv de televisies.
dus daarmee wil ik zeggen dat ik kwa mening ook onbetrouwbaar ben, waarmee ik deze test ook onbetrouwbaar vind

25.04.2009 00:14 • Max
Je vindt Philips troep.

Vervolgens stel je dat hum mp3-speler bagger zijn, maar hun lcd's weer niet. Waarom is het dan troep?

Sowieso, Philips maakt zoveeeel meer. Bijvoorbeeld op gebied van medische apparatuur zijn ze zo superieur. Maargoed dat kun je moeilijk nog consumenten elektronica vinden.
Je moet terdege ook wel beseffen dat Philips totaal geen intentie heeft om hoge ogen te gooien op het gebied van mp3-spelers.
Als Philips echt zou willen, dan kunnen ze op elk vlak elk ander merk uit de weg ruimen. Ze hebben bijvoorbeeld meer patenten dan welk ander bedrijf dan ook. Het is maar net waar je jezelf als bedrijf zijnde in wilt manifesteren.
Ooit stapten ze in gsm's en ze maakten mobieltjes die toen ongekend goed waren. Er zaten zaken op als voicedial wat zij hebben uitgevonden bv. Maargoed toen werd het niet meer interessant en stootten ze het af, net als met hun witgoed wat later Whirlpool is geworden.

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 25.04.2009 00:16[/i]

25.04.2009 00:29 • jeroen
daarom zei ik er ook bij dat mijn mening van geen kant klopt, maar dat is wat ik vind. tv's koop ik btw van samsung.

25.04.2009 16:56 • muisje88
dat is een heeele mooooie

http://www.kieskeurig.nl/lcd_televisie/samsung/le52a656/277953/

25.04.2009 17:01 • muisje88
dyson is het beste!!!!!!!!!!!!
en niet eens het duurst!!!!!!!!!! :mrgreen:

29.04.2009 13:31 • Peter Pan
Apple is echt troep voor sukkels. Dit merk zou zelfs nog DRM stoppen als ze een balpen zouden maken.

Even serieus, het gesloten concept dat apple hanteert is echt de doodsteek voor een goed product.

Jammer dat er zoveel sukkels zijn die vallen voor het mooie uiterlijk en het verrotte binnenste niet zien.

29.04.2009 14:08 • Vincent
@Peter Pan: Wow, die kritiek van jou is me even goed onderbouwd zeg...

Dat jij het troep vindt betekend niet gelijk dat dit het ook maar is. En daarmee zegt dit waarschijnlijk meer over jezelf dan over de "sukkels" die het wel een goed merk vinden....

30.04.2009 11:48 • jeroen
de imacs etc is echt geen troep. Is een feit. dat gesloten concept, is voor hun beter. want, eerlijk mag het troep zijn, alle apple producten gaan als warme broodjes. apple heeft het gewoon slim aangepakt.

04.05.2009 18:31 • mm
Ik gebruik men computer (macbook) al drie jaar. Hij werkt nog perfect en kan nog makkelijk mee. Dus de volgende word ook zeker een mac. Hiermee wil ik zeggen als iets goed werkt en je ziet dat bij meerdere producten van het zelfde merk dan trek ik daar voor mij zelf een conclusie uit.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy