Gadgetzone.nl - Home

Nikon D5000: 12.3 megapixel sensor en HD-video

 14 april 2009 21:27:30, door Robert Hagen,  


Nikon heeft de D5000 geïntroduceerd, een digitale spiegelreflexcamera met onder andere een 12,3 megapixel DX-sensor, een ISO-bereik tot 3200 (uitbreidbaar tot 6400), een kantelbaar 2,7 inch live-view lcd-scherm, 11-punts autofocussysteem met 3D focus-tracking en 19 scene-modes.

De D5000 kan ook video opnemen in HD-resolutie (720p) met geluid. Het bekijken van de filmpjes op je HD-tv kan eenvoudig dankzij een aanwezige hdmi-aansluiting.

De Nikon D5000 is vanaf 1 mei 2009 verkrijgbaar in verschillende kits. De body gaat 799 euro kosten.






[dpreview.com]





zie ook Zie ook:
Nikon lanceert actioncam KeyMision 360
Nikon lanceert camera met 83x optische zoom
Nikon introduceert Android-camera Coolpix S810c
Nikon introduceert systeemcamera Nikon 1 V3 (video)
Nikon D5300 is Nikons eerste spiegelreflexcamera met Wi-Fi
Nikon komt met superkleine compactcamera Coolpix S02



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (12)
14.04.2009 21:54 • Menno
Draaibaar LCD is leuk (eindelijk een nuttige toepassing voor liveview), maar voor de rest is de D90 toch veel meer camera voor iets meer geld.

15.04.2009 00:07 • nl1bzw
Ze hadden die scene-modes helemaal weg moeten halen i.p.v. trots te zijn op 19 scene-modes.

15.04.2009 09:47 • ties2002
wist helemaal niet dat je ook video kon opnemen met Spiegelreflex? zal wel een zware unit zijn die niet echt goed in de hand ligt om mee te filmen.

16.04.2009 01:08 • Max
Waarom zou je met een gewone digitale camera wel video kunnen opnemen en op een spiegelreflex niet?

Maargoed ze zijn niet echt gemaakt om te filmen, verwacht er dus maar niet teveel van.

16.04.2009 09:57 • Menno
Door de enorme sensor (in videocamera's vind je zo'n formaat pas in professionele apparaten van 10.000+ euro) heeft een DSLR voor video juist allerlei voordelen, zoals veel meer controle over de scherpediepte en veel betere prestaties bij weinig licht.
Natuurlijk zijn er ook weer nadelen (vooral mbt de sluiter en de autofocus), maar als je daar rekening mee houdt kan je met een DSLR dingen opnemen die niet op een andere betaalbare manier kunnen.

17.04.2009 00:24 • Max
Maar wie wil dat?

17.04.2009 07:45 • Menno
wie niet?

18.04.2009 00:09 • Max
Filmen met zo'n apparaat? Vrijwel niemand...

18.04.2009 08:23 • Menno
Als je weet wat je doet kan je met zo'n apparaat dingen doen die op geen enkele andere betaalbare manier kunnen. Ik denk niet dat 'vrijwel niemand' dat wil. Filmen met een DSLR staat nu nog in de kiderschoenen, over een paar jaar is het waarschijnlijk de gewoonste zaak van de wereld.

18.04.2009 14:42 • Max
Ja maar, logica stuurt niet per definitie de mens.
Buiten dat zie ik dat commercieel bezien nog niet gebeuren, omdat er dan een heel marktsegment zou wegvallen, en dat laten bepaalde merken gewoonweg niet toe.
Je moet niet vergeten dat er een mega grote groep mensen is die filmen met de optiek dat ze de kleinste en mooiste video-camera willen en denken gruwelijk voor lul te lopen met zo'n apparaat als hierboven. Bovendien is het toch wel een groot apparaat.

En als logica de mens wel zou sturen dan gebruikte niemand een mp3-speler en al helemaal geen groot ding als de Ipod Touch, als je beseft dat het ook allemaal gewoon in je mobiele telefoon zit en anders wel in een mega klein mp3-apparaatje.

Als ik bij de Media Markt sta te kijken bij camera's, dan is doorgaans de regel hoe het ding eruit ziet en in veel mindere mate de functionaliteit.

Toch Menno, ik zie het nog niet gebeuren. Ik kan het mishebben, maar 95% van de consument denkt niet zoals jij, ook al zou het best eens zo kunnen zijn dat het geweldig filmen is.

Want waarom zou niemand dan een Spiegel Reflex camera hebben, als je beseft dat die kwaliteit van foto's gruwelijk veel beter is dan een compact cameraatje van Sony of Canon? Daar is toch veel meer vraag naar immers.

19.04.2009 12:06 • Menno
Ik zeg toch ook nergens dat het al perfect werkt, en dat consumenten nu massaal hun videocamera gaan dumpen om met een DSLR te filmen? Ik reageer alleen op jouw opmerking dat je er niet teveel van moet verwachten, en zeg dat er toch wel wat mensen (niet veel veel maar meer dan 'vrijwel niemand') hierin geinteresseerd zullen zijn.

Als je afgaat op de grootste gemene deler is er voor heel veel producten geen markt, gelukkig hebben verschillende mensen verschillende wensen. De wereld is groter dan de mediamarkt.

19.04.2009 13:13 • Max
[quote]Filmen met een DSLR staat nu nog in de kiderschoenen, over een paar jaar is het waarschijnlijk de gewoonste zaak van de wereld.[/quote]

Ik zeg toch nergens dat jij stelt dat het al perfect werkt?

En in principe zeg je wel dat consumenten in de toekomst massaal dit product gaan gebuiken, anders stel je niet dat het dan de gewoonste zaak van de wereld is.

Ik zeg overigens alleen afgaande op bovenstaande opmerking dat ik dat pertinent niet zie gebeuren. Sterker nog, ik weet vrijwel zeker dat mensen dit niet gaan doen (filmen daarmee).

En de mensen die daar wel in geinteresseerd zijn, die kopen dan wel een professionele videocamera.

En beetje loos ook dat je stelt dat de wereld groter is dan de Media Markt. En ja verschillende mensen hebben verschillende wensen, maar merken produceren geen producten voor een handje vol mensen. Dus deze hele stelling dat filmen met zo'n camera in de toekomst de gewoonste zaak van de wereld is, is volledige onzin.

Maar de toekomst zal het uitwijzen... wie weet kom ik daar nog eens achter als ik de uitang van de Media Markt heb gevonden....

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 19.04.2009 13:14[/i]

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy