Gadgetzone.nl - Home

U2 geeft Apple de schuld voor switch naar Blackberry

  7 april 2009 17:06:47, door Robert Hagen,  


Zoals al een tijdje bekend is, komen er hoogstwaarschijnlijk nooit meer iPods op de markt met daarop het logo van U2. De Ierse rockband heeft de samenwerking met Apple beëindigd en is overgestapt op Research In Motion, vooral bekend van de Blackberry. Volgens U2 heeft Apple dit aan zichzelf te danken.

Tijdens een gesprek met dj Alan Cross zou zanger Bono gezegd hebben dat hij Apple benaderd had met de vraag of hij producten mocht ontwerpen. Dit werd door Apple afgewezen. "[RIM] geeft ons wat Apple niet wilde geven - toegang tot hun laboratoria en hun personeel, zodat we iets heel spectaculairs kunnen gaan doen", aldus Bono.

Wat RIM en U2 precies van plan zijn is nog niet bekend. Zeer waarschijnlijk is dat er aangepaste U2-software komt voor bepaalde toestellen.

Apple bracht tussen 2004 en 2006 diverse 'U2 Edition' iPods op de markt. Deze hadden speciale kleuren en versieringen en werden geleverd met muziek en videofilmpjes van U2.

[Electronista]





zie ook Zie ook:
Apple introduceert iPhone 4 en iOS4 (video)
Preview BlackBerry 6 (video)
BlackBerry Bold 9650 en Pearl 3G gelanceerd
BlackBerry OS 6.0 krijgt multi-touch
Apple eist verloren prototype 4G iPhone terug
LG introduceert Android-smartphone LU2300



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (17)
07.04.2009 17:34 • Martijn is fijn
Vaag ik dacht dat Bono juist aandelen in Palm (Pre model) had genomen. Maar blijkbaar ook een overeenkomst met BlackBerry.

07.04.2009 20:07 • mm
tsja

07.04.2009 21:07 • michel
[quote]Tijdens een gesprek met dj Alan Cross zou zanger Bono gezegd hebben dat hij Apple benaderd had met de vraag of hij producten mocht ontwerpen. Dit werd door Apple afgewezen.[/quote]
En terecht hij moet zich bezig houden met U2 en maken van goede muziek.

07.04.2009 21:26 • Michael
ik snap het probleem niet echt.
bono get your ass in your studio en apple ontwerp eens iets veelzijdig. ik persoonlijk hou wel van u2. maar zo hou ik ook van rappers als 50 cent. daar komt dan weer geen ipod van.

en ik verw8 heel binnekort dat ZZ een negatieve reactie voor apple heeft klaarliggen

08.04.2009 00:03 • Max
Jaaa, toch een scheurtje voor Apple. Of het terecht is, is een tweede, maar de 'beste' band in dit tijdperk kwijt zien te raken kan nooit goede publiciteit zijn.
Voor de rest zal het mij een worst zijn :mrgreen:

08.04.2009 14:48 • zz
Dit is toch zo dom van apple:Stel:Je wilt geen zwarte of witte ipod video maar je wilt er 1 van u2 maar je bent dan toevallig geen fan,wat moet je dan met al die muziek en klotefilmpjes van u2 dan?Hierbij beeindig ik mijn negatieve reactie die zo hard werd verwacht



08.04.2009 16:35 • Peter Pan
Bono,die laatste CD van jullie is niks, dus probeer nou eerst weer eens goede muziek te maken voordat je naast de schoenen gaat lopen en denkt muziekspelers te kunnen ontwerpen!

08.04.2009 16:37 • Menno
Als de vorige U2 iPods een enorm gigantisch doorslaand succes waren geweest was apple er vast wel mee doorgegaan, dat ze er mee stoppen geeft dus al aan dat dit waarschijnlijk niet het geval was.

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 08.04.2009 16:38[/i]

08.04.2009 20:20 • Max
@Menno:

Ten eerste denk ik dat U2 de boel gestopt heeft en ten tweede, waarom zou het een doorslaand succes moeten zijn? Vind ik persoonlijk erg oppervlakkig.

Het U2-model is niet een op zichzelf staand iets, slechts een tikkeltje andere software en een ander kleur draaiwieltje. Extra kosten hiervan? Vrijwel nihil. Levert dit dan extra op? Zal je nooit weten, maar het is altijd beter om 3 keuzemogelijkheden te hebben als consument dan alleen de zwarte of witte versie. Buiten dat, is het schadelijk dat een band als U2 (of je die nu goed of slecht vindt) je bedrijf afzeikt. En bovendien is het zo dat ook soms bepaalde reclame of projecten niet altijd winstgevend zijn, maar wel een goed signaal afgeven naar de wereld toe. En hoe je het wendt of keert, dit is niet goed voor Apple. Het enige wat ze dan ook kunnen doen is een sneer na geven, dat zegt doorgaans genoeg.

Zo ontbond ooit Maurice Lacroix het contract met Federer, omdat die met een Rolex om zijn pols werd gezien op een publiekelijk moment. Maurice Lacroix stoer doen door het contract te ontbinden. Winnaar? Federer en Rolex, die vervolgens met elkaar in zee gingen.

Bekende personen worden niet voor niets gebruikt, dus als die ermee stoppen ondervind je daar nadeel van, als dat niet zo zou zijn, zou het contract in eerste instantie al nooit enig nut/rendement hebben gehad.

08.04.2009 21:11 • Menno
Je hoort hier natuurlijk maar 1 kant van het verhaal. U2 is behalve een band ook gewoon een bedrijf, net als Apple. Ooit vonden die 2 het zakelijk gezien een goed idee om met elkaar in zee te gaan (het zal me niks verbazen als Apple U2 toen betaald heeft), nu zijn we een paar jaar later en zitten beide partijen er iets anders in. Wie weet had Bono wel meer eisen dan alleen een ander kleurtje en aangepaste software en had Apple daar geen zin in, het zou ook kunnen dan er toen wat minder aardige woorden gewisseld zijn tussen Bono en Steve... we weten het niet.

RIM probeert al een tijdje een wat minder zakelijk imago te krijgen (zie ook de Blackberry Storm), uiteraard past een samenwerking en U2 daar heel goed in. Het is dan ook logisch dat ze verder gaan dan Apple om het de band naar de zin te maken.

08.04.2009 22:36 • jeroen
Laatste cd was inderdaad niet veel, 1 goed nummer, net als het vorige album. Maar ik blijf Bono een top gozer vinden.

09.04.2009 00:46 • Ilja.
Ga muziek maken lamzak, en bemoei je niet met Steve's bedrijf, die weet het heus wel beter aangezien hij al sinds 78 ervaring heeft.

09.04.2009 04:44 • Max
Wat een debiele opmerking hier boven mij...

Ik weet niet eens of zoiets uberhaupt wel via Steve gaat. Het is eigenlijk te simpel om te denken dat de topman bij al zulke besluiten wordt betrokken. Er zijn ook grote heren onder Jobs die grote besluiten nemen. Zo'n groot bedrijf heeft segmenten naast elkaar, die soms elkaar nog nooit gezien hebben bij wijze van spreken. Dat zijn los van elkaar opererende sub-bedrijven ineen. U2 gaat natuurlijk 100% via PR. Maar Jobs zal best wel eens een handje hebben gegeven

@ Menno:

[quote](het zal me niks verbazen als Apple U2 toen betaald heeft)[/quote]

Natuurlijkkkk heeft Apple U2 toentertijd betaald! En naar alle waarschijnlijkheid niet zo'n klein beetje ook.

[quote]Wie weet had Bono wel meer eisen dan alleen een ander kleurtje en aangepaste software en had Apple daar geen zin in[/quote]

Dat staat letterlijk in de tekst.

Bono wilde zelf gaan ontwerpen, maar Apple liet dit niet toe.

Acha ja, Apple en U2 wat boeit het mij eigenlijk ook haha


09.04.2009 09:04 • ties2002
[quote]Ilja. schreef op 09.04.2009 00:46:
Ga muziek maken lamzak, en bemoei je niet met Steve's bedrijf, die weet het heus wel beter aangezien hij al sinds 78 ervaring heeft. [/quote]

wat een goed argument!

13.04.2009 16:20 • michel
[quote]Max schreef op 09.04.2009 04:44:
Wat een debiele opmerking hier boven mij... Ik weet niet eens of zoiets uberhaupt wel via Steve gaat. Het is eigenlijk te simpel om te denken dat de topman bij al zulke besluiten wordt betrokken. Er zijn ook grote heren onder Jobs die grote besluiten nemen. Zo'n groot bedrijf heeft segmenten naast elkaar, die soms elkaar nog nooit gezien hebben bij wijze van spreken.[/quote]
Alles gaat nog steeds via Steve Jobs zelf nu het in de "ziektewet" zit heeft de touwtjes in handen.

14.04.2009 00:17 • Max
Wat een simplistisch denken zeg...

Dus het volledige management, board of directors, aandeelhouders enz bestaat maar uit één man en dat is Steve. Chief Operating Officer Tim Cook bestaat dus ook niet...

Kijk één man kan best wel het bedrijf leiden, sturen maar nooit alle beslissingen nemen. Dat kan gewoon niet. Kan technisch bezien niet, mag wettelijk gezien niet en aandeelhouders zullen dat ook nooit toelaten. Zelfs al heeft Jobs de meeste aandelen dan nog moet hij verantwoording afleggen.

Ik zal het even met feiten onderbouwen:

[i]Door Yoeri Lauwers, dinsdag 28 maart 2006 10:00, views: 25.077

Steve Jobs heeft 45 procent van zijn Apple-aandelen van de hand gedaan. De verkoop zou maar liefst 295,7 miljoen dollar opgebracht hebben; geld dat Jobs naar verluidt nodig had om belastingen te betalen over de tien miljoen aandelen in zijn bezit. De verkoop betekent niet dat Jobs tegenwoordig op zwart zaad zit: hij houdt nog steeds meer dan 5,4 miljoen aandelen, die samen een waarde van circa 322 miljoen dollar vertegenwoordigen, in zijn portefeuille. Jobs staat al sinds 1997 op de loonlijst bij Apple, maar verdient er slechts een dollar per jaar. De rest van zijn inkomsten haalt hij uit zijn aandelenpakket. Tot op het moment van de verkoop was Jobs met zijn 1,23 procent van de Apple-aandelen [b]de op een na grootste aandeelhouder van het bedrijf[/b].[/i]

Die laatste zin geeft sowieso aan dat hij nooit volledige zeggenschap zou kunnen hebben, en nu al helemaal niet meer.

Teveel mensen denken dat (bijvoorbeeld) een Dirk Scheringa bij de DSB-bank wel even de baas is. NOT. Je kunt best directeur zijn, voorzitter enz enz, maar zulke grote bedrijven zijn in handen van aandeelhouders en die geven fiat voor de dagelijkse dingen, maar bij grote zaken zijn zij de baas en eisen zij dat op ook.

Damn, de wereld is complexer dan velen denken zie ik alweer....



[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 14.04.2009 00:20[/i]

21.04.2009 15:20 • thomas
boeiend

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy