Gadgetzone.nl - Home

Review Acer Aspire One A150

  1 september 2008 13:53:32, door Robert Hagen,  


Gadgetzone-hoofdredacteur Robert Hagen is na een lange vakantie in de VS weer terug op Nederlandse bodem. Met de lage dollar van dit moment kun je de VS natuurlijk niet verlaten zonder een nieuwe gadget mee te nemen, en dat heeft Robert dan ook maar gedaan. Bij elektronicaketen Best Buy kon hij voor 399 dollar de Aspire One A150 van Acer niet laten liggen.Specs
De Aspire One A150 is een minilaptop met een 8,9 inch LED-TFT-scherm (1024 x 600), een 1,6GHz Intel Atom N270 processor, 1GB DDR2 SDRAM, 120GB harddisk, WiFi, ingebouwde webcam (0,3 megapixel), geheugenkaartlezer (SD/MMC/MS/MS Pro/xD) en Windows XP als besturingssysteem. Je krijgt er een nep-leren beschermhoesje en een compacte adapter bij.

Voor 29 dollar extra werd de A150 even onder handen genomen door de GeekSquad van Best Buy. Zij zorgden ervoor dat het apparaatje sneller functioneert door onder meer allerlei onnodige software en trial-versies van programma's eraf te halen en wat te sleutelen in het systeemregister. Een beetje computernerd kan dit natuurlijk zelf ook wel.

Behuizing
Een minilaptop ziet er door de kleine afmetingen al snel leuk uit, zo ook de A150. Dit apparaatje heeft echter als pluspunt de mooie, glanzende, blauw-zwarte behuizing. De A150 mag hierdoor zeker gezien worden. Een nadeel van al dat glanzende materiaal is echter dat het geheel al razendsnel helemaal vol zit met vingerafdrukken. Vooral op de zwarte rand rond het scherm kan dat bij sommige mensen tot irritatie leiden. De A150 heeft afmetingen van 249 x 170 x 29 mm en is vrij licht (995 gram).Acer Aspire One A150: vingerafdrukkenmagneetBeeldscherm
Het 8,9 inch beeldscherm van de A150 is van zeer goede kwaliteit. Het beeld is scherp en dankzij de LED-backlight zeer helder. De resolutie is 1024 x 600 pixels. Ook is de kijkhoek prima, maar dat is bij een minilaptop nou niet echt belangrijk. Wel jammer is dat Acer ook het beeldscherm erg heeft laten glanzen, waardoor je in lichte omgevingen soms last hebt van weerkaatsingen. Veel laptops hebben een dergelijk scherm, en het is iets waar je van moet houden. Sommige mensen prefereren een mat scherm.

Een bekend issue bij de Apire One laptopjes is dat het scherm gaat flikkeren als je de helderheid verlaagt. Dat is helaas ook bij dit exemplaar het geval. Bij de hoogste helderheid is er geen enkel probleem, maar zodra je de helderheid een paar tandjes lager zet om energie te besparen in de 'batterij-stand', begint het beeld licht te flikkeren. Dat flikkeren wordt veroorzaakt door apparatuur in de laptop, zoals de harddisk. Als de harddisk in gebruik is, flikkert het beeld. Acer heeft hier al een BIOS-update voor uitgebracht, maar deze zorgt er slechts voor dat je de helderheid tot een bepaalde stand niet meer kunt verlagen. Naar verluidt is er gewoon niets aan te doen, en zul je een nieuwe laptop bij Acer moeten eisen als je met het geflikker niet kunt leven.

Prestaties
De A150 start vrij snel op en presteert dankzij de nieuwe 1,6GHz Atom-processor en 1GB geheugen vrij goed. Windows XP draait zeer soepel en je kunt gemakkelijk meerdere programma's tegelijk open hebben. Internetten, waarvoor dit apparaatje eigenlijk min of meer bedoeld is, gaat dus perfect, maar ook Office-programma's en een grafisch programma als Paint Shop Pro kan deze Aspire One gemakkelijk aan. Wil je DivX-films afspelen? Ook geen enkel probleem.

Batterij
De levensduur van de (3 cell) batterij valt enigszins tegen. Gemiddeld houdt hij het amper een uurtje of twee vol. Je kunt natuurlijk een optionele 6 cell batterij erbij kopen, maar deze heeft als nadeel dat hij aan de achterkant iets uitsteekt. Het opladen van de accu gaat overigens wel zeer snel.

Ventilator
Net als elke laptop wordt ook de A150 na een tijdje warm en moet hij dus gekoeld worden. Daar zorgt een ventilator voor en die is duidelijk te horen als je de A150 in gebruik hebt. Het geproduceerde geluid is echter niet erg storend en valt in het niet bij wat je bij sommige andere laptops hoort. Geen groot minpunt dus.

Toetsenbord
Het toetsenbord is klein, maar fijn. Het is even wennen aan de toetsenindeling en het formaat van sommige toetsen, maar uiteindelijk merk je dat Acer een redelijk comfortabel toetsenbord heeft gecreëerd waar je prima op kunt typen. Langdurig werken op dit apparaat is niet aan te bevelen, maar daar is het dan ook niet voor bedoeld.

Touchpad
Het touchpad daarentegen is een iets ander verhaal. Het is vrij klein en lijkt in het begin wat minder gevoelig dan zijn grotere soortgenoten. Na wat gepruts aan instellingen valt het echter allemaal wel mee en is het een prima bruikbaar touchpad. Ook zul je even moeten wennen aan de knoppen, die er niet onder zitten, maar aan de zijkanten.

Uitrusting
De Aspire One A150 is goed uitgerust voor een apparaatje van dit formaat, met onder meer een multi-geheugenkaartlezer (naast SD/MMC ook MS (Pro) en xD), drie USB2.0-poorten, een netwerkaansluiting, koptelefoon- en microfoonaansluiting en VGA-poort. Naast de genoemde geheugenkaartlezer, is er nog een tweede kaartlezer aanwezig. Deze lust alleen SD-kaartjes en is puur bedoeld voor uitbreiding van de opslagcapaciteit. Dit kan handig zijn, maar of je dit ook veel zal gebruiken als je al een 120GB harddisk en een gewone geheugenkaartlezer hebt?

Verder beschikt de A150 over een 0,3 megapixel webcam waar je niet al te hoge verwachtingen van moet hebben, en een paar speakertjes waar een niet zo indrukwekkend geluid uit komt. Dat laatste is natuurlijk ook niet echt verrassend voor een laptop met deze afmetingen.Een beetje jammer is dat Acer de A150 niet heeft voorzien van Bluetooth. Dat zou toch wel leuk zijn geweest voor een apparaatje van dit formaat.

Conclusie
De Acer Aspire One A150 is zeker niet perfect, maar als je de relatief lage prijs in ogenschouw neemt is het een erg leuk, compleet en bruikbaar laptopje dat doet wat het moet doen. In Nederland kost de geteste uitvoering met Windows XP bij de meeste winkels 399 euro. De prestaties zijn prima, maar daar staat tegenover dat de batterij vrij snel leeg is en je grote kans hebt op een scherm dat licht flikkert bij de lagere helderheidsinstellingen. Het beeldscherm is wel van zeer goede kwaliteit (scherp en helder). Het toetsenbord is relatief comfortabel en het algehele design en de kwaliteit van de behuizing mag er zijn. Je moet wel tegen vingerafdrukken kunnen. Jammer dat Acer is vergeten Bluetooth toe te voegen.
zie ook Zie ook:
Minilaptop OneMix 2 Yoga aangekondigd
Acer kondigt laptop met 4K-scherm aan
Chromebooks Acer, HP en Samsung komen naar Nederland
Acer onthult 199 dollar kostende C7 Chromebook
Netbook Acer Aspire One 725 met dual-core AMD-processor
Acer voorziet nieuwe laptop van WiDi-technologieReageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (80)
01.09.2008 15:14 • Patrick
Is de breedte resolutie van "slechts" 600 pixels niet irritant bij het surfen. De meeste sites zijn toch gebouwd voor 1024 x 768 of hoger...

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 01.09.2008 15:15[/i]

01.09.2008 16:36 • Syl.The.Boy
Leuke minilaptop! Veel mooier als de Eee Pc's van Asus. Mij lijkt het ook wel wat om op vakantie ermee te surfen.

01.09.2008 19:59 • Robert
[quote]Patrick schreef op 01.09.2008 15:14:
Is de breedte resolutie van "slechts" 600 pixels niet irritant bij het surfen. De meeste sites zijn toch gebouwd voor 1024 x 768 of hoger...[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 01.09.2008 15:15[/i][/quote]
De breedte is 1024 en de hoogte 600. Is geen enkel probleem dus.

02.09.2008 08:09 • Patrick
bedoel inderdaad hoogte..

02.09.2008 14:24 • yo
meer scrollen

04.09.2008 11:26 • Syl.The.Boy
Ik heb zelf een laptop van Toshiba en gebruik het scrollen eigenlijk nooit. Wel heb ik er een draadloze muis bij waar ik wel mee scroll. Als ik de laptop gewoon op schoot heb zonder muis gebruik ik deze optie niet.

17.09.2008 17:06 • Crystal force
Ik heb 'm nu 3 weken, maar is echt een toppertje !
ook grafisch kon hij meer dan ik er van verwachte ! .. zelfs N4S2 en Google earth trekt hij !

17.09.2008 18:59 • Skippy
Even een vraag aan iedereen die er hier al één heeft. Ik heb die van mij nu een weekje en ik heb er nog niet heel veel mee gedaan, maar de ventilator is bij mij in principe altijd aan het blazen en ik word er een beetje simpel van. Is dat bij jullie ook, of moet deze echt terug?


20.09.2008 18:04 • floep
kleinere laptop = sterkere koeling nodig. Hij blaast dus ook veel. En hij kan beter te veel blazen dan te weinig.

Ik vind sommige punten uit dit artikel toch echt overdreven kinderachtig. Vingervet magneet, niet aanstellen, ik heb een 17inch scherm vol vingerafdrukken en ik merk het niet eens.

en over bluetooth, ooit van die usb connectors gehoord die nog geen cm uitsteken? Zowieso, je hebt geen bluetooth nodig, als je juist met die laptop overal kan zitten. Dan heb je amper een telefoon of dergelijke nodig.

21.09.2008 03:53 • Max
Nuja ik vind bluetooth standaard erin dus wél een pré. Zowat elke gsm heeft het dan verwacht ik dat ook van een netbook.

Overigens is kleinere laptop sterkere koeling echt onzin. Ten eerste zitten er andere processoren in die minder warmte veroorzaken en ten tweede zijn ze minder krachtig wat dus ook minder warmte met zich meebrengt.

Vingerafrukken-magneet zal mij ook een zorg zijn maar omdat deze review niet alleen voor jou en mij zijn geschreven en andere mensen het wel een issue vinden is het logisch dat het wordt opgemerkt.

P.s. het blowen van de ventilator kan ook te maken hebben met je omgevingswarmte. Hoe warmer het is des te sneller gaat ie blowen.

21.09.2008 17:45 • HANSIE
Hallo allemaal. Sinds twee weken heb ik nu de Aspire One-A110-Aw. Dus degene met 512 mb en 8gb flash disk. Prima laptopje tot dusver. Echter alleen dat Linux....verschrikkelijk. Heb gelijk XP geinstallerd en dat werkt prima. Nu nog een klein probllempje met het display. Het display staat nu ingesteld op 800x600 en dat moet zijn 1024x600. Helaas kan ik het niet veranderen in de eigenschappen van het beeldscherm. Alleen de keuze uit 800x600. Weet iemand wat ik hieraan moet doen. Alvast bedankt, Hans.

21.09.2008 17:51 • Max
Ze zijn er toch sowieso met XP standaard erop???

25.09.2008 10:48 • Skip
hoe lang houdt de batterij het bij jullie eigenlijk vol?

25.09.2008 10:57 • skip
toch nog even over de koeling, wsnt ik wil even weten of het normaal is.
Je voelt de mijne zeg maar constant werken. Hij blaast dus constant. Niet als je even niks doet dat ie er mee ophoudt.

28.09.2008 04:32 • Ronny
Ik heb zelf de AAO 150AW (Witte) en deze heeft linpus linux erop.
De batterij gaat max 2.2 uur mee (de 3 cells batterij he)

30.09.2008 14:16 • Bastian
Om terug te komen op de koeling, ja hij blaast hier ook constant. Echter is er al een tooltje beschikbaar, voor zowel linux als windows om de fan te regelen.. Ik heb het kantelpunt op 65 graden staan en hij blaast nu alleen nog maar als ie het echt zwaar heeft. Volgens de website van het tooltje is zelf 70 graden geen enkel probleem. Download hier: http://www.computentsystems.de/aceraspireonefancontrol/

04.10.2008 21:23 • astrid
Ik heb de acer one a150 net. Ik vind hem zo traag, is dat normaal>

06.10.2008 16:37 • Martijn V. D.
Net binnen, XP PRo er op en Office 2007.
via USB IDE verloop boot van USB CD.
Alle XP Drivers van collega. Super Multimedia dingetje. STreaming DVD van een NAS op mijn 42" Plasma. VGA uit.
even geprobeerd of ik Guitar Rig kon gebruiken met een USB geluidskaart. Helaas dit trekt hij niet. Maar daar is het niet voor bedoeld!

Martijn


21.10.2008 20:33 • Jan Stender
Ik krijg mijn Acer over een paar weken
Als ik het artikel zo lees,zit er dus wel speakertjes in de laptop?
Bij een BCC filiaal zag ik de Acer werkend staan,met losse pc speakertjes

21.10.2008 20:40 • Robert
De Aspire One heeft gewoon ingebouwde speakertjes ja.

25.10.2008 08:11 • Dolfie76
ik heb 'm nu 2 weken, maar krijg het maar niet voor elkaar om het apestaartje via het toetsenbord te krijgen.... weet iemand welke toets hiervoor nodig is.....ik ben nu aan het copy / pasten....

25.10.2008 11:13 • Robert
Het apestaartje? Je bedoelt echt de '@'? Daar heb ik totaal geen problemen mee. Misschien is er iets mis met je toetsenbord?

27.10.2008 16:04 • Michiel
[quote]ik heb 'm nu 2 weken, maar krijg het maar niet voor elkaar om het apestaartje via het toetsenbord te krijgen.... weet iemand welke toets hiervoor nodig is.....ik ben nu aan het copy / pasten....[/quote]

Probeer is de toets ctrl+shift dan zet hij het toetsenbord weer op americaans en kun je gewoon weer het Apenstaartje gebruiken zoals je wenst

01.11.2008 13:01 • John
Misschien een stomme vraag van een digibeet: Hoe krijg je programma's op deze laptop als er geen dvd of cd-rom op zit?

01.11.2008 18:15 • stefan lousberg
[quote]John schreef op 01.11.2008 13:01:
Misschien een stomme vraag van een digibeet: Hoe krijg je programma's op deze laptop als er geen dvd of cd-rom op zit?[/quote]

Gewoon via de cardreader of memory stick,

En als perse via de cd moet kun je altijd nog een USB cdrom aansluiten

07.11.2008 13:04 • g
heeft die laptop een cd of dvd speler

11.11.2008 19:27 • x
Neen geen cd/dvd speler.

Je kan programma's en data ook draadloos uit een andere PC halen.

15.11.2008 11:57 • Zirkje
Ik heb een supermooie slimdrive van LG gekocht. Dus dvd/cd branden afspelen via de usb. Dat ding is net zo mooie glanzend wit als de Aspire One. Maar ok ik heb zelf ook een vraag. Onder de batterij zit een vakje/slot voor een simkaartje, waar zou dit voor zijn ? Voor mobiel internet ?? En hoeveel SD geheugen zou hij aankunnen in het aparte sd slot aan de linkerkant voor extra opslag ? Ik vind hem overigens geweldig, en kan mij totaal niet vinden in de minpuntjes van Robert Hagen. Echt NIET ! Maar ok ieder zo zijn mening. Ik gebruik hem voor in en om het huis en voor videobewerking pak ik de Acer Aspire 3700 TT van mijn zoontje !

15.11.2008 18:38 • E
Hee,
ik ben van plan m te gaan kopen,
maar las ik nou net iets erover dat er geen cd/dvddrive inzit?


15.11.2008 19:29 • Martijn
Wat moet je op een laptop met een cd/dvd drive? Althans ik hoop toch dat je hem NAAST een desktop pc gebruikt? Dan kun je altijd alle beschikbare drives in een netwerk gebruiken.

16.11.2008 15:02 • Denise
Ik ben van plan deze mini-notebook te kopen, weet iemand of je hier games mee kan spelen. Het zou gaan om spelletjes tot 100MB (hidden object games, time-management games etc.) Anders gaat de koop niet door

18.11.2008 10:35 • tawhiz
Ik heb m nu een week of 4 maar loop regelmatig tegen problemen met de netwerkverbinding...
De meeste wpa2-verbinding zijn niet te gebruiken (ondanks dat ik de nieuwste drivers heb opgehaald bij de fabrikant van de netwerkmodule)
WPA is geen probleem maar WPA2 lukt in 9 van de 10 gevallen niet..

Iemand dezelfde ervaring? (oplossing?)

03.12.2008 23:15 • Gisae
Ik heb hem hier nu ook 2 weken (a110)
Prima dingetje voor €180,-. Direct XP erop gezet, een hoop zitten tweaker, en het ding boot een stuk sneller dan de a150 in het filmpje. Heel af en toe hick-ups, maar niet storen. Met een micro-usb bluetooth dongeltje verbinding gemaakt met mijn telefoon zodat ik overal web&walk plus snelheden heb. Ideaal, ook in de collegezaal.

14.12.2008 21:50 • Jernau Gurgeh
Waar vind je hem voor 180 euro? De goedkoopste die ik snel kan vinden kost 220 euro (verkoper adverteert op Google). 180 euro zou helemaal te gek zijn

25.12.2008 13:26 • Arno
ik heb dezelfde vraag : Onder de batterij zit een vakje/slot voor een simkaartje, waar zou dit voor zijn ? iemand een antwoord ???

09.01.2009 15:30 • Marion
Vraag....: leuke laptop maar een groot probleem, hij loopt vast als je hem in de stand-by stand wil zetten, hij is nu al 2 keer terug bij de leverancier geweest en zeker zo`n 30 keer op de harde manier aan/uit geschakeld, kortom ik ben een stuk minder enthausiast !! iemand anders met dit probleem???

10.01.2009 17:43 • timm
hallo, ik krijg de laptop dinsdag en het lijkt me een geweldig ding,maar als er geen cd/dvd in zit hoe krijg je dan programma's erop? hoop dat ik hier mee geholpen zal worden. grts

15.01.2009 20:56 • thomas
je zou ook paar berichten terug kunnen lezen dan zie je hoe je dvd kan aansluiten via usb

17.01.2009 22:50 • jeppe
Kan iemand vertellen hoe lang het duurt om de batterij op te laden?

18.01.2009 19:13 • alamaster
ik heb hem zelf het duur ongeveer 45 min van een lege accu naar een volle het is een leuke en handige laptop. het is in het begin wel wennen maar uiteindelijk de prijs zeker waard

19.01.2009 15:39 • Eric Odijk
Ik overweeg de A110 met Linux aan te schaffen. Wat betreft internet: ik heb een WinMob6 Smartphone van HTC en die kan zijn internet connectie sharen, zowel via BT als via USB. Dat laatste lukt me met mijn gewone Acer laptop prima, ook op het werk met een XP machine krijg ik het voor elkaar.
Maar ik wil weten of dit met Linpus Lite op de Acer One ook gaat lukken.
Ik heb er een zien liggen bij Dixons voor 229 en via internet kan je ze al voor 200 halen.
Ik kreeg het daarnet niet voor elkaar bij Dixons, misschien kan ik bij de MediaMarkt even proberen. Maar als jullie weten of het kan... graag.
Zo ja, dan koop ik hem (wit, mooooooi)

21.01.2009 18:14 • Lindsy
ik twijfel nog of ik hem zou kopen..
ik heb hem ergens gezien voor€200,- maar met linux.. kan ik er dan gewoon windows XP op zetten?? ik heb totaal geen verstand van computers.. maar ik heb wel gehoord dat linux niet zo heel goed is...

groetjs Lindsy

22.01.2009 15:04 • Koen
Draait hier Windows Live Messenger ook snel en goed op??

22.01.2009 15:32 • Robert
[quote]Koen schreef op 22.01.2009 15:04:
Draait hier Windows Live Messenger ook snel en goed op??[/quote]
Ja, Windows Live Messenger draait prima.

22.01.2009 17:22 • Martijn
[quote]Koen schreef op 22.01.2009 15:04:
Draait hier Windows Live Messenger ook snel en goed op??[/quote]

Dat werkt op een computer met een kwart van de specificaties!

22.01.2009 19:36 • Koen
Okay, bedankt, want ik heb hier een IBM Thinkpad 600E liggen die zo traag met Windows Live Messenger omgaat dat het gewoon niet meer leuk is.

26.01.2009 16:52 • MM2
[quote]Vraag....: leuke laptop maar een groot probleem, hij loopt vast als je hem in de stand-by stand wil zetten, hij is nu al 2 keer terug bij de leverancier geweest en zeker zo`n 30 keer op de harde manier aan/uit geschakeld, kortom ik ben een stuk minder enthausiast !! iemand anders met dit probleem??? [/quote]

Hier hetzelfde, heb de A-150 een week of twee, heb sinds eergisteren ook dat ik hem niet meer uit de standby krijg nadat ik hem heb dichtgeklapt. Het powerlampje knippert ook niet nmeer oranje zoals voorheen maar blijft helemaal groen. Alleen het helemaal uitzetten door de aan/uit knop 5 seconden in te drukken helpt nog. Daarna start hij gelukig wel weer gewoon op.... Advies van Acer Support: Helemaal resetten en bios flashen, maar ik kreeg de indruk dat er 'meer' aan de hand was. Mijn vraag/probleem werd namelijk zo snel 'herkend' en het antwoord is zo standaard dat ik wat argwanend wordt. Nu eerst 'even' alle data backuppen voordat ik de zaak noodgedwongen leegpoets. Balen!

28.01.2009 14:21 • Eric Odijk
Het is de A150 in het wit geworden, met XP erop. Draait lekker!
Ik kocht eerst een Asus eeePC 900HD met XP, maar dat toetsenbord is stukken priegeliger en ziet er krakkemikkig uit.
Geruild, eerst een Toshiba geprobeerd (onhandig want zwarte toetsen met groene opdruk kan ik niet lezen bij huiskamerlicht) en dus toch deze Acer One.
Vooral het toetsenbord, verrassend ruim voor een laptopje van dit formaat.
Eerst Windows Update gedraaid en dan Office en McAfee eraf.
OpenOffice.org en Avast erop, en het gaat uitstekend.
Had alleen een foutmelding met het installeren van de software voor mijn Sitecom mini-BT plugje.
Nog eens proberen.

29.01.2009 18:42 • Sgaatiie
[b][u]Mooi !!
ik wil die ook ![/u][/b]

03.02.2009 13:36 • Marion
[quote]Hier hetzelfde, heb de A-150 een week of twee, heb sinds eergisteren ook dat ik hem niet meer uit de standby krijg nadat ik hem heb dichtgeklapt. Het powerlampje knippert ook niet nmeer oranje zoals voorheen maar blijft helemaal groen. Alleen het helemaal uitzetten door de aan/uit knop 5 seconden in te drukken helpt nog. Daarna start hij gelukig wel weer gewoon op.... Advies van Acer Support: Helemaal resetten en bios flashen, maar ik kreeg de indruk dat er 'meer' aan de hand was. Mijn vraag/probleem werd namelijk zo snel 'herkend' en het antwoord is zo standaard dat ik wat argwanend wordt. Nu eerst 'even' alle data backuppen voordat ik de zaak noodgedwongen leegpoets. Balen!

Dat gaat niet helpen ben ik bang, Acer heeft dit bij de mijne al gedaan en het probleem bleef, hij staat nu opnieuw bij de zaak waar ik hem gekocht heb Ze gaan hem opnieuw uitgebreid testen nu hij voor de 2de keer terug is bij Acer vandaan, ik geef het bijna op !! dan wil ik simpelweg een andere of mijn geld terug

06.02.2009 13:51 • Jox3x
Super heldere review. Zo lees je ze maar
weinig. Deze mini laptop is gaaf.

08.02.2009 22:00 • MM2
Kreeg een vaag bericht terug van de Acer helpdesk: "[i]een laatste mogelijke oplossing zit in het stroomprofiel ePower Management. Kijk of hier een verkeerde instelling in zit? Probeer ook de batterij een keer los te koppelen. En eens zonder batterij hetzelfde te doen. Kijk of het probleem dus ook voorkomt als het alleen aan de netstroom is gekoppeld. Is ook dit het geval, dan is er een reparatie nodig."[/i]. Met het e-Powermanagement (Gewoon de energieprofielen in XP blijkt ...)is niets mis. Zowel op accu als op netstroom komt het probleem voor, gebeurt ook ineens en gaat naar een paar dagen soms ook ineens weer weg. Ik kan het nog niet reproduceren. Ik heb nu op andere fora zitten zoeken en daar kwam het probleem ook veelvuldig voor. Typisch gevalletje van een hardware/software-combinatiebug zegt men daar. Het kon ook te maken hebben met usb apparatuur (bijvoorbeeld Muis) die problemen geeft als je overschakeld van netstroom op accu. Volgens een aantal Amerikaanse forummers zit het echter in de draadloze netwerkadapter die het spul vast laat lopen omdat deze niet in slaapstand wilgaan. Heb de energiebesparing van die Atheros-kaart nu uitgezet, tot nu toe gaat het goed. Even afwachten voordat ik hem terugstuur naar Acer

09.02.2009 21:55 • erik47
In het apparaatbeheer van xp de webcam uitschakelen en het stand by en slaap probleem was bij mij weg. Ik was daar ook al maanden naar op zoek en heb het ergens toevallig op internet gevonden (hoe kom je daar anders achter?). Ik vindt stand by een must voor dat ding, maar er zijn blijkbaar maar weinig mensen die zich daaraan storen

11.03.2009 20:06 • Anonymous1990
Ik ben er nog niet helemaal uit welke versie ik moet nemen, ik wil de Netbook gewoon gebruiken voor vakanties enz.
kan iemand me wat advies geven

29.03.2009 14:14 • Dennis
Ik weet niet of deze vraag al gesteld is

Is het windows viste of xp of kan het allebei


11.04.2009 10:15 • Mike
Ik wil ook de acer Aspire A150 gaan kopen. Maar is het echt zo erg dat flikkeren(op je scherm?), en flikkerd hij uperhaupt wel?

13.04.2009 19:02 • Mike
plz wil iemand antwoorden?

04.05.2009 09:06 • muziekaapje
[quote]Zirkje schreef op 15.11.2008 11:57:
...Onder de batterij zit een vakje/slot voor een simkaartje, waar zou dit voor zijn ? Voor mobiel internet ?? En hoeveel SD geheugen zou hij aankunnen in het aparte sd slot aan de linkerkant voor extra opslag ? ...[/quote]

ik heb er nu 16GB SD inzitten... ik geloof dat 32 ook geen probleem moet zijn. ik heb er overigens trippleboot macOSX / Windows XP / Ubuntu 9.04 opzitten en alle 3 werken ze als een trein... met een beamer of groter beeldscherm kun je 'm vergelijken met een standaard school/werk computer (niks fancy maar gewoon prima bruikbaar voor werk.) overigens even over dat simkaartslot: er zijn edities van de aspire one met ingebouwde 3G module (mobiel internet), met verstand van micro-electronica (of een hele vaste hand) kun je voor zo'n 89€ via ebay zelf je aspire ombouwen... google zal je vertellen hoe. (maar niet iedereen wil met een soldeerbout in z'n laptop hangen.)

04.05.2009 09:09 • muziekaapje
[quote]Mike schreef op 11.04.2009 10:15:
Ik wil ook de acer Aspire A150 gaan kopen. Maar is het echt zo erg dat flikkeren(op je scherm?), en flikkerd hij uperhaupt wel? [/quote]

ik laat het scherm op een normale lichtsterkte staan en heb GEEN last van flikkeringen ... ook hier gaat de batterij 2,2 / 2,1 uren mee...

21.05.2009 09:10 • gebruiker
Het scherm flikkert helemaal niet bij mij. Ik heb 6 cell batterij, steekt wel iets uit en is iets zwaarder, maar > 4 uur draaien is geen probleem. Had de Linpus versie met SSD, maar dat is echt ellende voor een niet linux kenner. Nu "zelfde" ding gekocht met HD en XP, wat een veraademing dan ineens weer. Wireless, bluetooth, cardreader, netwerk, nas, video - alles gaat uitstekend. Processor lekker snel, Office probleemloos. Aanrader.

24.05.2009 18:41 • Mike
Hey, en dan weer een vraag van mij, welke editie bevelen jullie mijn aan? Ik maak website's, ik download vaak via het usenet, en wil er ook een goede virusscanner op.

alvast bedankt!

24.05.2009 18:42 • Mike
[quote]Mike schreef op 24.05.2009 18:41:
Hey, en dan weer een vraag van mij, welke editie bevelen jullie mijn aan? die van 1gb met Xp of met 2GB met xpIk maak website's, ik download vaak via het usenet, en wil er ook een goede virusscanner op.alvast bedankt! [/quote]

24.05.2009 19:57 • Patrick
Nou iig geen netbook zoals deze. Het scherm is toch veel te klein om websites op te gaan ontwikkelen???

24.06.2009 19:57 • Maxkeuitbrabant
zou ik hierop vista kunnen pleuren, 32 bit? heb ik ook bij andere oude xp laptop gedaan maar zou deze dat trekken? later

30.06.2009 01:35 • herman
Ik heb een Acer Aspire One met XP. Nu heb ik twee vraagjes, klopt het dat er geen herstel CD bijzit en kun je extra geheugen plaatsen en zo ja, hoe?

Bedankt!

30.06.2009 13:45 • Maxkeuitbrabant
hoi herman, er zit id geen herstel cd bij maar dat is geen probleem, herstellen kan gewoon via de pc zelf, tenminste bij mij wel verder moet je voor meer geheugen een grotere geheugenkaart bestellen bij een gespecialiseerde winkel/ fabrikant. Dit is vaak wel facking duur, aangezien het voor zon mini ding is. maar nogmaals, zou ik hierop vista kunnen pleuren, 32 bit? heb ik ook bij andere oude xp laptop gedaan maar zou deze dat trekken? later

30.06.2009 22:03 • herman
Hoi Maxkeuitbrabant, bedankt voor het antwoord, alleen, hoe stop je zo'n geheugenreepje erin?
Als ik weet, waar dat moet, dan kan ik ook zien, wat er in zit! En dan weet ik ook, wat ik eventueel moet kopen. Groet!

01.07.2009 13:43 • Maxkeuitbrabant
hoi herman, daarvoor moet je hem egk openschroeven omdat er geen ingang zit voor het intern geheugen. Ik zelf zou er gewoon mee naar de winkel gaan en vragen of zij het voor je doen, dit ivm de schade. Ik weet zo ook niet welke het precies moet zijn.;)maar nogmaals, zou ik hierop vista kunnen pleuren, 32 bit? heb ik ook bij andere oude xp laptop gedaan maar zou deze dat trekken? later

01.07.2009 15:03 • Jasmijn
Hallo,
Ik wil denk ik de witte versie met XP of de One D250, maar de One A150 kan ik nergens meer vinden! Welke bevelen jullie?

02.07.2009 14:24 • Maxkeuitbrabant
hoi Jasmijn ik zou gewoon de One A150 doen, is op een aantal punten slimmer maar het blijft jou keuze;) en als je niet kan vinden gewoon bestellen op internet of vragen bij de winkel of ze hem voor je bestellen, heb ik ook gedaan. maar nogmaals, zou ik hierop vista kunnen pleuren, 32 bit? heb ik ook bij andere oude xp laptop gedaan maar zou deze dat trekken? later

28.07.2009 22:12 • flamelf
nja, deze blog is volgens mij door computer leken gemaakt zo als ze het zelf beschrijven (na wat gepruts/laten versnellen door een bedrijf) als je dit niet eens zelf kan, lijkt het mij niet dat je wel een fatsoenlijke review kan maken, tog?

29.07.2009 13:20 • hans
neeh je kan er geen vista op pleuren.
straks kan je er wel windows 7 opleuren.
pfff wat een taal....

14.10.2009 20:32 • killian
krijg geen bluetooth verbinding hoe kan dat?
zie alleen maar bluetooth apparaat niet gevonden. Op mijn andere laptop geen probleem?

13.11.2009 22:01 • helen
Ik heb hem ook alleen mijn batterij doet het niet, hij laadt nit op en wordt niet herkent. Ik heb een nieuwe batterij gehad en die deed het 1 keer en toen was het weer klaar.
Herkent iemand dit ?

07.01.2010 21:33 • Marloes
Help!!!
Mijn netbookje doet het alleen als de acculader erin zit. Wanneer ik de stekker eruit haal. dan stopt mijn netbook er ook mee!
Wat is er dan kapot?
Wie weet wat ik eraan kan doen?


13.01.2010 16:51 • Marc
Hi Marloes,

Ik heb hetzelfde probleem: de accu laadt niet meer op (bij het aansluiten op de voeding is het ledje voor opladen roodgekleurd en begint na enige tijd te knipperen in rood; de accu wordt niet opgeladen). Het eruithalen v/d accu en er weer in steken helpt niet.
Vandaag bij de Dixons langs geweest om accu te laten vervangen: er blijkt op de accu slechts 6 maanden garantie te zitten! (terwijl op de netbook een jaar garantie zit) Omdat deze 6 maanden zijn verlopen zeiden ze dat het waarschijnlijk goedkoper is om een nieuwe accu te bestellen dan deze op te sturen naar Acer Service Suppport....

Dus mocht je hem korter dan 6 mnd in je bezit hebben zou ik zsm de accu laten omruilen...

Groeten,
Marc

29.06.2010 14:51 • Help me!
Ik heb sinds januari een acer aspire one mini laptop en het bevalt me echt super goed! Alleen sinds een paar dagen: hij laat maar tot 83% of 84% op. Als je de muis erop houd geeft ie aan dat ie nog aan het laden is, maar hij blijft op 84% staan Alvast bedankt...

06.07.2010 20:13 • james
ik heb er ook een, en ik heb vandaag een prepaid internet kaartje gekocht van vodafone, omdat ik had gezien dat er achter de batterij een simkaart slot zit. Nu heb ik geprobeerd om de simkaart erin te stoppen maar er zit gewoon tape voor en dat krijg ik er niet uit. Ik heb de simkaart langs de tape geschoven maar hij gaat er maar een paar milimeter in?? GVD had ook 20 internet tegoed gekocht maar daar heb ik nu dus geen fuck aan want het schijnt een dummy slot te zijn. Echt idioot gewoon, waarom een iets erop zetten dat niet te gebruiken is???

Ben trouwens ook niet te spreken over de klante service van acer. Ben daar laatst langsgeweest i.v.m het niet opstarten van de computer. Op het internet bleek het een bekend probleem te zijn, maar daar wisten ze van niets?? heb het uiteindelijk opgelost door de bios te flashen.

19.08.2010 13:09 • Frans
@James...hoe heb je je probleem precies opgelost? De Acer van een vriend van mij heeft exact hetzelfde...

18.05.2012 22:01 • Sanny
IK heb een acer apire one zg5 en mijn accu laad niet meer op. We hebben al een nieuwe accu gekocht maar deze laad hij ook niet op.... wie weet waar dit aan ligt? en uiteraard garantie is verlopen.....

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

30-01Deze iPhone van titanium is geïnspireerd door de Tesla Cybertruck (video)

30-01Elektrische Hummer bevestigd door GMC (video)

30-01Zo ziet de eerste smartwatch van Oppo eruit

24-01Maak je eigen Raspberry Pi mini-arcadekast

07-01Sony verrast op CES met elektrische auto Vision-S (video)

20-12Hyundai laat 'vliegende auto' zien op CES 2020

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Sony komt weer met fantastisch PS4-reclamefilmpje!
Sony komt weer met fantastisch PS4-reclamefilmpje!
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
PlayStation 4 is op één na best verkochte console aller tijden PlayStation 4 is op één na best verkochte console aller tijdenDe Sony PlayStation 4 is de op één na best verkochte gameconsole aller tijden. Dit kwartaal gingen 2,8 miljoen exemplaren van de PS4 (en PS4 Pro) over de toonbank, terwijl in het vorige kwartaal al de mijlpaal van 100 miljoen werd bereikt. Daarmee passeerde de PS4 de eerste PlayStation, waarvan er 102,5 miljoen zijn verkocht. »
Chinese smartphones
Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa
Xiaomi komt met nieuwe 256GB-versie Redmi Note 8 Pro Xiaomi komt met nieuwe 256GB-versie Redmi Note 8 Pro
Blackview introduceert A80 Pro Blackview introduceert A80 Pro
Vivo S5 laat niet lang meer op zich wachten Vivo S5 laat niet lang meer op zich wachten
 Meer nieuws over Chinese smartphones 
Nostalgie
Toshiba A100F kleinste full HD camcorder Toshiba A100F kleinste full HD camcorderToshiba heeft de kleinste full HD camcorder ter wereld aangekondigd, de A100F. Deze is voorzien van een 1,8 inch harddisk met een capaciteit van 100GB, een 1/3 inch CMOS-sensor, een SDHC-slot, een 3 inch lcd-scherm en 10x optische zoom. Het apparaat kan video opnemen met een resolutie van 1920 x 1080 met 60fps en 16bit/48kHz Dolby digital stereo-geluid (384kbps). Daarnaast kun je er foto's mee maken met een resolutie van 2 megapixels. »
Volg Gadgetzone 

GADGETZONE © 2005-2019
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy