Gadgetzone.nl - Home

Review Keyport Slide

 25 februari 2008 21:37:20, door Eric Groenewoud,  


Nee, geen digitaal stukje techniek dit keer. Sterker nog, geen enkele vorm van elektronica. Als gadgetfreak is het altijd leuk om de nieuwste elektronische producten als eerste te kunnen testen, maar zelden gaat het om een uniek en compleet nieuw product. Deze review wordt anders. Ditmaal testen we een product waarvan er slechts 75 eerder ter wereld verkocht zijn: de Keyport Slide no. 01.01.0076!

Weg met de sleutelbos
De Keyport Slide is een compleet nieuwe en innovatieve gadget die de ingeburgerde sleutelbos overbodig maakt. Wie verwacht had dat de sleutelbos aan een stille dood zou sterven en enkel nog vervangen zou worden door de plastic toegangspasjes, heeft het mis.

Er is vorig jaar al wel het een en ander verschenen over de Keyport Slide, maar daarna was het enige tijd stil. Bij navraag bleek dat er druk werd gewerkt aan een nieuw en verbeterd ontwerp waarvan in januari 2008 de eerste 100 de markt zijn op gegaan als de Keyport Slide Limited Edition.

Gadgetzone heeft de 76ste Keyport Slide kunnen bemachtigen en de eerste indruk bij het openen van de verpakking was zeer positief!

Keyport Inc., een Amerikaans bedrijf, is er namelijk in geslaagd om de toch altijd lastige/prikkende sleutelbos te reduceren tot een schitterende aluminium houder, waarin 6 sleutels bevestigd kunnen worden, waarvan 1 autosleutel (inclusief elektronica, niet getest door Gadgetzone). De zeer stijlvolle houder heeft een praktisch formaat (7 cm lang, 2,8 cm breed en 2 cm hoog) en weegt inclusief sleutels slechts 80 gram! Daarnaast biedt Keyport levenslange garantie op de Keyport Slide.








Een oplettende lezer heeft waarschijnlijk al ontdekt dat de standaard sleutels niet direct in de Keyport Slide zullen passen. Deze zullen eerst moeten worden aangepast door Keyport.

Wanneer je, na het lezen van deze review, zelf ook een Keyport wilt hebben, ga je als volgt te werk:

Stap 1: Je plaatst online een bestelling op de Keyport website en betaalt met creditcard of PayPal.

Stap 2: Je bezoekt je schoenmaker of doe-het-zelf-zaak en laat je 6 sleutels bijmaken (als je geen extra kopie hebt liggen)

Stap 3: Je ontvangt van Keyport een pakket, met daarin een retourenvelop en verzendinstructies om je sleutels bij Keyport te krijgen (zie hier voor meer info). Uit veiligheidsoverwegingen is nergens je adres op het pakket te vinden. Je e-mailt Keyport Inc. een adres toe waar de uiteindelijke Keyport Slide moet worden afgeleverd (bijvoorbeeld je werkadres of het adres van familie of kennissen). Uiteraard kan je huisadres ook, maar dit is niet altijd aan te raden aangezien waarschijnlijk je huissleutels ook in de uiteindelijke keyport komen te zitten.

Het slijpen en het geschikt maken van extra sleutels kan vooralsnog helaas alleen nog bij Keyport zelf, in Las Vegas. Prijzen voor een extra sleutel variëren tussen de 5 en 8 dollar per sleutel (hier zijn de verzendkosten terug naar Nederland bij inbegrepen (standaard bezorging)).

Stap 4: Je verstuurt de retourenveloppe in combinatie met dit formulier naar KeyPort.

Stap 5: Je wacht af...

En jawel, dan is er post! De Keyport Slide werd keurig door FedEx (aangetekend) bezorgd en zat in een metalen box verpakt. Aan de verpakking is ook een (voor zichzelf sprekende) gebruikersinstructie toegevoegd.

De Keyport Slide zelf is in een oogopslag schitterend. Het is direct duidelijk dat het hier gaat om een sterk staaltje vakmanschap en een zeer mooi afgewerkt en doordacht product. Het serienummer staat keurig in de zijkant gegraveerd. De sleutels schuiven na het indrukken van de 'sliders' gemakkelijk naar buiten en 'locken' vast zodra de sleutel volledig is uitgeschoven. Om de sleutel vervolgens weer op te bergen, geldt dezelfde handeling maar dan in omgekeerde beweging.






In de praktijk
Het gebruik van de Keyport went zeer snel. Met name omdat de sleutels altijd op dezelfde plek zitten (en ook de sliders voor de oplettende lezer gemerkt zijn door middel van één, twee of drie inkepingen) grijp je zelden mis.

De grootte van de Keyport maakt dat hij gemakkelijk in een broekzak of tas is mee te nemen en voorkomt dat je sleutels, wanneer je gaat zitten, in je bovenbeen prikken. De ruimte voor zes sleutels zal voor de meeste mensen genoeg zijn.

Mocht dit nou niet het geval zijn, en heb je incidenteel een of twee sleutels die je bijvoorbeeld voor een vakantie, zou willen vervangen of thuis wilt laten, dan is de Keyport Slide gemakkelijk te openen. Je kunt de sleutels daarna gemakkelijk verwijderen en/of vervangen.








Overigens is het af te raden om de Keyport Slide in de broekzak of tas te stoppen in combinatie met bijvoorbeeld een telefoon of iPod. Het blijft metaal, waardoor er snel krassen kunnen ontstaan... Maarja, dit deed je waarschijnlijk met je huidige sleutelbos ook al niet.

Alles op een rij...
Uiteraard zijn er altijd enkele verbeter- en minpunten te vinden. Zo gaat het uitschuiven van de sleutels soms wat stroef, maar Keyport geeft op de website aan dat dit gaande weg soepeler zal gaan.

Daarnaast is het uiteraard een extra stap om sleutels eerst bij te laten maken en ze vervolgens naar de States te moeten sturen. Dit alleen kost al zo'n 4 tot 6 dagen. Vervolgens duurt het minstens net zo lang voordat je je aangepaste sleutels in huis hebt. Ook zou een leren hoesje geen overbodige luxe zijn om krassen op andere producten te voorkomen.

Een punt waar nog niet over geschreven is, is dat niet iedereen het een prettig idee zal vinden om zijn huissleutels zomaar per post naar een ander continent te zenden. Ondanks dat het bestel- en verzendproces goed in elkaar zit, is dit toch een veel gehoorde reactie.

Het laatste minpunt is toch wel de prijs. De Limited Edition Slide is namelijk verkrijgbaar voor 295 dollar! Zelfs met de huidige dollar koers is dit een aardige investering. Hierover worden nog belasting en importrechten geheven, waardoor het geheel uit komt op ongeveer 300 euro.

In de toekomst verwacht Keyport overigens ook een goedkopere variant op de markt te brengen, welke vooral zal bestaan uit plastic. Daarnaast ligt het ook in de planning om andere 'tools' geschikt te maken voor de Keyport.

Samengevat...
De keyport is, ondanks de prijs en de genoemde minpunten, naar mijn mening een fantastisch product waar ik zeer positief over ben. Het is niet alleen een leuke gadget waar veel mensen nieuwsgierig op zullen reageren, maar ook een zeer praktisch product dat (als Keyport een succes wordt en blijft) mee zal gaan totdat echt alle sleutels vervangen zijn door plastic. Een ding is zeker, ik lever de mijne voorlopig niet meer in!

Geschreven door Eric Groenewoud











zie ook Zie ook:
Review Android-mini-pc MK809 III B
Microsoft Street Slide: beter dan Google Street View? (video)
Review LG HB965 DF homecinemaset
Review PConTV
Review Blu-ray-speler LG BD370



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (9)
24.02.2008 17:31 • DDmen
leuke review alleen ik ziet het nou al gebeuren dat mensen er messen in steken...

24.02.2008 19:59 • Max
Ik houd het wel bij mijn Montblanc keyholder... vind dit maar een dik ding worden...

24.02.2008 22:49 • Ronaldo
Gaaf product man, wel aan de dure kant!
Wanneer komen ze uit met een memorystick, zaklampje en zakmes Leuk om weer is een andere review te lezen!

26.02.2008 01:04 • Gisae
Ik heb maar 2 sleutels, auto en huis :+

28.02.2008 18:50 • Peter
Ziet er strak uit! Jammer dat je je sleutels op de bus moet doen, maar verder een hele verbetering... Heb zelf precies 6 sleutels

16.05.2008 10:29 • Johnny
Wat een schijtprodukt zeg!!
Ik maak hem zelf al jaren op de freesbank voor de helft van de prijs.

Ik zie wel in de review als er mensen intresse hebben.

Groet Johnny

17.01.2009 21:08 • Rais
[quote]Johnny schreef op 16.05.2008 10:29:
Wat een schijtprodukt zeg!!Ik maak hem zelf al jaren op de freesbank voor de helft van de prijs.Ik zie wel in de review als er mensen intresse hebben.Groet Johnny [/quote]

Heej Johnny,

Ik heb wel interesse in zo'n sleutelhouder, ook altijd nog leuk (behalve voor mezelf ( ) als cadeau.

Waar kan je hem kopen?

Ik zie nog wel een reactie,

met vriendelijke groeten,

Rais

22.08.2009 09:48 • groentje82
[quote]Johnny schreef op 16.05.2008 10:29:
Wat een schijtprodukt zeg!!Ik maak hem zelf al jaren op de freesbank voor de helft van de prijs.Ik zie wel in de review als er mensen intresse hebben.Groet Johnny [/quote]

Zo'n schijtproduct vind ik het niet. Om eerlijk te zijn heb ik de review geschreven en ben ik er nog steeds erg tevreden over. Probleem is alleen dat de toko die die dingen produceert failliet is. Zou jij m'n nieuwe de sleutels kunnen fixen zodat ze in de keyport passen? Groeten, Eric

17.04.2010 17:50 • groentje82
En jawel, terug van weg geweest.
Ze hebben zojuist de site weer in de lucht en bieden (vooralsnog enkel in de USA) nu een nieuwe variant aan voor slechts $ 79,-. Een betere prijs lijkt mij zo.

[url]http://www.mykeyport.com/[/url]

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy