Gadgetzone.nl - Home

Vodafone spant kort geding aan tegen T-Mobile om iPhone

 20 november 2007 13:04:49, door Robert Hagen,  


Vodafone heeft in Duitsland een kort geding aangespannen tegen T-Mobile vanwege de simlock op de Apple iPhone. Het telecombedrijf wil weten of het exclusieve contract dat T-Mobile met Apple heeft eigenlijk wel mag. De iPhone is voorzien van technische belemmeringen die verhinderen dat met het toestel gebeld kan worden via andere netwerken dan dat van T-Mobile. Volgens Vodafone wordt hiermee de keuze van de klanten beperkt.

De rechtbank in Hamburg zal zich over de vraag buigen of het genoemde simlock wel is toegestaan en doet over twee weken uitspraak. In de tussentijd mag T-Mobile de iPhone nog gewoon blijven verkopen in Duitsland. Overigens bellen volgens Vodafone al zo'n vijfduizend Duitsers met een gehackte iPhone via het Vodafone-netwerk.

Frankrijk
In Frankrijk is de iPhone exclusief bij Orange verkrijgbaar, maar je kunt er ook een simlockvrije versie kopen. Die is dan wel veel duurder: maar liefst 1.000 euro.

[nu.nl, Engadget]





zie ook Zie ook:
Deze iPhone van titanium is geïnspireerd door de Tesla Cybertruck (video)
Jongeren hebben meer dan 2.000 euro over voor nieuwste iPhone
iPhone Xr is 'betaalbaardere' iPhone X (video)
Apple presenteert iPhone Xs en Xs Max (video)
Gouden 'iPhone Xs' kost 111.000 euro
Motorola lanceert iPhone X-kloon P30



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (8)
20.11.2007 14:26 • Hoi
En hoe komen die fransen aan die simlockvrije apparaten. Voor zover ik weet is dat allemaal strict illegaal. Niet dat dat mensen belemmert iest te doen, maar een iPhone unlocken is toch wel even iets anders

20.11.2007 14:31 • Robert
[quote]Hoi schreef op 20.11.2007 14:26:
En hoe komen die fransen aan die simlockvrije apparaten. Voor zover ik weet is dat allemaal strict illegaal. Niet dat dat mensen belemmert iest te doen, maar een iPhone unlocken is toch wel even iets anders[/quote]
In Frankrijk is koppelverkoop tussen producten en diensten strikt verboden. Misschien moest daarom een uitzondering worden gemaakt om de iPhone toch ook in Frankrijk te kunnen verkopen?

20.11.2007 14:45 • Gisae
Leuk voor t-mobile als vodafone wint. Eerst betalen ze apple een flink bedrag om de iphone te mogen verkopen, en dan moeten ze hem vervolgens ook nog via vodafone kunnen leveren. Dan voel je je flink genaait.

20.11.2007 16:15 • RREE
ik hoop dat vodafone wint, en dat apple dan inziet ze echt belachelijk bezig zijn, ik vind dat iedereen de vrije keuze moet hebben in welke provider hij zou willen gebruiken, sommige bedrijven werken met vaste providers, is gewoon k&t als je dan geen iphone kan nemen als je die zou willen... laat ze de markt maar lekker vrijgeven... onzin allemaal weer van apple.. ik wil gewoon een [i][b](legale, werkende, updateble)[/b][/i] iphone MET vodafone of kpn !!

20.11.2007 16:51 • jeroen
ik vind het maar gedoe, breng dat ding gewoon op de markt ipv al dat gezeik. maar hij is toch veel te duur

26.11.2007 03:06 • leventino
eerst testen enderachter jullie mening geven mensen. geef geen negatief mening als je het nie eens in je handen hebt gehad! kben er kontent van.

02.12.2007 16:13 • justin
ik vind het dom van vodafone, want ze doen precies hetzelfde met de samsung f700 die mag ook alleen onder vodafone verkocht worden tot januari of februari.

15.12.2007 15:23 • RhCp-4ever
Echt gezeik ik had voor mijn Iphone een Sony ericson en die was ge-simlocked op Vodafone, toen ik er een Base simkaart instak deed hij niets, allen proximus...
koppelverkoop is verboden: je moet proximus kopen anders werkt je GSM niet!!!

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy