Gadgetzone.nl - Home

Joost in Akihabara: deel 1

 Gepubliceerd op 08.08.07 - door Joost Donkers,  


Zoals onze vaste bezoekers inmiddels weten, bevindt zich in Japan het paradijs voor gadgetfreaks: de wijk Akihabara - ook wel 'Akiba' genoemd - in Tokio. Joost Donkers is ter plaatse en doet voor Gadgetzone verslag van zijn ervaringen in deze gigantische en bizarre 'elektronicastad'. Hoe is het om in Akiba rond te lopen en welke gadgets komt hij er allemaal tegen? Lees het de komende weken hier op gadgetzone!

Deel 1 - Een rondje Akihabara

Vandaag heb ik een rondje Akihabara gedaan. Wat is dat indrukwekkend! Werkelijk alles hier is volkomen anders dan in Nederland. Behalve dat ze links rijden en diepe buigingen maken, is alles hier tot in detail anders. Je moet links van de straat lopen, anders word je omver gekegeld door Japanners. Je moet op de lijnen van het station wachten voor de metro, anders krijg je boze blikken. Je moet diep bukken bij de ingang van de metro, anders stoot je heel hard je hoofd (vooral ik met mijn 2 meter!).

Maar waar het om gaat zijn natuurlijk de gadgets. Alles wat je leest over Akihabara ('electronic city of the world') is waar! Het is ongelooflijk wat een winkels hier zitten en wat ze allemaal verkopen. Helaas heb ik vandaag nog niet zoveel kunnen bestuderen, omdat ik zo ondersteboven was van al die winkels. Ik zal wat uitleg geven bij de foto's, maar let op: dit is nog maar het topje van de ijsberg!






Vanaf mijn hotel moet ik 3 metrolijnen nemen om hier te komen, dit kost ongeveer 300 Yen (2 euro). De spookverhalen over dat alles ongelooflijk duur is, zijn absoluut niet waar. Vandaag heb ik voor 3 euro een heerlijk broodje met ijskoffie kunnen drinken. Later heb ik voor 1 euro nog een ijskoffie ergens anders gedronken.









De eerste winkel waar ik in terecht kwam was recht tegenover het station. Daar trof ik de nieuwste Sony-Ericsson (de W52S, red.) aan, ik denk alleen niet dat deze geschikt is voor de 'westerse' wereld, want hij is enorm groot! In tegenstelling tot bij ons, is hier juist groot de mode! Overal waar je kijkt zijn Japanners met hun telefoon aan het spelen, en alle telefoons die ze bij zich hebben zijn GROOT! Op de andere foto zie je een rek van deze winkel, alle telefoons die ze hier hebben verkopen ze niet in Nederland. Er is maar één model dat ik herkende en dat is de Nokia N73. Ik denk niet dat de telefoons uit deze rekken zullen aanslaan in Nederland!






Ik weet niet of ze in Nederland al te koop zijn, maar er staan overal reclameborden voor de 'Intel Core 2 Quad'-processor. Ziet er snel uit!






Winkels liggen hier vol met notebooks, ik heb wel 20 verschillende Sony-Vaio's gezien. Helaas zijn ze wel aan de prijs (130.000 Yen = 800 euro voor een wat ouder model)! Je moet niet denken dat je een koopje kunt krijgen in deze regio! Je zult wel een flapdoos kunnen kopen die ze thuis niet (en nooit zullen) hebben!






Dit is een draagbare televisie en mobiele telefoon in-één (de Sony Ericsson SO903iTV, red.), je kunt er digitale tv op ontvangen. Ik zou niet weten wat je er mee moet, maar misschien als je klein behuisd bent dat het handig is. Buiten dat is het natuurlijk een ultieme gadget!






PSP-add-on voor digitale televisie! De prijs lag tegen de 120 euro voor de ontvanger (het witte omhulsel). Ook een ultieme gadget natuurlijk!






Ze verkopen hier (in tegenstelling tot bij onze winkels) nog wel gewoon minidisc en discman. Dit is de nieuwste Sony cd-speler. Hij is eigenlijk net zo groot als een cd, platter dan plat! En dat voor 22000 Yenn (132 euro). Misschien is dit meer een gadget voor de oude garde, maar kleiner zul je een discman nooit meer krijgen!






Ja ja, beroemde Amerikanen die hier wat centen bijverdienen! Het schijnt veel voor te komen. Camaron schroomt hier niet om een telefoon aan te prijzen!






Tja, hier verbergen ze niet waar je burger vandaan komt... Overigens: 100 Yenn is ongeveer 60 cent!! Goedkoper dan in Nederland dus!






Het is lastig te bepalen waar je op straat mag roken en waar niet. Wat ik heb gehoord is dat de kinderen hier op school niet te horen krijgen dat roken slecht voor ze is, maar dat ze les krijgen in waar je wel en vooral niet mag roken. Sowieso is over straat lopen met een sigaret uit den boze, hier staat zelfs een bekeuring op! Ik rook alleen als er andere mensen staan te roken, want op vrijwel elke straathoek staat dit bord!





zie ook Zie ook:
Joost in Akihabara: deel 3
Joost in Akihabara: deel 2
Akihabara: het walhalla voor gadgetfreaks



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (12)
08.08.2007 22:52 • Tim
Mooi stukje. Toch erg mooi dat het OV daar een stuk goedkoper is dan hier!

08.08.2007 22:59 • DDmen
Nederland is gewoon een duurland alles gaat naar de Pot van ministers en shit tewrwijl wij ons dood werken en hun, hun krabbeltjes zetten. we moeten gewoon met ze alle keertje opstaan en rellen. Lijkt nergenseer op ze beloven van alles maar we krijgen niks!

Dan jatten we het maar he ownee dan komt de police weer zeiken tja maak t dan goedkoper paaseieren koekenbakkers!

als ik nu naar polen verhuis ben ik gelijk miljonair alswij naar china met ze alle verhuizen laten ze ons toch ook niet toe :S Nederland moet is nadenken met de dingen die ze doen hebben de buitenlanders geen werk oppleuren hebben de buitenlanders werk mogen ze blijven. Dit meot de realiteit zijn!

sorry moest het kwijt


En het is een mooi stuk ik hoop op vervolg vooral dat van sony vind ik mooi



[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 08.08.2007 23:01[/i]

08.08.2007 23:41 • Hoi
DDmen, wel grappig dat je zegt dat nederlanders zich dood werken.
Want dat is totaal niet waar, de meesten onder ons werken denk ik 8 uur per dag, maar Aziaten, en dan vooral Koreanen, Jappaners en Hong Kong chinezen werken vaak meer dan 12 uur .., van 9 tot 11, of later ..

Nee maar wat Joost zegt is waar, groot is in, vraag maar aan de dames daar in Azië (let op hun tassen )

Asia Rocks! :mrgreen:

08.08.2007 23:42 • jeroen
idd mooi stuk, ik wil zelf zeker ook in de toekomst naar t mooie oosten laat de verhalen maar komen!

08.08.2007 23:53 • Martijn
Kijk als groot daar in is en discmans dan hoor ik in Japan thuis!

Erg leuk stuk ja!

De Quad Processor is al flink wat maanden in Nederland uit.
Klik hier
Alleen zijn er nog steeds Core 2 Extreme processoren sneller. Quad is wel erg stabiel. Als de eerste Quad Core met HT uitkomt schaf ik mijn nieuwe PC aan trouwens.

En het McDonalds bord is ook vet! het M-logo staat er maar heel klein op en ze zijn daar zeer open over wat er tussen je broodje zit. Goed werk alleen hier zouden ze er niet mee weg komen!

Klink als een leuke trip zeg!

09.08.2007 08:12 • Patrick
who the F##k is Joost Donkers? Een nieuwe ster van GZ?

Leuk stukje. altijd mooi om te zien dat ze in Azie een stuk verder zijn dan wij in Europa.

09.08.2007 09:18 • jeroen
@martijn mischien een domme vraag, maar waar staat dat HT voor? ik ben niet zo thuis in de intels

09.08.2007 09:30 • Martijn
Sorry, in de processor wereld is dat [b]H[/b]yper [b]T[/b]hreading.

09.08.2007 21:54 • Hoi
Eenmaal langs 1 der grote steden in Azie (op Beijing na) zoals Taipei, Hong Kong of Tokyo, en je wilt niks anders meer

10.08.2007 09:24 • Robert
[quote]Hoi schreef op 09.08.2007 21:54:
Eenmaal langs 1 der grote steden in Azie (op Beijing na) zoals Taipei, Hong Kong of Tokyo, en je wilt niks anders meer [/quote]
Wat is er mis met Beijing?

10.08.2007 09:52 • jeroen
@martijn en wat is hyper threading nee ik heb ff gegoogled snap t niet helemaal maar wat ik lees is een 30% meer prestaties! heeft amd ook zoiets als HT?

11.08.2007 02:01 • Martijn
Als een opdracht word uitgevoerd die 80% CPU vraagt, wacht een computer normaliter keurig die taak of voor hij de volgende start. Bij Hyper Threading zet hij de overgebleven 20% in om alvast aan de volgende taak te beginnen. En dat geeft inderdaad gemiddeld 30% prestatie winst. De moeite waard om nog even op te wachten.. heerlijk Core2Quad met HT

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy