Gadgetzone.nl - Home

Review MobiliT Universal External Battery

 Gepubliceerd op 07.08.07 - door Robert Hagen,  


A.C. Ryan is een merk dat in Nederland voornamelijk onder casemodders enige bekendheid geniet, maar het van oorsprong Aziatische bedrijf levert ook tal van pc- en laptop-accessoires. Een daarvan is de MobiliT Universal External Battery, waarvan Gadgetzone een exemplaar heeft ontvangen om aan een test te onderwerpen.

De MobiliT Universal External Battery is in het Nederlands gezegd een universele, externe batterij die voornamelijk is bedoeld voor laptops. Je kunt hem echter ook gebruiken voor allerlei andere draagbare apparaten, zoals mp3-spelers, digitale camera's, navigatiesystemen en mobiele telefoons, en daarnaast elk apparaat dat je op een USB-poort kunt aansluiten.







MobiliT is zoals gezegd vooral bedoeld voor notebooks en kan ook echt voor bijna elke notebook worden gebruikt. Daarvoor worden er maar liefst 15 verschillende pluggen bijgeleverd (8 output en 7 input), zodat je de batterij op vrijwel elk model kunt aansluiten. Achterin de bijgeleverde, Engelstalige handleiding staat een enorme lijst van honderden laptops waar de MobiliT mee te gebuiken is. En mocht je - in een zeldzaam geval - een laptop hebben waar geen geschikte plug voor is bijgeleverd, dan kun je die specifieke plug door A.C. Ryan laten maken.







Specificaties

De MobiliT is een oplaadbare Li-On-batterij met een capaciteit van 6600 mAH (105WH). Volgens A.C. Ryan kun je hem minstens 300 keer opladen. Het opladen, dat ongeveer 5 uur duurt, werkt via de adapter van je laptop, of met een optionele MobiliT Universal Notebook power adapter.

De batterij is vrij plat (15 mm) en heeft een erg mooie behuizing van geborsteld aluminium. Het gewicht is 600 gram.















Aan de bovenkant bevinden zich 6 blauwe LED-indicators die - als je op een knopje drukt - aangeven hoe vol de batterij nog is. Aan de zijkant is een USB-poort te vinden.

De opgegeven levensduur is 4 tot 6 uur bij gebruik met een gemiddelde laptop en tot 10 uur bij gebruik met een sub-notebook/UMPC.



De test

We hebben de batterij getest met een wat oudere laptop: de HP NX6110, die is uitgerust met een 1,4GHz Celeron M-processor, een 15 inch TFT-scherm (niet-breedbeeld), Wifi 802.11b/g en Windows XP.







De laptop heeft zelf een ingebouwde Lithium-Ion-batterij (6 cellen) die volgens HP een levensduur heeft van 4 uur. Die 4 uur haalt de NX6110 echter nooit. De batterij is inmiddels overleden, maar in het begin werd hoogstens ruim 2 uur gehaald en met Wifi ingeschakeld slechts 1 tot 1,5 uur.

Volgens A.C. Ryan heeft de MobiliT-batterij een levensduur van 4 tot 6 uur, maar meestal zijn dit soort cijfers alleen haalbaar onder optimale omstandigheden. In de praktijk is de levensduur bijna altijd lager.

Met Wifi aan en bij normaal gebruik (internetten en wat tekstverwerken) hield de MobiliT-batterij het metg de NX6110 gemiddeld 2 uur en 20 minuten vol. Niet slecht dus, gezien de 1 tot 1,5 uur van de originale batterij en het feit dat het hier gaat om een oude, stroomslurpende laptop.

Zonder Wifi aan had de batterij een iets langere levensduur van zo'n 2 uur en 40 minuten.

Conclusie

Als je ergens heen gaat met je laptop en hebt wat extra uurtjes stroom nodig, dan is de MobiliT Universal External Battery van A.C. Ryan een handige gadget om bij je te hebben. In deze review haalde de batterij de opgegeven levensduur van 4 tot 6 uur niet, maar met een nieuwere, geavanceerdere laptop is dat waarschijnlijk wel haalbaar.

Handig is ook dat je de MobiliT-batterij ook voor tal van andere gadgets kunt gebruiken. Zo kun je onder meer je mp3-speler en je mobiele telefoon ermee opladen. Het mag dus met recht een 'universele externe batterij' worden genoemd.








zie ook Zie ook:
Review Android-mini-pc MK809 III B
Review LG HB965 DF homecinemaset
Review PConTV
Universal combineert dvd en Blu-ray
Review Blu-ray-speler LG BD370
Review Keyport Slide



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (8)
07.08.2007 19:42 • DDmen
niet verkeerd zo eentje alleen als denk ik niet dat je overal zoiets meeneemt.

26.08.2007 15:34 • CS
Wat kost ie eigenlijk, en waar kan je hem kopen ??

31.08.2007 00:30 • Alexander
Deze kost 125 euro bij 4U-Web: http://www.4u-web.nl/shop/index.php?act=viewProd&productId=10927

01.09.2007 00:23 • jeroen
@belalqayoumi: wist je even niks te verzinnen?

06.10.2007 09:01 • Mark-S
Kun je 'm ook gebruiken en tegelijkertijd opladen zoals 'normaal' ook gebeurd met een notebook?

06.10.2007 12:34 • Robert
[quote]Mark-S schreef op 06.10.2007 09:01:
Kun je 'm ook gebruiken en tegelijkertijd opladen zoals 'normaal' ook gebeurd met een notebook?[/quote]
Ja, dat kan.

29.12.2007 11:29 • Martl20
even een correctie
De HP nx6110 is een zakelijke laptop met 'A' kwaliteit hardware deze heeft een speciale mobile processor die veel minder warmte afgeeft dan een gemiddelde laptop, daarbij draait de nx6110 ook op een lagere snelheid en dus in verhouding zuiniger is dan een consumenten laptop.

Even snelle uitleg, zakelijke laptops hebben zoals de NX6110 energie zuinigere videokaarten en processor, deze zijn hoofdgebruikers van de energie, een consumenten laptop zoals bijv. de Medion, Asus, MSI, en van HP de pavilion en pressario uitvoeringen hebben over het algemeen de goedkopere processoren die goed presteren maar daarbij wel veel warmte afgeven en dus het energie verbruik hoger ligt, hetzelfde voor de videokaart.
Beeldscherm van de nc6110 is 14", hoe groter hoe meer je zal verbuiken.

Als deze accu het ongeveer 2 uur zou volhouden op de nx6110, ga er dan maar vanuit dat het nog korter is op een zoals bovengenoemde energieslurpende laptop.


20.01.2009 19:34 • chris
ik heb zelf ook een hp nx6110 en wat martl
zecht klopt ik had eerst een compaq evo zakelijke laptop en die dee 2,5 uur met zijn batterij daarna ging ik even op een hp pavilion 17'' laptop daarvan was met wifi de batterij binnen 40 min op dus als je een laptop wil vaarvan de batterij niet snel opgaat kan je het beste een 14'' of een 12'' laptop nemen met een zakelijk label meschien denk je dan ''hij is even duur als een mooiere 17'' laptop maar meestal is dat een slechtere laptop :mrgreen:

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy