Gadgetzone.nl - Home

New York Times bekritiseert PS3

 Gepubliceerd op 20.11.06 ,  


De PlayStation 3 is gelanceerd in de VS en vele Amerikaanse media hebben de nieuwe console al uitgebreid getest. Stevige kritiek op de PS3 komt van de New York Times. De krant komt met een waslijst aan minpunten: zo worden er geen HD-kabels bijgeleverd, kun je geen content downloaden terwijl je aan het gamen bent en zijn de graphics wel erg mooi, maar niet beter dan die van de Xbox 360.

De NY Times heeft nog wel meer kritiek, bijvoorbeeld dat je niet je eigen muziek kunt afspelen bij games. Volgens de krant is de PS3 een onhandig apparaat waarbij een heleboel basisfuncties ontbreken die gebruikers echter wel op een nieuwe console verwachten.

Wat de NY Times hier wel vergeet, is dat met software-updates nog een heleboel goedgemaakt kan worden, en dat zal de komende maanden ook waarschijnlijk wel gebeuren.

[Gizmodo]





zie ook Zie ook:
Sony gaat PS3-games naar Sony-tv's streamen
Battlefield 4 komt dit najaar uit voor pc, PS3 en Xbox 360 (video)
PS3 is na nieuwe update klaar voor PlayStation Vita
Sony kondigt goedkope PSP aan en verlaagt prijs PS3
Sony komt in Japan met 'groenere' en lichtere PS3
'Nintendo Wii U is 50 procent krachtiger dan PS3 en Xbox 360'



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (15)
20.11.2006 23:51 • Jz
Tjonge jonge, wat een lulkoek om een groot bedrijf te grond in te trappen.

* Zo worden er geen HD-kabels bijgeleverd --- De 360 wel dan? Er zijn tenminste goedkope alternatieven van HDMI. Als er wel HDMI bij de PS3 zat, dan gingen ze weer zeiken om de PS3 prijs.
* Kun je geen content downloaden terwijl je aan het gamen bent --- Firmware updates/Aynone?
* En zijn de graphics wel erg mooi, maar niet beter dan die van de Xbox 360 --- 1e generatie games/Ayone? Iig ziet Motorstorm en Virtua Tennis en FNR 3 er super mooi uit. De 360 heeft niet alleen een jaar voorsprong met sales, ook hebben de ontwikkelaars al een dik jaar een 360 in handen. En als de ontwikkelaars de PS3 onder de knie krijgt weten we genoeg.
* Dat je niet je eigen muziek kunt afspelen bij games. --- Dit kan wel, en anders kan het wel met firmware updates of patches.
* Wat de NY Times hier wel vergeet, is dat met software-updates nog een heleboel goedgemaakt kan worden, en dat zal de komende maanden ook waarschijnlijk wel gebeuren.

Inderdaad! Ik heb een Xbox 360, maar top games blijven nogsteeds uit. (zelfde verhaal met PSP vind ik) Vind alleen PES 6 meesterlijk.

21.11.2006 00:29 • Martijn
New York Times PS3 review (Sponsored by: Microsoft XBOX 360)

Wiiiii

21.11.2006 00:54 • Job
correctie: NYT geeft wel degelijk aan als een van de pluspunten dat er via updates de komende maande dingen beter gemaakt kunnen worden! Beter lezen jongens

Voor de rest: Sony heeft zich in de vingers gesneden met de PS3..
Microsoft en Nintendo zullen wel wat flesjes champagne opengetrokken hebben met al het geblunder an amateuristisch gemarket van Sony


21.11.2006 00:54 • Neusopmehol
Ehhh, de ps3 devs hebben de ps3 al bijna evenlang in handen als de 360, zoveel scheelt dat echt niet, dus dat is een vergelijking dat hier niet opgaat.

En idd, software updates komen er heus wel aan...

21.11.2006 01:56 • mainman
Nou Neusopmehol, de 360 devs werken er wel een jaar langer mee.
Ja de PS3 devs zijn er een jaar mee bezig. Maar de 360 devs zijn er 2 jaar mee bezig.
En nog iets, de PS3 dev's kregen de definitieve dev. kits pas in maart van dit jaar ofzo.

21.11.2006 02:01 • Martijn
Ik voel een PS3/360 battle aankomen hier.. I'm out want beide systemen trekken mij niet zo.

21.11.2006 07:19 • Tim
De punten die in dit artikel worden genoemt zijn wel waar. En ja je kant het ze niet kwalijk nemen dat ze een artikel schrijven dat een beetje negatief over de ps3 gaat.

21.11.2006 08:29 • dannydanny
xbox360 is nou eenmaal de beste console, kga ook de wii halen om af en toe een uurtje er op te gamen.

21.11.2006 09:05 • Realyello
Als ze nou de games van de PS3 gaan kraken en illegaal gaan verspreiden dat zal een ramp zijn voor de noodleidende SonyPlayStation

21.11.2006 09:24 • Jimmy
Tja, na zoveel problemen al met dat ding kan je dit wel verwachten, Blue-ray werkte ook al niet goed. De prijs is niet normaal duur voor wat je er meer voor krijgt dan de X360. En als straks Microsoft ook nog met een super-handheld komt dan kan sony het helemaal shaken. Evenals Windows Vista is de X360 een technisch hoogstandje, en zeker als binnekort de vernieuwde XBOX 360 op de markt komt gaat sony het nog moeilijk krijgen.

Veel mensen zijn gehecht aan de PS2 die het ook aardig gedaan heeft, maar de meeste mensen vergeten toch te kijken naar welke console de beste is,...

21.11.2006 14:26 • Angel Of Death
@ Jimmy,

zullen we eerst eens afwachten totdat de PS3 hier uit is? De enigste die hier goed scoort met een handheld is Nintendo waar Bill Gates gewoon jaloers op is net als op het succes van Sony in Japan. Daar kan Microsoft niet echt een poot aan de grond krijgen met de Xbox360. En nee, ik ben geen fanboy want ik heb zelf ook een Xbox360 (en ben er blij mee) maar koop straks net zo goed een PS3 en de Wii.

21.11.2006 16:05 • Menno
Dat wordt dus een half jaar wachten tot de firmware updates gereed zijn, tegen die tijd is de PS3 vast ook al wat goedkoper. Ik zou in ieder geval best genaaid voelen als ik ne 600 dollar had betaald voor een half-af apparaat.

Ik vind het zowiezo een verontrustende ontwikkeling dat hard- en software tegenwoordig zo snel mogelijk wordt uitgebracht, zonder de boel fatsoenlijk te testen en de puntjes op de i te zetten. De early adopters, die al een stuk meer hebben betaald, mogen nog meer dan vroeger het testwerk afmaken.

21.11.2006 16:22 • Hoi
Wat een gebraak zeg.
Het is geen wonder, ELKE console heeft moeilijkheden in het begin, ze hebben het, of hebben het gehad, geldt ook voor de handhelds.
Bij elke console/handheld was er bij de release een gebrek aan echt hoogstaande spellen( 1 a 2 uitzonderingen uiteraard)
Maar een jaar na dato, zie je toch wel een mooi opleving( PSP, DS/Lite, PS2, Xbox e.d.), en ja, ook bij de Wii zijn er gebreken gevonden.
Dus als elke idioot, ook de NYT zich nou koest houd, en de mensheid z'n ding laat doen, komt alles goed, daar ben ik van overtuigd.

Nou over naar de psp, de mooiere graphics dan de 360 komen nog wel, is er dan al al het potentieel uit Blu-ray gehaald, nee dus.
Je eigen muziek afspelen tijdens games, mja zelf niet echt fan van, ik vind de meeste in-game tracks meestal wel goed gekozen bij het soort spel

Kortom, komt goed mensen komt goed :mrgreen:

21.11.2006 20:40 • itzz me
WAT EEN GEKLOOT!!!! die krant heeft echt niet gelijk.
so what geen kabels, xbox heeft t ook niet. en de graphics zijn bij de ps3 VEEL beter dan bij xbox 360. t is eigelijk een xbox maar dan 360 er achter aan geplakt. en bij de ps3 zijn er geen laadtijden, maar bij xbox 360 wel. de new york times moet de xbox360 meer afkraken dan de ps3. kortom; ps3 is beter dan een xbox 360 :mrgreen:

23.11.2006 15:36 • Realyello
hey "itzz me" er zijn bij de PS3 geen laadtijden omdat je een introfilmpje in de tussentijd krijgt als de spel word geladen dus is t zelfde als de xbox en de xbox gaat al weer een tijdje mee dus ..en de sony is maar pas inelkaar geflanst laat staan dat ie niet uitelkaar valt of opstijgt

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy