Gadgetzone.nl - Home

Microsoft en MTV lanceren muziekdienst URGE

 Gepubliceerd op 15.05.06 ,  


Microsoft en MTV kondigden half december al de nieuwe muziekdienst 'URGE' aan en vandaag is deze dienst dan eindelijk gelanceerd. URGE wordt geintegreerd in de nieuwste versie van Windows Media Player en zal een catalogus bieden met meer dan 2 miljoen liedjes.

Gebruikers kunnen een abonnement nemen van 10 dollar per maand, waarmee zij ongelimiteerd kunnen downloaden, of een abonnement van 15 dollar voor een versie die werkt met PlaysForSure-compatible audiospelers. Nummers kosten los 99 dollarcent en hele cd's kosten rond de 10 dollar.

De nieuwste versie van Windows Media Player met URGE moet binnen enkele weken als update te downloaden zijn op de Microsoft-site. De URGE-speler kun je vanaf deze week al direct downloaden.

De URGE-website is nog niet online en er is nog geen informatie over eventuele beschikbaarheid en prijzen in Europa.





[I4U]





zie ook Zie ook:
Microsoft kondigt Windows 10 aan (video)
Burgemeester belooft Londenaren supersnel 5G-netwerk in 2020
Apple ingehaald door Microsoft, Samsung en Sony in klanttevredenheidsonderzoek
'Besturingssystemen Apple gaan in 2015 die van Microsoft voorbij'
'Apple meer waard dan Google en Microsoft bij elkaar'
'Microsoft trekt stekker uit Zune-hardware'



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (8)
15.05.2006 18:14 • Simon
Persoonlijk houd ik niet zo van betaalde muziek , voor een volle iPod moet je dan bjvoorbeeld 10 000 euro betalen, maar met een abbonnement van 10 dollar per maand wordt het al interessanter..

15.05.2006 19:01 • Menno
Abonnementen lijken me nou juist niks, je moet namelijk lid blijven om je muziek te kunnen blijven gebruiken. Geef mij maar een tastbaar product dat je echt bezit, een CD dus. Dan zet ik het zelf wel om naar andere formaten.

16.05.2006 07:54 • Simon
Is dat zo, dat je al je nummers weer kwijt bent als je abbo afgelopen is? Maar dan zet je ze toch gewoon op je mp3 en komt niemand er meer aan?

Ik denk dat je bij een abbonnement de nummers ook gewoon bezit..

16.05.2006 09:59 • Robert
Dat is nou DRM, Simon. Bij dat abonnement van 10 dollar kun je de nummers waarschijnlijk alleen afspelen op je pc. De verkopende partij kan inderdaad opeens besluiten dat jij niet meer naar de muziek kan luisteren waar jij voor betaald hebt.

16.05.2006 11:30 • Menno
Ik weet niet precies wat de DRM op deze bestanden zal inhouden maar in theorie kunnen ze de bestanden beperken tot het afspelen op 1 computer, zonder mogelijkheid om het op cd te branden. Ik gok zo dat dat bij het goedkope abonnement ook zo is.

Je kan natuurlijk altijd de muziek afspelen en analoog opnemen via een koptelefoon uitgang ofzo, maar dan gaat de (waarschijnlijk al niet enorm geweldige) geluidskwaliteit er wel op achteruit en het is niet echt handig. Tot er natuurlijk een soort HDMI aansluiting voor audio komt waarmee dit ook wordt afgevangen.

Ik vraag me ook af wat er gebeurt als na een paar jaar blijkt dat URGE toch niet zo'n enorm succes is geworden en de stekker eruit gaat. Grote kans dat je dan dikke pech hebt en je muziek onbruikbaar is.

16.05.2006 16:11 • jeroen
dat betaalde downloads slaat tog niet aan, ik koop voor bijna t zelfde geld een cd en dan kan ik m rippe en afspele op cd speler.

27.06.2006 14:18 • Martijn
Stomme DRM! (Digital Rights Management) Heeft toch niets meer met rechten te maken als je een audiobestand voor moet blijven betalen, slechte kwaliteit krijgt en bijna nergens op kunt afspelen! Je zou alle nummers moeten omzetten naar WMA zonder DRM maar dan ben je weer illegaal en betaal je voor niets. Nej ik hou het erop dat entertainment proeven gratis moet zijn en als je echt waardering hebt voor een artiest ga je naar een concert of schaf je een CD/LP aan!

29.06.2006 09:46 • Anoniem
waarom betalen dat je ook het gratis en vaak meer kan krijgen ? ik kan mijn muziek op alle MP3's laten afspelen , kan het op een cd branden en bevat dus geen DRM . Waarom je dan moet betalen...

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy