Gadgetzone.nl - Home

Review LamaBox

 Gepubliceerd op 19.03.06, door Patrick van Loon,  


De LamaBox is 's werelds eerste p2p mediaspeler die zonder tussenkomst van een pc onder meer films en muziek kan downloaden en weergeven op een televisie. Het apparaat werd vorig jaar november al aangekondigd, maar de levering begint door allerlei oorzaken nu pas een beetje op gang te komen. Wij mochten er onlangs een testen. Is de LamaBox nu echt zo'n revolutionair apparaat, zoals de makers beweren, of is dat lichtelijk overdreven?

In de doos

In de grote kartonnen doos zit naast de Lamabox zelf een Nederlandstalige handleiding, een afstandsbediening inclusief twee AAA-batterijen, een scart-stekker en twee stekkertjes voor geluid en beeld. In ons geval kwam daar als extra een A4'tje bij met de mededeling dat er nog gewerkt gaat worden aan de software die door middel van automatische updates bijgewerkt wordt. Het uiterlijk van de interface staat wel min of meer vast.Vormgeving

Bij het open maken van de verpakking valt meteen op dat de LamaBox niet bepaald moeders mooiste is. Het ontwerp houdt een beetje het midden tussen enerzijds een mislukte pc-behuizing en anderzijds een ontwerp voor een of ander stealth-project. Het is jammer dat er niet is gekozen voor een 'echte' mediacenter pc-behuizing. Deze passen meer en meer naast de andere componenten van de gemiddelde hi-fi set.We kunnen ons zo voorstellen dat bijvoorbeeld een kast van iUneed of DigN een mooier resultaat zal opleveren. Uiteraard zal dit de prijs aanzienlijk opdrijven, maar we denken dat je ook niet echt happy wordt van de huidige looks van de LamaBox.

Als we ons eenmaal over het uiterlijk van de LamaBox hebben heengezet, inspecteren we de aansluitingen en andere aanwezige zaken.Aan de voorkant vinden we de dvd-brander. Deze kan overweg met alle formaten, zowel single als duallayer. Naast de dvd-drive zit de ontvanger voor de afstandsbediening (die overigens verdomd veel op een FireWire-aansluiting lijkt) en een groen lampje die de werking aan geeft.

Laatste wat er op de voorkant te vinden is, is een groot zwart vlak. Dit blijkt de aan/uit knop te zijn. Door over deze 'tiptoets' heen te wrijven gaat de LamaBox aan of uit.

Aan de achterkant vinden we een behoorlijke hoeveelheid aansluitingen. Hieruit blijkt meteen dat de LamaBox eigenlijk een omgebouwde pc is, want naast de aansluitingen voor video en audio (line in/out en microfoon) zit er ook nog een parallelle en seriele poort. Ook aansluitingen voor een muis en toetsenbord zijn aanwezig. Ten slotte vinden we ook nog een netwerkaansluiting en twee usb-poorten.De meegeleverde afstandsbediening is eenvoudig van opzet. Een klein numeriek gedeelte, wat navigatietoetsen, drie toetsen voor de verschillende menu's en de bediening voor het volume zijn erop aanwezig. Ten slotte zitten er ook nog een aan/uit, een 'muziek-toets' en een 'tv-toets' op. Deze hebben echter geen functie binnen het gebruik van de LamaBox.

Handleiding

De handleiding voor de LamaBox is volledig Nederlandstalig en maakt gebruik van heldere taal. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe de LamaBox werkt en waar bepaalde instellingen te vinden zijn. In sommige gevallen is de handleiding wel erg kort door de bocht, want bijvoorbeeld bij de beschrijving van de netwerkinstellingen staat beschreven dat als je er niet uit komt je wellicht 'een kenner in je kennisenkring kan raadplegen'. Dit is natuurlijk wel erg makkelijk. Mocht je er echt niet uit komen, dan kan je ook altijd nog mailen naar info@lamabox.com.
ëë vorige pagina | 1 | 2 | 3 | 4 | volgende pagina ûû

zie ook Zie ook:
Review Android-mini-pc MK809 III B
Review LG HB965 DF homecinemaset
Review PConTV
Review Blu-ray-speler LG BD370
Review Keyport Slide
Review MobiliT Universal External BatteryReageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (8)
20.03.2006 11:02 • Vassie
Zoals jullie zeggen en elke andere reviewer van dit moment is dit zonde van je geld..

LAMABOX = Laat-maar-box!

20.03.2006 16:02 • Simon
Wat een Afschuwelijk lelijk ding zeg!

De designer zou zich moeten schamen.

20.03.2006 18:26 • Frans
Ik was op de CeBit en zoals je al in de screenshots kunt zien is dit een FAKE product (om even snel geld te verdienen). IT's Logic is een oplichtersbedrijf. Kijk maar eens op kvk. Ze zijn al een paar keer failliet gegaan! O, en je moet de Lamabox vooruit betalen!!!!! Pas alsjeblieft op en laat hem liggen!!!

30.03.2006 20:50 • Patrick
Kleine update:
Inmiddels schijnt de software van de Lamabox aangekomen te zijn bij versie 1.11. Hierin is het statische downloadvenster wat minder statisch geworden (refresh iedere 10 seconden) en de IP-streams zouden moeten werken. (zie http://www.lamabox.nl). Misschien dat dat de Lamabox iets beter maakt (2,2 sterren?!)

03.04.2006 18:52 • patrick
ik heb een lamabox werkt heel goed had in 20 min een film

10.05.2006 07:55 • Hans
Hierbij mijn bevindingen.

Ten eerste moet je vooruit betalen. Ik heb veel waarschuwingen gelezen over het bedrijf IT's Logic, maar heb toch maar betaald.

Ik heb zeker 3 weken gewacht totdat ik IT's Logic heb gebeld. Ze waren de hele dag niet bereikbaar. Tot ik eindelijk iemand kreeg. Er werd mij een lamabox beloofd in deze week. weer 3 weken later had ik hem.

De lamabox is heel lelijk. Ook de schermen zijn lelijk en onlogisch. Het downloaden gaat heel traag (ook met de update waar Patrick over sprak).

Ik doe niets meer met de box, hij is onbruikbaar. Ik download nu via newnova.org, met het programma utorrent.com. Heel makkelijk, heel snel.
Laat de lamabox liggen!!

21.07.2006 16:26 • giel
Zijn er nog mensen die gebruikt hebben gemaakt van de niet goed geld terug garantie en die naar 4 maanden nog geen geld terug hebben ontvangen van de firma Itslogiq zou ik graag een s willen weten

24.08.2006 20:59 • diz
Was compleet vergeten dat ik hem had besteld en betaald (8 mei) toen hij (20 aug.) werd bezorgd. Heb nooit gebeld, dus de ondernemers bonafide.
Na aanlsluiting na een uur nog geen startscherm en helaas ook geen handleiding.
ddw@printer.nl

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

30-01Deze iPhone van titanium is geïnspireerd door de Tesla Cybertruck (video)

30-01Elektrische Hummer bevestigd door GMC (video)

30-01Zo ziet de eerste smartwatch van Oppo eruit

24-01Maak je eigen Raspberry Pi mini-arcadekast

07-01Sony verrast op CES met elektrische auto Vision-S (video)

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Sony komt weer met fantastisch PS4-reclamefilmpje!
Sony komt weer met fantastisch PS4-reclamefilmpje!
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
PlayStation 4 is op één na best verkochte console aller tijden PlayStation 4 is op één na best verkochte console aller tijdenDe Sony PlayStation 4 is de op één na best verkochte gameconsole aller tijden. Dit kwartaal gingen 2,8 miljoen exemplaren van de PS4 (en PS4 Pro) over de toonbank, terwijl in het vorige kwartaal al de mijlpaal van 100 miljoen werd bereikt. Daarmee passeerde de PS4 de eerste PlayStation, waarvan er 102,5 miljoen zijn verkocht. »
Chinese smartphones
Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa
Xiaomi komt met nieuwe 256GB-versie Redmi Note 8 Pro Xiaomi komt met nieuwe 256GB-versie Redmi Note 8 Pro
Blackview introduceert A80 Pro Blackview introduceert A80 Pro
Vivo S5 laat niet lang meer op zich wachten Vivo S5 laat niet lang meer op zich wachten
 Meer nieuws over Chinese smartphones 
Nostalgie
Sony VAIO UX nu met 64GB SSD Sony VAIO UX nu met 64GB SSDSony heeft zijn VAIO UX-umpc een flinke upgrade gegeven. Het apparaatje draait nu op Windows Vista Premium en is uitgerust met een snellere 1,2GHz Core 2 Solo U2200-processor en een 64GB SSD. De VAIO UX biedt een 4,5 inch scherm (1024 x 600), Wifi 802.11a/b/g, Bluetooth 2.0+EDR, een 1,3 megapixel webcam, een CF-slot, vingerafdrukscanner en 1GB geheugen. »
Volg Gadgetzone 

GADGETZONE © 2005-2019
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy