Gadgetzone.nl - Home

PlayStation 3 heeft standaard 60GB harddisk

 Gepubliceerd op 19.03.06 ,  


Sony heeft bevestigd dat de PlayStation 3 standaard een harde schijf heeft van 60GB. Eerder leek het erop dat alleen bepaalde versies van de PS3 een 60GB harddisk zouden krijgen. De harde schijf is ook nog te upgraden naar een grotere capaciteit.

Dat de PS3 standaard 60GB aan opslagcapaciteit heeft is erg handig om te weten voor gamesontwikkelaars. Ook sluit de flinke capaciteit aan op de wens van Sony om van de PS3 een multimedia-apparaat te maken.

[engadget]





zie ook Zie ook:
Legendarische 'Nintendo PlayStation' wordt geveild
Planet Coaster komt uit voor de Xbox One en PlayStation 4 (video)
PlayStation 4 is op één na best verkochte console aller tijden
Sony bevestigt lancering PlayStation 5 in 2020
Sony maakt volledige lijst games PlayStation Classic bekend (video)
Titanfall 2 komt uit voor PlayStation 4 (video)



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (14)
19.03.2006 20:17 • ik
ja is zeer handig
lekker demo's downlauden

(is wel al zeer oud nieuws!!!!)

19.03.2006 20:35 • Jaystation
Yeahh..of niett
Playstation gaat Xbox 360 overrompelen!!
J. Allard gaat haren krijgen als hij de statistieken bekijkt in jaarverslag!!

20.03.2006 00:37 • Bart
De enige spelcomputer die het best van allemaal is, is en blijft de PC.

Gooien jullie je geld maar lekker weg met de PS3 en/of de XBOX.

20.03.2006 10:16 • Patrick
Bart, hoewel de PC een fantastisch gameplatform is, zal je om te blijven gamen ook zeker flink moeten investeren (iedere drie jaar toch een aantal onderdelen upgraden) Dat is bijna net zo duur als een console en bijbehorende games. (ervan uit gaande dat je je pc spelletjes netjes koopt. Voordeel van een console is dat je zeker weet dat de game draait zoals het bedoelt is.

20.03.2006 11:00 • Vassie
En een voordeel voor de ontwikkelaar voor een console is dat die de MAX uit het apparaat kan halen.

Bij de pc moeten ze ook denken en de mensen die niet elke maand een nieuwe pc kopen...

Verder ff on-topic..ze zijn weer origineel bezig bij playstation. M$ heeft al sinds het begin aangekondigt dat hun ook grotere harde schijven gaan verkopen in de toekomst en dat doet playstation dan ook gelijk...maar goed genoeg over dat lelijke apparaat!

20.03.2006 13:04 • Patrick
@Vassie. Laat dat programmeren nou net het probleem zijn met de PS3. De cell processor is zo extreem krachtig, maar tegelijkertijd ook zo extreem complex dat eigenlijk niemand (zelfs de mensen van IBM niet) het maximale uit de Cell kan halen. Ze schijnen nu bezig te zijn met een dev-tool waarmee het programmeren 'iets' makkelijker moet worden. De echte kracht van de PS3 zal dus pas (vel) later getoond gaan worden.

21.03.2006 03:55 • Bart
Patrick, het is misschien ongeveer even duur, alleen kan je met een PC ook nog andere dingen doen ipv alleen spelletjes spelen. Ook is het geen probleem om een "back-up" van een spelletje te maken en daarna te draaien

21.03.2006 08:26 • Patrick
Bart, hoewel ik het met je eens ben dat een stukje tekstverwerken op een console knap lastig wordt, worden deze apparaten toch steeds veelzijdiger. Het worden steeds meer vervangers van home theater producten en de PS3 schijnt zelfs tv op te kunnen nemen (YES!) op zijn HDD. VWB je "back-up" (foei! ;O)) zal dat voor de consoles ook wel weer mogelijk gemaakt gaan worden. Het dvd systeem van de xbox360 is alweer gekraakt, dus zo verschrikkelijk lang zal dat niet meer gaan duren.

22.03.2006 01:07 • Bart
Ze worden veelzijdiger dat klopt. Mgoed een PC kan al geruime tijd films opnemen

Ja de dvd van de xbox is gekraakt, alleen vertellen de krakers niet hoe Mochten ze dit toch vertellen dan kan MS hier met een simpele check achterkomen en de gebruikers bannen van xbox live.Ik neem aan dat de meeste dat niet willen

22.03.2006 09:23 • Menno
Een PC om te gamen 'ongeveer even duur'? Een goede game-pc inclusief fatsoenlijk scherm, speakers, OS etc kost zo rond de 2000 euro. Voor dat geld heb je een console (300 euro) met wat extra accesoires (100 euro) en 26 games van 60 euro per stuk. Dan houd je ook nog wat wisselgeld over.

Verder gaat je console 5 jaar mee zonder er iets aan te hoeven doen terwijl je na 3 jaar een groot deel van de onderdelen van je PC hebt moeten vervangen om de nieuwste games op maximale instellingen te kunnen spelen. Je kan de oude zooi dan wel weer verkopen maar winst ga je er niet op maken.

Verder zijn PCs en consoles imho voor andere dingen beter geschikt. Een RTS of FPS werkt beter op je PC, een console is meer geschikt om relaxt op de bank te racen of zelda-en.

Een PC is inderdaad multifunctioneel maar tekstverwerken en internetten gaat net zo goed op een oude pentium III of een simpele laptop als op het nieuwste dual-core monster. Om films op te nemen lijkt een los apparaat bij je TV me een stuk handiger.

23.03.2006 17:13 • Bart
Menno,

Als jij bij een PC het scherm mee gaat rekenen samen met speakers, dan moet je bij je PS3 consequent zijn en daar een TV en home cinema set bij rekenen.

De resolutie die weergegeven kan worden op een monitor is in de meeste gevallen stukken hoger dan jou TV aankan. Zelfs als je een HD TV hebt met 1080i.

Ik ga meer voor de MMORPG's. Die heb ik ook nog niet gezien voor de consoles.

Dat klopt, maar als je toch een PC koopt om te gamen (Zoals waar je een console voor koopt) dan zijn die andere dingen die je met een PC kan doen een leuke bijkomstigheid. Met een TV kaart in je PC ben je een stuk goedkoper uit.
Tegenwoordig kan je ook de plasma schermen aan je DVI uitgang hangen en windows media center op je PC draaien. Hierdoor is je PC een los apparaat bij je TV waar je onder andere ook mee kan gamen

25.03.2006 17:36 • Marc
Welke console geniet nu de voorkeur van de kenners??? De PS3 of Xbox? Welke is het sterkst en zal de mooiste games opleveren, want dat is toch de primaire reden om zo'n apparaat aan te schaffen!

25.03.2006 22:26 • Menno
@Bart:

Niet helemaal, een TV en geluidsinstallatie heb je toch al, een PC is toch nog een apparaat voor erbij. Ik weet iig maar van weinig mensen die gezellig op de bank voor de PC een filmpje gaan kijken...

Verder zijn games op de PC idd vaak mooier (al is het verschil met de nieuwe consolegeneratie een stuk minder of zelfs in het voordeel van de consoles) en zijn bepaalde genres beter op het ene of andere platform, maar het ging om wat het het kost. En dan is een PC gewoon een stuk duurder.

Maar goed, ik heb het toch niet zo op van die multifunctionele superapparaten, vaak zijn ze net wat minder op de verschillende punten dan losse apparaten en is het ook lastiger om 1 bepaalde functie te upgraden.


@Marc

De PS3 wordt waarschijnlijk technisch het sterkst, met de beste processor. Deze is echter nogal lastig te programmeren omdat ie zo nieuw en anders is(zelfs IBM, de leverancier, heeft er nog moeite mee). Het zal dus wel een tijdje duren voor we zien waar het apparaat echt toe in staat is, ook omdat Sony er tot nu toe nogal geheimzinnig over doet. Voor mij is de gameplay echter het belangrijkst (en niet het mooiste plaatje). Op dat punt lijkt Nintendo goed bezig te zijn.

23.07.2008 22:51 • fouad
heeft iemand een ps3 liggen een goed prijsje ik ben pas 12 :mrgreen:

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy