Gadgetzone.nl - Home

Review Saitek A-250 wireless 2.1 speaker

 Gepubliceerd op 21.12.05, door Robert Hagen,  


Saitek is een producent van stijlvolle computeraccessoires en een aantal mooie draadloze speakersystemen, waaronder de Saitek A-250 wireless 2.1 speaker. Wij mochten dit apparaat testen en dat viel zeker niet tegen.

De A-250 onderscheidt zich van bijna alle andere speakers met zijn opvallende design. Geen vierkante blokken, maar aparte ronde vormen en een ovaal lcd-schermpje. Alles ziet er luxe uit, ook de verpakking en het doosje met de handleiding. Er zit zelfs een zwart doekje bij om de speaker mooi glanzend te houden. Dat is wel nodig, want het materiaal zit al snel onder de vingerafdrukken.







De speaker wordt geleverd met een adapter, een 3,5mm-plug audiokabel, een USB Bluetooth adapter en een (Engelstalige) handleiding.







Het leuke aan de A-250 is natuurlijk de draadloze functionaliteit. Je kunt de speaker zonder draad overal in je huis of zelfs in je tuin neerzetten en muziek streamen vanaf je pc. Stroom haalt het apparaat uit vier AA-batterijen, die volgens Saitek goed zouden moeten zijn voor 24 uur luisterplezier.

Het installeren van de A-250 gaat zeer eenvoudig. Bij het apparaat wordt geen cd-rom met software geleverd. Je hoeft alleen maar de USB Bluetooth adapter op je pc aan te sluiten en dan gaat alles vanzelf. Na de installatie wordt alle muziek die je op de pc afspeelt, bijvoorbeeld met Windows Media Player of iTunes, automatisch gestreamd naar de A-250. Zodra je de USB-adapter uit de USB-poort van de pc haalt, komt het geluid weer uit je gewone pc-speakers.







Alles ging zonder problemen en binnen slechts een paar minuten kon ik op de A-250 naar mijn muziekcollectie op de pc luisteren. De verbinding was perfect en het geluid uit de twee stereospeakers en het subwoofertje is zonder meer goed te noemen (helder, redelijk goede bas, nauwelijks ruis), te vergelijken met dat van een goede ghettoblaster. Zelfs als je het volume helemaal voluit zet is het geluid nog prima.











Om de draadloze verbinding te testen, ging ik een verdieping naar beneden en zette ik de A-250, die overigens vrij licht is, in verschillende ruimtes neer. Dat maakte allemaal niets uit, de verbinding bleef perfect en het geluid goed. Volgens de specificaties blijft de verbinding goed tot een afstand van 30 meter.

Erg handig is dat je op de A-250 gewoon de muzieksoftware op je pc kunt bedienen (stop/pauze, skip, vooruit en terug). Een afstandsbediening zou leuk zijn geweest, maar je kan niet alles hebben natuurlijk.

Waarom het lichtblauw verlichte display erop zit, is me niet helemaal duidelijk. Het geeft weinig informatie. Er is alleen op te zien hoe hoog het volume staat en of de batterij nog vol is. Verder staat er voortdurend 'OK' op, wat kennelijk op de verbinding slaat. Het oogt natuurlijk wel lekker luxe.















De geluidskwaliteit is dus prima en de draadloze verbinding perfect. Rest alleen nog de line-in aansluiting. Met het meegeleverde kabeltje sloot ik een mp3-speler aan en ook dit werkte perfect. Op het display komt 'line-in' te staan en ik kon probleemloos naar de muziek op mijn mp3-speler luisteren.


Conclusie

Al met al zorgde de Saitek A-250 voor een zeer positieve ervaring. Het apparaat doet wat beloofd wordt, is uitermate gebruikersvriendelijk en de geluidskwaliteit is goed, zeker vergeleken met andere speakers van dit formaat. Je kunt hem inderdaad overal in je huis neerzetten en van je muziek genieten en dat is erg handig. Ook is het design een groot pluspunt, alhoewel smaken natuurlijk kunnen verschillen.

Een eventueel rapportcijfer zou zeker in de buurt van de 9 uitkomen. Alleen jammer van die prijs van 120 euro, maar ja, je hebt er wel een mooie wireless speaker voor. Jammer dat we deze topper weer terug moeten sturen...

Meer informatie is te vinden op de site van Saitek.





zie ook Zie ook:
Review Pressy-kloon HelloKlick, een handige smartphone-accessoire
Review 3-in-1 Universal Lens voor smartphones
Review waterbestendig toetsenbord Sibyl J-1
Review iPega Bluetooth-gamecontroller (video)
Review Bluetooth-koptelefoon BeeWi BBH200
Review oplaadmat Duracell myGrid



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (16)
21.12.2005 13:52 • Raymond
Heb deze speaker van de goede Sint gekregen !! Fantastisch geluid en design, kan nu overal in huis muziek van mijn PC beluisteren...

21.12.2005 14:08 • Antonie
He Raymond, mag ik die goede Sint van jou eens lenen, ik hem mijn hele verlanglijstje gestuurt met daarop ook de A-250, maar helaas, heb hem nu zelf gekocht voor de kerst ;-))

O ja de site van de importeur van saitek www.spectronsales heeft nog meer van dit soort coole gadgets. de iZ lijkt mij ook wel wat.

22.12.2005 12:29 • Marco
Heb de A250 aangeschaft bij Media markt, super aan winst, werkt ook goed op mijn Ipod....


22.12.2005 12:35 • Jan Wybe
Ik ben zelf nog aan het twijfelen welke ik nu wil nemen, als je op www.saitekaudio.nl kijkt dan staat daar ook de A-200. Deze is dan wel niet draadloos maar wel ook erg mooi. Heeft iemand de doorslaggevende tip? Klinkt de A-200 net zo goed als de A-250 hierboven beschreven?

27.12.2005 09:55 • Erik-Jan
Jan-Wybe, heb de A200 en A250 beluisterd, de geluidskwaliteit is nagenoeg hetzelfde ( A250 iets beter ), mijn keuze is ook gevallen op de A200, omdat hij wat kleiner is en dus handiger voor op reis !! Beter portable speakers dan deze 2 bestaan er niet...

28.12.2005 09:18 • Jan Wybe
Nou ik ben zelf bij de Media Markt gaan kijken en eigenlijk meer luisteren, maar wat een geluidje zit er in die kleine dingen. Je kan wel horen dat er Mission techniek inzit.
Ik denk dat ik zelf voor een A-250 ga omdat ik de wireless funcite ideaal vindt.

09.05.2006 22:23 • jeroen
ik vind het design raar met aan de ene kant kleur rood en de andere kant oranje ik hou meer van symetrisch ik heb een tijdje bij mediamarkt staan kieken. mooi geluid maar ik vind m niet zo mooi

17.06.2006 17:38 • Martijn
Ik vraag me af of deze ook op de nokia n80 zou werken die heeft bluetooth en een usb aansluiting... en ondersteund plug and play maarja voor 120 euro is risico vrij groot vind ik.. eigenlijk zou ik het moeten kunnen uittesten...

mail ff naar m-rt--n@hotmail.com als je meer weet

15.07.2006 14:28 • Henny
Ik heb zelf de A250 aangeschaft. Ik heb met het apparaat alleen maar problemen. Slecht of geen ontvangst en het apparaat schakelt na 1 of 2 minuten uit. Geen succes. Weet iemand een oplossing?

23.10.2006 14:28 • hansje
ik heb een a-250,met mediaplayer werkt hij en met i-tunes krijg ik krakend storend geluid in de muziek,hoe komt dat kan iemand me helpen?

31.10.2006 15:18 • hans
a 250 subwoofer maakt raar geluid aan wat ligt dat

23.01.2007 14:58 • arthur
het kan zijn dat er een mini scheurtje in het boxje zit. als je bleu tooth gebruikt zorg dat de zender op een goede locatie staat en niet te dicht bij een ander apparaat. het singaal gaat door muren heen maar niet door mensen, dieren of andere aparaten. zorg ervoor dat je goede battarijen gebruikt die alle 4 hetzelfde zijn. verwissel ze altijd tegelijkertijd zo voorkom je eventuele schade. als je je saitek tehard zet waardoor je een krakend geluid krijgt, zet hem zachter zo voorkom je schade aan de boxjes. niks voor niks zit er een gat achter de sub-woofer hou deze vrij van opstakels. de saitek wrkt 'helaas'het beste met windows media player hiervoor is hij ontworpen. uiteraard is grote tempratuur verschil of extreme 'zon'hitte slecht. saitek werkt niet via telefoons maar uitsluitend via pc's of laptops. raak je bleutooth zender niet kwijt want dan is je saitek deels waardeloos. als je nog vragen hebt over de saitek kijk dan op www.funnyforum.nl

05.03.2007 20:43 • Pascal
Als ik het goed begrijp gaat het signaal via een bluetooth!!! Maar is deze speaker ook te gebruken als extra speaker op mijn stereo installatie???

28.07.2007 21:44 • michiel
vraagje weet iemand de afmeetingen ervan ???

19.11.2007 13:44 • t
@ pascal ja
@ micheal breedte 35 cm
diepte 11 cm
hoogte 8 cm

11.02.2010 11:21 • Arthur
Ik heb er in 2 jaar 3 gehad, geluid is super en bleutooth werkte wel redelijk. Alleen het probleem zit 'm in de bedrading binnenin. Die trilt los na verloop van tijd. Open maken is ook geen oplossing want het zit stevig vast gelijmd.

Ik krijg binnenkort de X-MiniMax II, hopelijk gaat die wat langer mee!

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy