Gadgetzone.nl - Home

Noord-Hollanders kopen meeste 'slimme producten'

Smart home minder populair in Zeeland en Friesland

 25 oktober 2019 14:15:57, door Robert Hagen,  


Inwoners van de provincie Noord-Holland kopen de meeste 'smart home' producten van Nederland, zo wijst onderzoek uit. In andere provincies blijken 'slimme' producten, zoals de thermostaten van Nest en de Hue-lampen van Philips, een stuk minder populair.

smart home


Het onderzoek naar de 'smart home' markt is uitgevoerd door 50five, zelf een aanbieder van smart home producten. Een miljoen websitebezoeken in 2019 werden ervoor geanalyseerd. Daaruit zou naar voren komen dat er grote verschillen zitten tussen de provincies. Zo is Noord-Holland de provincie waar verhoudingsgewijs de meeste slimme apparaten zijn gekocht en van waaruit de meeste mensen de website bezochten. Flevoland is, ondanks een laag inwoneraantal, tweede in aantal bezoekers en aankopen. Daarna volgt Utrecht op de derde plaats.

In Zeeland en Friesland zijn smart homes volgens 50five het minst populair. Voor elk smart home product dat in deze provincies verkocht wordt, worden er bijna drie verkocht in Noord-Holland. Ook in de provincie Groningen worden relatief weinig smart home producten verkocht.

Eerlijk vergelijk
50five zette voor dit onderzoek het aantal bezoeken op de website af tegenover het aantal inwoners in de betreffende provincie, met behulp van data van het CBS. Hierdoor kon er een eerlijk vergelijk gemaakt worden van het relatieve aantal inwoners dat de website van het bedrijf bezocht. "Ondanks dat we ons met advertenties en content momenteel niet specifiek richten op bepaalde regio's of provincies, zien we toch vrij grote verschillen. Dit onderzoek toont aan dat smarthome nog niet overal voet aan de grond heeft gekregen, ondanks de vele voordelen ervan. Voorlichting en advies over wat smarthome is en wat de hedendaagse techniek kan, is wat ons betreft dus nog steeds zeer belangrijk", aldus Egbert Hietberg, commercieel directeur van 50five.





zie ook Zie ook:



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy