Gadgetzone.nl - Home

Oppo lanceert smartphones Reno2 en Reno2 Z (video)

 16 oktober 2019 22:32:35, door Robert Hagen,  


Oppo heeft in Londen twee nieuwe smartphones in de Reno-serie aangekondigd, de Reno 2 en een wat goedkopere variant daarvan, de Reno 2 Z. De toestellen hebben op papier indrukwekkende mogelijkheden, te vergelijken met de duurste high-end smartphones, terwijl de prijs voor de Reno 2 nog onder de 500 euro ligt.

OPPO Reno 2 voor- en achterkant


De Reno 2 is voorzien van een 6,5 inch AMOLED-scherm met een resolutie van 2.400 bij 1.080 pixels. Er zit geen inkeping (notch) in, omdat de 16 megapixel selfiecamera zich niet aan de voorkant bevindt maar er aan de bovenkant uitschuift. Het gaat om een zogeheten 'haaienvin' popup camera, zoals die ook al te zien was op de originele Reno. Het scherm heeft een beeldverhouding van 20:9 en beslaat 93 procent van de voorkant van het toestel.

OPPO Reno 2 - opladen


De Reno 2 beschikt over een Snapdragon 7150-processor, 8GB werkgeheugen en 256GB opslagcapaciteit. Aan de achterkant bevinden zich vier camera's, waaronder een 48 megapixel primaire camera met optische en elektronische beeldstabilisatie. Een 13 megapixel camera is er om 2x optisch in te kunnen zoomen. Tot 5x 'Hybrid Zoom' is ook mogelijk, al zal de kwaliteit daar wat minder van zijn. Daarnaast is er nog een 8 megapixel camera met groothoeklens en een 2 megapixel camera voor een scherptediepte-effect op bijvoorbeeld portretfoto's.

OPPO Reno 2 - gaming


De batterij van de Reno 2 heeft een capaciteit van 4.000 mAh en ondersteunt snelladen middels de VOOC 3.0-technologie. Dat laatste zorgt ervoor dat de batterij binnen een half uur opgeladen kan worden tot 50 procent.

De Reno 2 draait op ColorOS 6.1, dat is gebaseerd op Android 9.0, en is verder uitgerust met onder meer een in het scherm verwerkte vingerafdrukscanner, usb-c, nfc en een 3,5 mm koptelefoonaansluiting.

Unboxing video:



Reno 2 Z
De Reno 2 Z is het goedkopere broertje van de Reno 2 en is dus op een paar punten anders. Zo zit er geen Snapdragon-processor in, maar een Mediatek MTK P90. Daarnaast heeft het scherm een iets lagere resolutie (2.340 x 1.080 pixels) en een beeldverhouding van 19,5 x 9. Ook is de popup camera een rechthoekig blokje in plaats van de 'haaienvin'. Verder zijn er geen verschillen, behalve dan dat de Reno 2 Z verkrijgbaar zal zijn in de kleuren Sky White en Luminous Black, waar dat bij de Reno 2 Ocean Blue en Luminous Black is.

OPPO Reno 2 Z


Prijs en beschikbaarheid
De OPPO Reno2 is vanaf 18 oktober verkrijgbaar voor 499 euro. De Reno2 Z ligt eveneens vanaf 18 oktober in de winkels en gaat 349 euro kosten.

Naast de nieuwe smartphones kondigde OPPO overigens ook nog een nieuwe draadloze koptelefoon met noise cancelling aan, de Enco Q1. Deze is vanaf begin november verkrijgbaar en kost 129 euro.





zie ook Zie ook:
Deze iPhone van titanium is geïnspireerd door de Tesla Cybertruck (video)
Motorola introduceert randloze smartphone One Hyper (video)
Iconische Motorola RAZR maakt comeback als peperdure smartphone (video)
Vivo S5 laat niet lang meer op zich wachten
Bedrijf achter TikTok lanceert zijn eerste smartphone



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy