Gadgetzone.nl - Home

Xiaomi introduceert Mi MIX 2S

 27 maart 2018 12:16:46, door Robert Hagen,  


Xiaomi heeft de Mi MIX 2S geïntroduceerd, de eerste Chinese smartphone met een Snapdragon 845-procesor. Het stijlvol vormgegeven toestel lijkt veel op zijn voorganger, de Mi MIX 2, maar heeft toch een aantal vernieuwingen, waaronder de dubbele camera aan de achterkant en enkele nieuwe functies.



De rand aan de onderkant van het 5,99 inch Full HD+ scherm is op het nieuwe model ietsje kleiner dan op de Mi MIX 2. De frontcamera zit echter nog steeds in de rechteronderhoek. Het display heeft een beeldverhouding van 18:9 en ondersteunt het DCI-P3 kleurenbereik.

Camera met AI-functie
Nieuw op de Mi MIX 2S is de verticaal geplaatste dubbele camera aan de achterkant, met een 12 megapixel Sony IMX363-sensor en f/1.8 groothoeklens, en een tweede 12 megapixel sensor die 2x optische zoom en foto's met een scherp onderwerp en wazige achtergrond mogelijk maakt.



De camera biedt ook een aantal nieuwe functies en dynamische effecten voor de bokeh-foto's, zoals 'AI Dream Bokeh' en 'Van Gogh Starry Night'. De AI-functie, de nieuwste trend in smartphoneland, kan maar liefst 206 onderwerpen herkennen en ondersteunt realtime vertaling van talen en valuta. Daarnaast heeft de camera mogelijkheden als dual-pixel autofocus en 4-axis optische beeldstabilisatie.

De frontcamera van de Mi MIX 2S heeft een 8 megapixel sensor, ondersteunt 'face unlock' en kan via AI bokeh-effecten toevoegen aan je selfies.



Draadloos opladen
De Mi MIX 2S is Xiaomi's eerste smartphone die draadloos kan worden opgeladen. Het toestel ondersteunt 7.5W Qi, een standaard die bijvoorbeeld ook door de iPhones uit 2017 wordt ondersteund. De batterij in de Mi MIX 2S heeft een capaciteit van 3.400 mAh en kan snel worden opgeladen dankzij Quick Charge 3.0.

Krachtige hardware
Zoals gezegd is de Mi MIX 2 Xiaomi's eerste smartphone met de snelle Snapdragon 845-chipset met Artificial Intelligence Engine (AIE). De goedkoopste uitvoering van het toestel heeft 6GB RAM en 64GB opslaggeheugen, terwijl de duurste variant 8GB RAM heeft en 256GB opslag. Voor wie zoveel opslagcapaciteit nog te weinig is, kan er ook nog een microSD-kaartje worden toegevoegd.

De behuizing is gemaakt van een aluminium frame en aan de buitenkant een keramisch materiaal, net als bij de vorige Mi MIX-modellen. Aan de achterkant bevindt zich naast de camera ook een vingerafdrukscanner. Een 3,5mm koptelefoonaansluiting ontbreekt, maar er is wel een usb-c-poort en Bluetooth 5.0.

De Mi MIX 2S draait op Android 8.0 Oreo met Xiaomi's MIUI 9.5-interface. Deze ondersteunt nu ook de Xiao AI voice-assistent (alleen in China), die volgens Xiaomi net zo slim is als Siri op de iPhone. Het toestel zal verkrijgbaar zijn in een witte en een zwarte uitvoering en de prijzen zijn in China omgerekend 423 euro (6GB RAM + 64GB ROM), 462 euro (6GB + 128GB) en 513 euro (8GB + 256GB). De draadloze oplader voor de Mi MIX 2S, die ook voor andere smartphones die Qi ondersteunen kan worden gebruikt, gaat 99 yuan (12,70 euro) kosten.





zie ook Zie ook:
Xiaomi komt met nieuwe 256GB-versie Redmi Note 8 Pro
Redmi Note 8T gelanceerd in Europa
Xiaomi introduceert smartphone Mi CC9 Pro met 108 megapixel camera
Xiaomi Mi Note 10 krijgt 108 megapixel camera
Umidigi Power 3 heeft quad-camera en geen notch
Xiaomi Mi 9 met 48 megapixel camera en Snapdragon 855 aangekondigd



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy