Homecontact  rss-feed  Twitter  Facebook
HBO ontwikkelt virtual-realityversie van tv-serie Westworld

  1 december 2016 17:41:02, door Robert Hagen 

HBO heeft een virtual-realityversie gemaakt van het park uit de populaire tv-serie Westworld. Het gaat om een game met een geheel eigen verhaal, maar net als in de serie kun je je als bezoeker van het park gedragen (of misdragen) hoe je maar wilt. De bedenkers van de serie, Jonah Nolan en Lisa Joy, werkten mee aan de ontwikkeling van de game, die alleen met de HTC Vive vr-bril te spelen is.Westworld is een populaire tv-serie die meer kijkers heeft in het eerste seizoen dan bijvoorbeeld Game of Thrones had in het debuutjaar. Geen wonder dus dat een tweede seizoen al is aangekondigd en dat fans nu de kans krijgen om Westworld zelf te ervaren.

HBO investeert al enkele jaren in virtual reality en heeft een complete vr-divisie bestaande uit verschillende teams van grafische ontwerpers, geluidstechnici, UX (user experience) designers en technici met een achtergrond in high-end gaming. Het Amerikaanse bedrijf heeft er hoge verwachtingen van en is volop aan het experimenteren om creatieve en technische mensen zo optimaal mogelijk samen te laten werken om tot de best mogelijke vr-ervaring te komen.De Westworld vr-game, die draait op de Unreal Engine 4 van Epic Games en waarin zowel 360-video als real-time CG virtual reality worden gebruikt, werd tegelijkertijd met de tv-serie geproduceerd. Net als bij de serie deed Michelle MacLaren, ook bekend van Breaking Bad, de regie. Sommige scènes voor de game werden op dezelfde set als voor de serie opgenomen.

Als speler kun je beslissingen nemen die invloed hebben op het verloop van het verhaal. Ook kun je zelf bepalen of je een held of een slechterik bent, maar tegelijkertijd blijf je wel onderdeel van het verhaal op een manier die volgens HBO nog niet eerder is vertoond.

Voor HBO is Westworld een belangrijke mijlpaal, maar ook nog maar het begin als het gaat om virtual reality. Het bedrijf heeft grote plannen voor de lange termijn en gaat zeker ook van andere tv-series virtual-realityversies maken.

[bron]virtual reality
 
ouder artikel  

zie ook Zie ook:

comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
21-11Met AirSelfie-smartphonehoesje heb je altijd een cameradrone bij je (video)

21-11Zie wat een zelfrijdende Tesla 'ziet' (video)

25-10Xiaomi kondigt 'randloze' smartphone Mi Mix aan (video)

18-10Japanners creëren niet van echt te onderscheiden CGI-tienermeisje (video)

18-10Chronos verandert elk horloge in een smartwatch

06-10Nieuwe Blade Runner-film ook in virtual reality (video)

03-10Garmin komt met fitnessbandje voor kinderen (video)

01-10BMW werkt aan elektrische Mini en X3 SUV

 
mobiele telefoonstabletcomputersgames en consolesdigitale camera's en camcorderslaptops en netbooksaudio-apparatuur
televisiesopslag-apparatuurwearablesauto's en navigatiesystemenaccessoiresoverig
Volg Gadgetzone

Terug in de tijd...
Sony VAIO TZ met 32GB SSD
Sony VAIO TZ met 32GB SSDSony heeft de VAIO TZ gepresenteerd, een erg stijlvolle, ultraportable laptop met een 11,1 inch scherm. Het apparaatje kan desgewenst worden uitgerust met zowel een 32GB 1,8 inch SSD als een 160GB harddisk en is voorzien van 1GB RAM en een 1,06GHz U7500-processor. »

 

GADGETZONE © 2005-2016
Algemene voorwaarden
Tip ons!
Contact

Twitter Facebook RSS-feed