Homecontact  rss-feed  Twitter  Facebook
HBO ontwikkelt virtual-realityversie van tv-serie Westworld

  1 december 2016 17:41:02, door Robert Hagen 

HBO heeft een virtual-realityversie gemaakt van het park uit de populaire tv-serie Westworld. Het gaat om een game met een geheel eigen verhaal, maar net als in de serie kun je je als bezoeker van het park gedragen (of misdragen) hoe je maar wilt. De bedenkers van de serie, Jonah Nolan en Lisa Joy, werkten mee aan de ontwikkeling van de game, die alleen met de HTC Vive vr-bril te spelen is.Westworld is een populaire tv-serie die meer kijkers heeft in het eerste seizoen dan bijvoorbeeld Game of Thrones had in het debuutjaar. Geen wonder dus dat een tweede seizoen al is aangekondigd en dat fans nu de kans krijgen om Westworld zelf te ervaren.

HBO investeert al enkele jaren in virtual reality en heeft een complete vr-divisie bestaande uit verschillende teams van grafische ontwerpers, geluidstechnici, UX (user experience) designers en technici met een achtergrond in high-end gaming. Het Amerikaanse bedrijf heeft er hoge verwachtingen van en is volop aan het experimenteren om creatieve en technische mensen zo optimaal mogelijk samen te laten werken om tot de best mogelijke vr-ervaring te komen.De Westworld vr-game, die draait op de Unreal Engine 4 van Epic Games en waarin zowel 360-video als real-time CG virtual reality worden gebruikt, werd tegelijkertijd met de tv-serie geproduceerd. Net als bij de serie deed Michelle MacLaren, ook bekend van Breaking Bad, de regie. Sommige scènes voor de game werden op dezelfde set als voor de serie opgenomen.

Als speler kun je beslissingen nemen die invloed hebben op het verloop van het verhaal. Ook kun je zelf bepalen of je een held of een slechterik bent, maar tegelijkertijd blijf je wel onderdeel van het verhaal op een manier die volgens HBO nog niet eerder is vertoond.

Voor HBO is Westworld een belangrijke mijlpaal, maar ook nog maar het begin als het gaat om virtual reality. Het bedrijf heeft grote plannen voor de lange termijn en gaat zeker ook van andere tv-series virtual-realityversies maken.

[bron]virtual reality
 
ouder artikel   nieuwer artikel

zie ook Zie ook:

comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
16-05Bluboo komt met 'randloze' smartphone S1

16-05Peperdure sportauto's te koop via 45 meter hoge 'automaat'

22-03Maze Blade moet meest betaalbare 'designsmartphone' worden

21-03Christiano Ronaldo promoot nieuwe smartphones Nubia

20-03'Nieuwe tablet ASUS krijgt 12-core processor'

20-03Smartphone Xiaomi Mi MIX 2 bijna zonder rand om het scherm (video)

01-12HBO ontwikkelt virtual-realityversie van tv-serie Westworld

21-11Met AirSelfie-smartphonehoesje heb je altijd een cameradrone bij je (video)

 
mobiele telefoonstabletcomputersgames en consolesdigitale camera's en camcorderslaptops en netbooksaudio-apparatuur
televisiesopslag-apparatuurwearablesauto's en navigatiesystemenaccessoiresoverig
Volg Gadgetzone

Terug in de tijd...
Panasonic Lumix DMC-FX100 met 12,2 megapixel CCD
Panasonic Lumix DMC-FX100 met 12,2 megapixel CCDDe nieuwe Panasonic Lumix DMC-FX100 is een compacte digitale camera met een 1/1,72 inch grote CCD met een resolutie van maar liefst 12,2 megapixels. Ook heeft het toestel een 28 mm Leica DC groothoeklens met 3,6x optische zoom, de VE III-processor en de Mega Optical Image Stabilizer van Panasonic. »

 

GADGETZONE © 2005-2016
Algemene voorwaarden
Tip ons!
Contact

Twitter Facebook RSS-feed