Gadgetzone.nl - Home

Chinese smartphone Bluboo Picasso beschermt ogen tegen blauw licht

 26 januari 2016 17:34:00, door Robert Hagen,  


Het Chinese Bluboo heeft met zijn nieuwste smartphone, de Picasso, naar eigen zeggen een primeur. Het toestel zou namelijk de eerste ter wereld zijn met een display dat je ogen beschermt tegen blauw licht. Uit diverse onderzoeken blijkt dat blauw licht allerlei negatieve gevolgen kan hebben voor je gezondheid. Vrijwel alle apparaten met een display, zoals tv's, laptops tablets en smartphones, geven blauw licht af.



Het scherm van de Picasso is volgens Bluboo voorzien van een 0,1 mm dikke glaslaag die het blauwe licht op de golflengte van 420 tot 470 nm wegfiltert. Volgens Bluboo wordt daarmee schade aan de ogen voorkomen, maar het is de vraag in hoeverre dit daadwerkelijk zo is. Wetenschappers zijn er nog niet helemaal over uit in welke mate blauw licht echt schádelijk is voor je ogen.

Wat wel vaststaat, is dat te lange blootstelling aan blauw licht slaapproblemen kan veroorzaken. Diverse onderzoeken hebben namelijk uitgewezen dat blauw licht de aanmaak van het slaaphormoon melatonine verstoort. Uit een Spaans onderzoek blijkt bovendien dat dit ook nog een negatief effect heeft op de stofwisseling, terwijl Amerikaanse wetenschappers hebben ontdekt dat blauw licht een hongergevoel veroorzaakt. Ook stellen onderzoekers dat een tekort aan melatonine het risico op kanker verhoogt en depressies kan veroorzaken. Kortom: hoe minder je aan blauw licht wordt blootgesteld, hoe beter en dat geldt zeker 's avonds enkele uren voordat je naar bed gaat.

Overigens bestaan er al langer apparaten waarvan het scherm blauw licht wegfiltert en zijn er ook al screenprotectors die deze functie hebben. Kennelijk waren er echter nog geen smartphones die het filteren van blauw licht standaard als 'feature' hebben.

De Bluboo Picasso is verder voorzien van een high-tech nano-coating die vet- en vuilafstotend is en vingerafdrukken voorkomt. Van de overige specificaties is nog weinig bekend, behalve dan dat er een MT6580 SoC in zit. Het toestel moet in maart dit jaar op de markt komen.





zie ook Zie ook:
Chinese fabrikant Boway komt met iPhone X-kloon 'Notch'
Bluboo komt met 'randloze' smartphone S1
'Chinese smartphonefabrikant Vernee levert smartphone met 6GB RAM en 128GB opslag voor 399 dollar'
Grote Chinese videosite gaat smartphones onder kostprijs verkopen
Chinese smartphone ECOO Aurora biedt veel voor weinig (video)



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy