Gadgetzone.nl - Home

Apple steunt nieuw boek over Steve Jobs en bekritiseert biografie Walter Isaacson

 23 maart 2015 17:49:40, door Robert Hagen,  


De biografie van Walter Isaacson over mede-oprichter Steve Jobs van Apple heeft altijd veel lof gekregen, maar inmiddels is er ook stevige kritiek. En die kritiek komt niet van de minsten: mensen als de huidige Apple-topman Tim Cook en designer Jony Ive, die lang met Jobs hebben samengewerkt. Zij staan nu volledig achter een nieuwe biografie over Jobs, 'Becoming Steve Jobs', die een veel beter beeld van de persoon Steve Jobs zou schetsen.

'Steve Jobs' van Walter Isaacson werd gezien als de beste biografie over de voormalige Apple-topman tot nu toe en wordt dit jaar zelfs verfilmd, met topacteur Michael Fassbender in de hoofdrol. Het is ook de enige biografie die door Jobs zelf nog is geautoriseerd. Toch is er inmiddels flinke kritiek naar buiten gekomen op het boek, vooral van mensen die Jobs goed hebben gekend. Zo zegt Apple-ceo Tim Cook dat Isaacson er niet in is geslaagd om een goed beeld neer te zetten van 'de persoon' Steve Jobs. "De persoon over wie ik las is iemand met wie ik nooit zo lang had willen samenwerken." In het boek van Isaacson komt Steve Jobs vooral naar voren als een eendimensionale, opvliegende en arrogante baas.

Ook topdesigner Jony Ive van Apple is op zijn zachtst gezegd niet te spreken over de biografie van Isaacson, die volgens hem 'niet accuraat' is. Samen met een aantal andere Apple-medewerkers spreekt hij zich nu uit voor een nieuwe biografie, 'Becoming Steve Jobs', van Brent Schlender en Rick Tetzeli. Eddy Cue, hoofd internet- en softwarediensten van Apple, noemt dit boek de eerste biografie over Jobs 'die alles goed heeft'.



De nieuwe biografie wordt actief door Apple gesteund, iets dat zeer ongebruikelijk is voor het bedrijf uit Cupertino. Op Twitter meldde Apple iBooks onlangs dat 'Becoming Steve Jobs' het enige boek over Steve is dat wordt aangeraden door de mensen die hem als beste kenden. De schrijvers van het boek mochten interviews afnemen met vier leidinggevenden van Apple, onder wie ceo Tim Cook. Komende donderdag mogen de auteurs hun boek bepreken in de Apple-store in het New Yorkse Soho.

Aanvankelijk wilde Apple niet meewerken toen Schlender en Tetzeli in 2012 aanklopten, maar na 18 maanden kwam daar verandering in. "Na een lange periode van reflectie na Steve's dood, voelden we een verantwoordelijkheid om meer te zeggen over de Steve die wij kenden", aldus woordvoerder Steve Dowling van Apple. "We besloten om mee te werken aan het boek van Brent en Rick vanwege Brents langdurige relatie met Steve, die hem een uniek perspectief gaf op Steve's leven. Het boek geeft een beter beeld van Steve dan alles wat we tot nu toe hebben gezien en we zijn blij dat we hebben besloten om mee te werken."

In 'Becoming Steve Jobs' wordt Jobs afgeschilderd als een zorgzame mentor, maar ook een 'delegator' en een bekwame manager. Eddy Cue vertelt in het boek over de laatste jaren van Jobs, die er alles aan deed om ervoor te zorgen dat mensen hem behandelden alsof hij niet ziek was. "Je kon het zien tijdens vergaderingen; hij gebruikte morphine en je zag dat hij pijn leed, maar hij bleef interesse tonen."

Eerder werd ook al bekend dat Jobs een aanbod van Tim Cook voor een levertransplantatie resoluut weigerde. Jobs had in 2009 een levertransplantatie nodig en Cook, die dezelfde zelfzame bloedgroep bleek te hebben, twijfelde niet om zijn goede vriend een stuk van zijn eigen lever aan te bieden. Jobs riep direct 'nee'. "Ik zou jou dat nooit laten doen! Nooit zal ik dat doen!" Daarover zegt Cook nu: "Iemand die egoïstisch is, zou zo niet reageren."

[New York Times]





zie ook Zie ook:
Zeer zeldzaam prototype Apple Macintosh wordt geveild
Al het nieuws van het Apple Event in 108 seconden (video)
Zeldzame Apple 1-computer onder de hamer
'Apple-producten gaan gemiddeld ruim vier jaar mee'
Apple voert prijsverlaging Apple TV door en toont nieuwe Game of Thrones-trailer (video)



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy