Gadgetzone.nl - Home

BlackBerry lanceert smartphone met vierkant scherm

 24 september 2014 21:46:58, door Robert Hagen,  


Het met dalende verkoopcijfers kampende BlackBerry komt met een nieuwe smartphone die iets heeft wat andere smartphones niet hebben: een vierkant scherm. Daarnaast is deze 'BlackBerry Passport', zoals het hoort op een BlackBerry, weer voorzien van een fysiek toetsenbord. Ook dat toetsenbord biedt iets nieuws: het fungeert tevens als touchpad.



Het vierkante scherm van de Passport heeft een beelddiagonaal van 4,5 inch en is met een resolutie van 1440 x 1440 pixels haarscherp (453 ppi). Door dit ongebruikelijke scherm heeft de Passport ook ongewone afmetingen. Het toestel is, met een breedte van 90,3 mm, breder dan bijvoorbeeld de 5,5 inch iPhone 6 Plus en de 6 inch Nokia Lumia 1520. De hoogte is echter slechts 128 mm en de dikte is 9,3 mm.



Volgens BlackBerry is de Passport zo'n 30 procent breder dan de gemiddelde 5 inch smartphone. Het voordeel daarvan is dat er in de breedte meer informatie op het scherm past, hetgeen prettig is met lezen. De breedte zou niet hinderlijk zijn als je de Passport in je hand houdt. Dankzij het speciale toetsenbord onder (of naast, als je de Passport horizontaal vasthoudt) kun je de telefoon altijd met één hand bedienen. Als touchpad biedt het toetsenbord namelijk enkele handige functies, zoals swipen en scrollen. Je hoeft met je vingers dus het scherm nauwelijks meer aan te raken.

Het toetsenbord biedt echter nog meer handigheidjes, zoals bepaalde swipebewegingen om bijvoorbeeld tijdens het typen voorgestelde woorden toe te voegen of het laatst getypte woord te verwijderen. Ook zou het selecteren van een stuk tekst veel beter werken dan bij een touchscreen.



Buiten deze innovaties is de Passport ook nog gewoon een behoorlijk krachtige smartphone, met een 2,2 GHz quad-core processor, 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslagcapaciteit (uitbreidbaar via microSD). Het toestel is uitgerust met een 13 megapixel camera met optische beeldstabilisatie, waarmee je Full HD video met 60 fps kunt opnemen, en een accu met een capaciteit van maar liefst 3.450 mAh.

De Passport draait op BlackBerry 10.3 en wordt geleverd met BlackBerry Assistant, BlackBerry's versie van Siri en Google Now. Ook behoort BlackBerry Blend, waarmee de smartphone benaderd kan worden vanaf een computer of tablet, tot de standaard mogelijkheden.

De BlackBerry Passport is per direct verkrijgbaar in Canada, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het toestel zal in zeker dertig landen op de markt komen.



[Electronista]





zie ook Zie ook:
BlackBerry Key2 met fysiek toetsenbord en 'speed key' gelanceerd (video)
BlackBerry sleept Facebook, Instagram en WhatsApp voor de rechter
Nieuwe foto's verschenen BlackBerry met Android
BlackBerry Classic met 'retro' uiterlijk gelanceerd
Alicia Keys vertrekt bij BlackBerry



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy