Gadgetzone.nl - Home

Apple onthult 4,7 en 5,5 inch iPhones

  9 september 2014 23:14:39, door Robert Hagen,  


Naast de Apple Watch had Apple vandaag natuurlijk nog meer om te presenteren: twee nieuwe iPhones. Door alle vooraf al uitgelekte informatie, zal het niet verrassend meer zijn dat één van de twee nieuwe modellen, de iPhone 6, een 4,7 inch scherm heeft. Evenmin verrassend is dat het andere model, de iPhone 6 Plus, een stuk groter scherm heeft met een beelddiagonaal van 5,5 inch.



iPhone 6
De iPhone 6 is met een 4,7 inch scherm dus de kleinste van de twee, maar nog altijd een stuk groter dan de iPhone 5S (4 inch). Het scherm heeft een resolutie van 1.334 x 750 pixels, genoeg voor Apple om dit 'Retina Display HD' te noemen. De iPhone 6 is slechts 6,9 mm dik en voorzien van een nieuwe 64-bit A8-processor die 25 procent sneller en 50 procent efficiënter zou zijn dan de A7.

Uiteraard is de iPhone 6 voorzien van de nieuwste sensoren en connectiviteit, zoals Wi-Fi 802.11ac, NFC en LTE (150Mbps). Er zit een nieuwe M8 co-processor in die goed is voor onder meer het bepalen van afstanden en hoogte, en een nieuwe gyroscoop voor verbeterde nauwkeurigheid bij bijvoorbeeld fitness-apps en games.



De camera heeft nog steeds een 8 megapixel sensor, maar dit is wel een nieuwe die voor minder ruis en betere kleurweergave moet zorgen. Ook is de focussnelheid verbeterd en je kunt nu HDR-foto's maken. De camera kan tevens Full HD video opnemen met 60 fps en slow-motion video met 240 fps. Met de vernieuwde panoramafunctie kun je foto's maken van maar liefst 43 megapixels groot.

iPhone 6 Plus
De iPhone 6 Plus is grotendeels hetzelfde als de iPhone 6, alleen is het toestel met zijn 5,5 inch scherm natuurlijk een stuk groter, maar ook ietsje dikker (7,1 mm). Het scherm, ook hier weer door Apple 'Retina Display HD' genoemd, heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Dit is natuurlijk gewoon Full HD, een resolutie die een stuk lager is dan de Quad HD resolutie op smartphones van andere merken.

Net als op de iPhone 6, is ook de Plus-versie voorzien van een 8 megapixel camera. Deze is echter wel voorzien van optische beeldstabilisatie.



iOS 8
De nieuwe iPhones draaien op de nieuwste versie van iOS, iOS 8. Het systeem heeft een aantal nieuwe functies, waaronder Apple Pay, een betalingssysteem dat werkt via NFC. Ook nieuw is dat apps horizontaal kunnen worden weergegeven (landscape), waarbij het scherm in tweeën kan worden gedeeld. Hierdoor past meer informatie op het scherm en krijg je min of meer een tablet-effect, en dat kan natuurlijk prima met de grotere schermen van de nieuwe iPhones.

Prijzen
Zowel de iPhone 6 als de iPhone 6 Plus zal verkrijgbaar zijn met een geheugencapaciteit van 16, 64 en 128 GB (geen 32 GB dus). De prijzen voor de iPhone 6 worden respectievelijk 699, 799 en 899 euro. De iPhone 6 Plus kost 100 euro meer voor alle varianten. Beide modellen zijn in Nederland vanaf 26 september verkrijgbaar.






zie ook Zie ook:
Apple presenteert iPhone Xs en Xs Max (video)
Motorola spot met Samsung en Apple in slim reclamefilmpje (video)
Apple hard op weg naar marktwaarde van 1 biljoen dollar
Apple gaat korting geven op iPhone in ruil voor oude Android-telefoon
'Apple onthult nieuwe iPhone op 9 september'



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy