Gadgetzone.nl - Home

Nvidia lanceert Shield Tablet voor hardcore gamers (video)

 22 juli 2014 17:38:14, door Robert Hagen,  


Nvidia heeft de opvolger van portable gameconsole Shield gelanceerd: de Shield Tablet. Het nieuwe model is net als de eerste Shield gericht op hardcore gamers, maar dit keer heeft Nvidia het wel iets anders aangepakt. Terwijl de Shield een beetje een vreemde eend in de bijt was, ziet de Shield Tablet eruit als een gewone tablet met een 8 inch scherm.



Bij de Shield Tablet zijn het scherm en de controller, die je er los bij kunt kopen, gescheiden. Het voordeel daarvan is dat je de Shield Tablet eventueel dus ook wat gemakkelijker voor andere dingen kunt gebruik dan het het spelen van games.

De Shield Tablet is uitgerust met een Full HD 8 inch scherm, een Tegra K1-processor, 2 GB werkgeheugen, stereoluidsprekers aan de voorkant, 16GB/32GB opslagcapaciteit, 4G (alleen op de 32GB-versie), een microSD-kaartlezer, twee 5 megapixel camera's (voor en achter) en een Mini HDMI 1.4a-uitgang, goed voor het afspelen van 4K-video op een extern scherm.

Naast het spelen van Android-games op de Shield Tablet, kun je er ook pc-games op spelen die draaien op een pc. Dit werkt via Nvidia's Gamestream-technologie, waarvoor je pc over minimaal een Nvidia GTX 650-videokaart moet beschikken. Ook kan de Shield Tablet games streamen vanuit de cloud via Twitch en is het mogelijk om de game-capture tool Shadowplay van Nvidia erop te draaien. Tot slot is het ook nog mogelijk om Steam-games naar de Shield Tablet te streamen.



Zoals hierboven al vermeld is de Shield Tablet voorzien van een hdmi-aansluiting. Deze komt ook van pas voor de Console Mode, waarmee Android- en pc-games in Full HD op het scherm van je tv kunnen worden weergegeven.

De draadloze controller wordt los van de Shield Tablet verkocht. Deze maakt verbinding met de tablet via Wi-Fi (in plaats van het meer gebruikelijke Bluetooth) en is uitgerust met een koptelefoonaansluiting en een ingebouwde microfoon. Je kunt maximaal vier controllers tegelijk verbinden, voor als je samen met je vrienden wilt gamen. Naast de controller is ook een standaard los verkrijgbaar als accessoire.

De Shield Tablet met 16GB opslagcapaciteit zal aanvankelijk alleen in de Verenigde Staten en Canada verkrijgbaar zijn, voor een prijs van 299 (Amerikaanse) dollar. De 32GB-versie met 4G gaat 399 dollar kosten. De controller krijgt een prijs van 49 dollar en de standaard zal verkrijgbaar zijn voor 39 dollar.





zie ook Zie ook:
Nvidia lanceert mobiele processor Tegra K1 met 192-core gpu (video)
'Nintendo werkt aan Android-tablet'
NVIDIA demonstreert gamestreaming op Project Shield-console (video)
NVIDIA toont portable Android-gameconsole Project Shield
'Microsoft gaat 7 inch Xbox Surface-tablet onthullen'



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy