Gadgetzone.nl - Home

Nieuwe SUV Ford vanaf afstand in te parkeren

 20 november 2013 13:11:15, door Robert Hagen,  


Ford heeft vandaag het Ford Edge Concept onthult, een voorproefje van een nieuwe SUV die op de Europese markt zal komen. De grote SUV zit uiteraard vol met geavanceerde technologieën, zoals een parkeerfunctie waarmee je de auto op afstand en met één druk op de knop kunt inparkeren (Fully Assisted Parking Aid). Het systeem kan met behulp van ultrasonische sensoren een parkeerplaats vinden waar de auto loodrecht kan inparkeren.




Ook is Ford bezig met het verfijnen van de geavanceerde 'Obstacle Avoidance'-systemen voor de Edge. Het prototype kan waarschuwingen geven wanneer het verderop op de rijbaan langzaam bewegende objecten of stilstaande obstakels waarneemt, en als de bestuurder na deze waarschuwing niet stuurt of remt, doet het systeem dit automatisch om een botsing te voorkomen.

'Adaptive steering' op de Edge moet sturen op lage snelheden aanzienlijk gemakkelijker maken en het sturen in alle omstandigheden betrouwbaarder en zekerder doen aanvoelen.





In het Edge Concept is ook een nieuwe, high-techtoepassing van de Active Grille Shutters verwerkt. De sluitingen openen en sluiten automatisch voor een ideale motortemperatuur en maximale aerodynamica. Dankzij de unieke sleuven aan de onderzijde van de carrosserie wordt de wind van de voorkant van de auto naar buiten geleid via de voorwielkasten en naar beneden langs de zijkant van de auto.





Het interieur is voorzien van luxe elementen, zoals een met leer bekleed en handgestikt instrumentenpaneel, een 10 inch middendisplay voorzien van Ford SYNC met stembediening en touchscreen, en een dynamisch vormgegeven middenconsole met fraaie bedieningselementen.

In de Verenide Staten en andere landen is de Edge al een succesvol model van Ford. In Europa wordt het een nieuw model binnen de Europese SUV-serie van Ford, naast de nieuwe Kuga, een medium SUV, en de nieuwe EcoSport, een compacte SUV.







zie ook Zie ook:
Ford gaat onderdelen maken van koffie-afval McDonald's
Ford gaat met elektrische Mustang concurrentie aan met Tesla (video)
Dit is de nieuwe, 1,7 miljoen euro kostende McLaren Elva
Citroën kondigt plug-in hybride C5 Aircross SUV Hybrid aan
Futuron is Kia's toekomstvisie op elektrische SUV-coupé
Fisker Ocean wordt Fiskers eerste elektrische SUV



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy