Gadgetzone.nl - Home

Samsung onthult smartwatch Galaxy Gear

  4 september 2013 21:24:31, door Robert Hagen,  


Na maanden van speculaties en geruchten heeft Samsung woensdag eindelijk de Galaxy Gear onthuld, een smartwatch. Het horloge is vooral bedoeld voor gebruik in combinatie met een Android-smartphone of -tablet en is voorzien van een 1,63 inch Super AMOLED-scherm (320 x 320 pixels) en een camera in het polsbandje. De camera heeft een 1,9 megapixel BSI sensor en kan videofilmpjes van maximaal 10 seconden opnemen in HD resolutie (720p).




Bij de lancering van de Galaxy Gear zullen al direct 70 apps voor het horloge beschikbaar zijn, waaronder apps als RunKeeper, Evernote, Path, MyFitnessPal en TripIt. Wel teleurstellend is dat de Galaxy Gear vooralsnog alleen compatibel is met de nieuwe Galaxy Note 3-smartphone van Samsung en de nieuwe Note 10.1-tablet, hoewel ook de Galaxy S4 met het horloge overweg kan na de reeds aangekondigde update naar Android 4.3.

De Galaxy Gear is uitgerust met een 800Mhz processor, 512MB werkgeheugen, 4GB opslagcapaciteit, twee microfoons (met noise-cancellation) voor handsfree bellen, een ingebouwde luidspreker, Bluetooth 4.0, een bewegingssensor en een gyroscoop. Een ingebouwde, niet-verwisselbare batterij met een capaciteit van 315 mAh moet bij 'normaal' gebruik een dag meegaan.




Uiteraard kun je op het schermpje inkomende berichten bekijken en de muziek regelen die je afspeelt op je smartphone. Ook ontbreekt een stappenteller niet en is er een Find My Device-functie om je smartphone terug te vinden als je hem een keer kwijt bent. Voor de klok op het scherm zijn er verschillende opties en 'wijzerplaten', zodat je het uiterlijk van de smartwatch een persoonlijk tintje kunt geven.

De Galaxy Gear moet evenals de Galaxy Note 3 vanaf 25 september verkrijgbaar zijn in meer dan 140 landen. De prijs wordt 299 euro en het horloge zal in verschillende kleuren beschikbaar zijn (Jet Black, Mocha Gray, Wild Orange, Oatmeal Beige, Rose Gold en Lime Green).





zie ook Zie ook:
Foto's smartwatch Samsung Galaxy Sport uitgelekt
Samsung laat ronde smartwatch Gear S2 zien
'Nieuwe smartwatch Samsung wordt rond'
Samsung introduceert smartwatch Gear Live
Twintig apparaten compatibel met Samsung Gear 2 (Neo) en Gear Fit
'Swatch ziet niets in deal met Apple of Samsung'



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (8)
21.11.2013 23:05 • Mic92
Vandaag voor het eerst gezien! mooi strak design!

23.11.2013 11:19 • michel
Mooi design valt smerig tegen, en je bandje zal maar kapot gaan.

Te veel fouten typisch Samsung, o.a. de Sony en de pebble zijn een stuk beter.

25.11.2013 18:52 • Mic92
Oke Michel, over smaken valt niet te twisten, maar deze heb ik voor het eerst in mijn handen gehad en vond het een prima smart watch

25.11.2013 22:59 • michel
Mic92, als Samsung zo slim was geweest om dit horloge voor alle tandrad toestellen beschikbaar te maken had het een kans gehad, maar dit is niet gebeurd.

Pebble en die van Sony (o.a.) kan dit wel en heeft meer functies, daarbij is een camera handig maar niet in het bandje. Je bandje zal maar stuk gaan waar moet je dan naartoe???

Het is een misser en gezien de verkopen wordt dat beaamt, ondanks dat het wel een horloge is die qua design niet slecht is.

25.11.2013 23:23 • Mic92
Tja ik zou het ook niet kopen, maar me oom had hem gekocht en die heeft ook Samsung note 3, dus die combo is prima.

Daarnaast als je zo'n duur ding om hebt zul je er wel voorzichtig mee omgaan. Tevens heb ik nog nooit een horlogeband gehad die kapot ging en ik ben vrij lomp met mijn spullen.

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 25.11.2013 23:23[/i]

27.11.2013 22:05 • michel
Heb verschillende horloges inclusief een dure Tissot horloge met een lederen polsbandje, maar na 7 jaar is het bandje toch gaar.

Dit is een dikke lederen polsband, maar alles kan kapot gaan. Voor mij is een camera in het bandje met de wetenschap dat het bij mij nogal kapot kan gaan i.c.m. Galaxy G3 of G4 Note 3 only (tot nu toe) de reden dat ik deze nooit koop. Niet dat mijn mening ertoe doet.

Ik wacht wel op een horloge die ik leuk vind en goed werkt i.c.m. een iOS apparaat, de pebble is leuk maar nog niet in NL te koop.

27.11.2013 22:27 • Mic92
Ja dat probleem met leder ken ik uiteraard wel. Overigens ben ik wel benieuwd naar de Iwatch, ook al heb ik verder geen Apple producten.

03.12.2013 22:47 • michel
Ik eigenlijk ook wel, kijk ik naar de Sony watch, de Pebble en ook deze ben ik benieuwd wat Apple eventueel ervan zal maken.


 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy