Gadgetzone.nl - Home

(breaking news) Apple onthult iPad HD met Retina-scherm en quad-core videoprocessor

  7 maart 2012 19:36:55, door Robert Hagen,  


Zoals verwacht heeft Apple woensdag in San Francisco de volgende generatie iPad aangekondigd. De opvolger van de iPad 2 is uitgerust met een nieuw, 9,7 inch Retina-scherm met een ongekend hoge resolutie van 2047 x 1536 pixels, oftewel 264ppi. Het scherm heeft niet alleen een hogere resolutie, maar ook een 44 procent betere kleurenverzadiging. Naast het display zijn er echter nog meer vernieuwingen.




Supersnel
De nieuwe, slechts 9,4 mm dikke iPad beschikt over een A5X-processor en een quad-core videoprocessor. Volgens Apple gaat het om geheel nieuwe chips, die maar liefst vier maal zo snel zouden zijn als het Tegra 3-platform van NVIDIA. Ook ondersteunt het apparaat hspa+ 21Mbps, evenals LTE 73Mbps (in de VS).

Nieuwe camera
Daarnaast is er een nieuwe iSight-camera, die te vergelijken is met de camera in de iPhone 4S. Het gaat om een 5 megapixel camera met backside-illuminated sensor en vijf lenselementen. De camera kan ook video opnemen in Full HD (1080p).





Batterij
Iets dat onveranderd is gebleven, is de levensduur van de batterij. Ondanks de nieuwe technologie en snellere processor, gaat de batterij volgens Apple nog steeds 10 uur (!) mee, of 9 uur met 4G.

Toetsenbord
Net als bij Android is op het toetsenbord van de iPad nu ook een dicteerknopje te vinden voor het inspreken van teksten in plaats van typen.

Vanaf 16 maart verkrijgbaar
De nieuwe iPad is vanaf 16 maart verkrijgbaar in onder andere de VS, Engeland, Duitsland en Frankrijk, maar in Nederland en België pas vanaf 23 maart. De prijzen zullen gelijk zijn aan de huidige prijzen voor de iPad 2. Er komen modellen met 16GB, 32GB en 64GB opslagcapaciteit, geen 128GB dus.




[Engadget]





zie ook Zie ook:



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (8)
07.03.2012 21:43 • varik
Waar is iedereen, is hij eindelijk daar, is het uitgestorven. Maar moet zeggen, indrukwekkend, als de processor echt zo goed is als ze zeggen. ook al vraag ik me af, wat we daar momenteel aan hebben. Scherm zal een verademing zijn.

Transformer gebruiker

07.03.2012 21:58 • Robert
Ik ben ook erg benieuwd. Hier komt voorlopig geen enkele (Android-)tablet bij in de buurt. Misschien de ASUS Transformer Pad Infinity 700, die dunner is (7,6 mm), betere camera's (met flitser) heeft en meer opslagcapaciteit (max 64GB + 32GB microSD) biedt, maar wel een wat minder scherp scherm heeft (1920 x 1200) en waarschijnlijk ook een batterij die niet zo lang meegaat als die van de iPad HD.

07.03.2012 22:09 • Menno
Mooi ding, maar ben voorlopig nog tevreden met m'n iPad 2 (ik wacht wel op de iPad 2013, met OLED display, tactile feedback, 128Gb geheugen, 24 uur batterijduur en biertap ).

De camera vind ik wel de minst boeiende spec van een tablet, wie gaat er nou foto's maken met zo'n ding? Je ziet het wel eens, maar het ziet er altijd enorm stom uit. Wat dat betreft gebruik ik de frontfacing camera veel meer (voor videobellen), maar ik zie daar geen verbetering voor.

08.03.2012 06:53 • Yeah
Ben benieuwd hoeveel beter dat scherm er nou uitziet, binnenkort ff gluren bij de media markt

08.03.2012 10:00 • michel
@Robert, het aantal megapixels zegt niks over het kwaliteit van de foto's al moet ik zeggen dat de frontcamera van de iPad 2 bagger is.

Hopelijk is dit verbeterd in de nieuwe iPad.

08.03.2012 10:16 • Robert
[quote]michel schreef op 08.03.2012 10:00:
@Robert, het aantal megapixels zegt niks over het kwaliteit van de foto's al moet ik zeggen dat de frontcamera van de iPad 2 bagger is.Hopelijk is dit verbeterd in de nieuwe iPad.[/quote]
Joh, meen je dat nou, Michel? Dat van die megapixels hoef je mij echt niet te vertellen hoor, maar een led-flitser bij een camera is toch wel fijn en die VGA-camera aan de voorkant kan eigenlijk gewoon niet meer. De concurrentie heeft al een 2 megapixel frontcamera met HD video-opname...

En net als Menno hierboven interesseert de camera aan de achterkant mij persoonlijk sowieso al totaal niet. Alleen idioten gebruiken een tablet om foto's te maken. Natuurlijk is het wel leuk dat, als je dan toch af en toe een fotootje maakt, er een goede camera op zit, maar verder is het totaal niet boeiend.

08.03.2012 16:29 • ronald
iPad beschikt over een A5X-processor en een quad-core videoprocessor. Volgens Apple gaat het om geheel nieuwe chips, die maar liefst vier maal zo snel zouden zijn als het Tegra 3-platform van NVIDIA.
is leuk maar eerst de tests afwachten en raar maar waar er wordt geen woord over de kloksnelheid gesproken door Apple. o ja de tegraNVIDIA Quadcore is eigenlijk geen 4core maar een 5core.

11.03.2012 11:44 • Thomas18gt
@ronald
Dat doet Apple nooit in een keynote, waarom zouden ze dat nu wel doen?

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy