Gadgetzone.nl - Home

Samsung Galaxy Note mooi compromis tussen tablet en smartphone (video)

 11 november 2011 12:36:29, door , Gesponsord door Samsung,  


Sinds kort is de Samsung Galaxy Note in Nederland verkrijgbaar. Alleen al vanwege het enorme, 5,3 inch Super AMOLED-scherm met HD-resolutie is dit Android-toestel interessant voor de gadgetliefhebber, maar wat is de Note nu eigenlijk precies? Je zou kunnen zeggen dat de Galaxy Note een beetje een vreemde eend in de bijt is, want is het nu een smartphone, of een tablet? Het voor de hand liggende antwoord is: het zit er precies tussenin.




De Galaxy Note is het enige apparaat ter wereld dat beschikt over een 5,3 inch Super AMOLED-scherm met een resolutie van 1280 x 800 pixels. Het toestel is daarmee een stuk groter dan bijvoorbeeld een flinke smartphone als de Galaxy S II (4,3 inch), maar veel handzamer dan een tablet, waarvan de kleinste uitvoeringen een 7 inch scherm hebben. De Note wordt dan ook wel een 'hybride smartphone' genoemd.

In tegenstelling tot de meeste tablets, kun je met de Galaxy Note gewoon bellen, zoals dat met een smartphone ook kan. Het lijkt er ook op dat Samsung de Note als een smartphone in de markt zet. Je kunt je echter afvragen of de Note wel zo fijn is om als telefoon te gebruiken. Met een gewicht van 178 gram en afmetingen van 147 x 83 x 9,7 mm zal het toestel niet echt fijn in de hand liggen als je een langdurig gesprek voert.





Als je de Note als tablet ziet, dan is er ook een tekortkoming. Het 5,3 inch scherm heeft weliswaar een hoge resolutie en prachtig contrast, maar als je de Note vooral thuis op de bank gebruikt, dan is een wat groter scherm toch echt een stuk prettiger. Een 7 inch scherm is eigenlijk al vrij klein voor een tablet.

Compromis
Ook al is de Note te groot om puur als smartphone- en te klein om puur als tablet te gebruiken, feit is dat het toestel wel in de meeste binnenzakken, aktetassen en handtasjes zal passen en dus handig is om overal mee naartoe te nemen. Als het moet, kun je met de Note bellen en je hebt altijd een apparaat bij je dat in de buurt komt van een tablet. Er zijn ook nog weinig tot geen smartphones die een scherm hebben met een resolutie van 1280 x 800 pixels, waardoor browsen op internet toch in de buurt komt van browsen op je pc - ook al is het scherm dan relatief klein. De Galaxy Note lijkt dus vooral geschikt voor mensen die veel onderweg zijn en geen zin hebben om zowel een smartphone als een grote tablet met zich mee te sjouwen, maar wel de functionaliteit van beide apparaten willen. De Note is dan een mooi compromis. Je kunt natuurlijk ook de Note naast een smartphone en tablet aanschaffen, maar dat wordt dan wel een prijzig verhaal.





Android 4.0
Niet onbelangrijk om te vermelden is dat de Note technisch gezien niet onder doet voor de meeste high-end smartphones en tablets, met onder meer het eerder genoemde scherm, een 1,4GHz processor, hspa+, 32GB geheugen, een 8 megapixel camera en een 2 megapixel webcam. Bovendien krijgt de Note, die nu nog op Android 2.3 draait, waarschijnlijk een upgrade naar Android 4.0.

Daar komt nog bij dat de Note het eerste apparaat van Samsung is met 'S Pen'-technologie, ook al lijkt dat toch meer een gimmick waar niet iedereen dagelijks gebruik van zal maken. De S Pen is weinig meer dan een moderne versie van de aloude stylus. Fijn is wel dat het pennetje netjes en onzichtbaar kan worden opgeborgen in het toestel. Al met al is de Note een geweldige gadget, die echter waarschijnlijk slechts voor een selecte doelgroep aantrekkelijk zal zijn.

Dit artikel is gesponsord door Samsung






zie ook Zie ook:
Samsung Galaxy Fold komt naar Nederland
Xiaomi komt met nieuwe 256GB-versie Redmi Note 8 Pro
Samsung kondigt speciale Galaxy Note 10+ voor Star Wars-fans aan
Redmi Note 8T gelanceerd in Europa
Xiaomi Mi Note 10 krijgt 108 megapixel camera
Samsung toont verticaal opvouwbare 'clamshell'-smartphone



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (2)
11.11.2011 18:27 • Mic92
Jammer dat je hem dus nergens kwijt kan, behalve in je jaszak, kontzak en tas? nou fijn en dan maar hopen dat je hem niet vergeet uit je broek te halen

13.11.2011 08:13 • lars spiele
lijkt me een top telefoon/tablet (teletab).denk dat ik de s-pen vaak ga gebruiken ben namelijk lui.en dat eindelose geneuzel over de grote van de telefoon is zo achterhaald de s2 is ook niet practisch om in je broekzak te doen,en bovendien koop je toch een ander.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy