Gadgetzone.nl - Home

Dell: Android- en Windows-tablets halen iPad in op zakelijke markt

 30 maart 2011 13:06:05, door Robert Hagen,  


De iPad is momenteel de meest verkochte tabletcomputer op de zakelijke markt, maar volgens de Amerikaanse computerfabrikant Dell komt daar een eind aan. Andy Lark, verantwoordelijk voor de marketing bij Dell, stelt in een interview met CIO dat de iPad zal worden ingehaald door Android- en Windows-tablets. De iPad heeft weliswaar een markt gecreëerd voor tabletcomputers op kantoor, maar uiteindelijk zal een 'gevarieerde' en 'open' aanpak winnen, zo meent Lark.

Dell verwacht succesvol te zijn op de zakelijke markt vanwege het aanbod van verschillende besturingssystemen en omdat de tablets van Dell meer op zakelijk gebruik gericht zijn en niet alleen op thuisgebruik, zoals bij Apple het geval zou zijn. Volgens Lark is de iPad bovendien veel te duur als je kosten voor accessoires als een toetsenbord, een muis en een beschermhoes erbij optelt.

Hoewel er tot nu toe nog maar enkele miljoenen Android-tablets zijn verkocht (tegen ongeveer 14,8 miljoen iPads alleen al in 2010), is Apple momenteel de verliezende partij, zo meent Lark. "De uitdaging die ze [bij Apple] nu hebben, is dat Android hen nu al aan het inhalen is."

Onlangs werd bekend dat 80 procent van alle bedrijven in de Fortune 100 in meer of mindere mate gebruik maakt van de iPad op de werkvloer. Android 3.0, Googles eerste systeem dat speciaal voor tabletcomputers is ontwikkeld, is nog maar een maand beschikbaar en heeft dus nog niet genoeg tijd gehad om tot een serieuze concurrent uit te groeien




[Electronista]





zie ook Zie ook:
Apple introduceert iPad mini 3
Apple onthult superdunne iPad Air 2
Gigaset introduceert zijn eerste Android-tablets
Cube lanceert nieuwe iPad mini-kloon Talk79
'Apple komt in maart met grotere iPad'
Apple kondigt nieuwe iPad mini met Retina-scherm aan



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (2)
30.03.2011 19:28 • Menno
Een muis? Bij de iPad? Is die man nou verkeerd geciteerd, of weet ie nou echt niet waar ie het over heeft? De rest van zijn verhaal kan ik zo al niet meer serieus nemen....

31.03.2011 00:13 • Murdoch
En hij heeft nog gelijk ook... 20 percent onlangs nog kwijt gespeeld, en flink dalende. De iPad is enkel voor oude mensen, niet voor de zakelijke markt.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy